4/09/2018

Pergi

Kyra menggeliat kepenatan. Jam tangan Suunto pemberian ibu bapanya sempena harijadinya yang ke 27 menunjukkan nombor 18:35. Matanya terkelip-kelip memandang siling biliknya. Dilihat sekeliling. Baju yang sudah kering siap dibasuh menimbun-nimbun dilonggokkan ke dalam bakul. Tak kurang juga dengan baju yang nelum dibasuh. Mujur dia menyewa bilik tersebut seorang diri, kalau berkongsi bilik sudah tentu ada yang rimas.

Latihan bola baling yang berlangsung selama 2 hari ini memenatkannya. Kurang 2 minggu dia dan rakan pasukan kelab bola jaring akan menyertai sebuah kejohanan besar di Pulau Pinang. Jadual hariannya yang padat menyebabkannya berasa teramat letih untuk ketika ini.

Handphone dicapai. "banyaknye mesej" getus hati kecilnya. Dibuka applikasi Whatsapp, dilihat penghantar mesej pertama didalam senarai. Mesej dari orang yang telah ditetapkan untuk sentiasa berada di atas sekali. Hanya dua tanda berwarna biru tanpa balasan, lantas ditutup semula applikasi tersebut. 

"sambung tido lagi baik" Rajuk Kyra. Dah la penat, orang yang kite harapkan buat dekkkk je. Haih. Ingatkan ada la teman nak luah rasa penat ni. 

========

"hari ni tabur janji macam-macam janji. Tunggu la esok lusa bila dah boring, perlahan-lahan kena tinggal" sindir Kyra.

"Jangan la risau.. Ade jodoh kite kawen la. Tunggu tau. I nak kumpul duit" pujuk Tariq. Sedaya upaya mahu memenangi hati wanita itu.

"satu je nak pesan, kalau kau boring, tak suka lagi, ade orang lain ke.. Mengaku. Terus terang je"

"tak.. "

========

Jam menunjukkan 10 malam. "tring!" Ringkas bunyinya. Kyra boleh mengagak siapa punya mesej yang masuk. Sengaja dia mengasingkan nada dering mesej Tariq dari orang lain.

"senyap je baby I ni. Tido ke tu? "

"I texted U dari pagi tadi and U give me blue tick. Sekarang U cakap I yang senyap? Pelik". Kyra meluahkan rasa geram.

"hehe.. " Tariq - tidak pandai memujuk, tapi kalau dah merajuk, teruk Kyra memujuknya!

"this is not the first time and I already told you before. I don't like to be ignored". Ikutkan hatinya tak mahu dia balas mesej Tariq. Tapi dia geram!

"sorry la. Takkan U nak give up dengan I. Pleaseeeeeee jangan". Tariq cuba memujuk.

"Tak. I won't give up. I akan sentiasa bagi U ruang untuk diri U sendiri. I will respect your privacy. I akan sedaya upaya support U to reach your dream. I will stay with you for any up and down. I will wait for you forever, tupun kalau both of us lives forever lah. Tapi satu hari once U dah berjaya capai segala yang U mahu and U keep ignoring me, I will leave. That day I know that U no longer need me and I have nothing to do with you". Kyra berasa puas walaupun sedikit rasa sesal. Puas kerana apa yang selama ini terpendam dilubuk hatinya terluah. Sesal dek takut akan kehilangan Tariq atas kata-katanya itu.

"I wan't you. That's my dream". Tariq berasa sesal. Berusaha memujuk hati kekasihnya.

"will see". Kyra mengesat air mata yang mengalir.

- tamat -

Resepi Choc Chip Cookies

Bahan A 250gm butter atau marjerin (buttercup tu contoh marjerin. kalau pakai pure butter, bau dan rasa lebih sedap berbanding marjerin) ...