4/09/2018

Pergi

0 COMMENT
Kyra menggeliat kepenatan. Jam tangan Suunto pemberian ibu bapanya sempena harijadinya yang ke 27 menunjukkan nombor 18:35. Matanya terkelip-kelip memandang siling biliknya. Dilihat sekeliling. Baju yang sudah kering siap dibasuh menimbun-nimbun dilonggokkan ke dalam bakul. Tak kurang juga dengan baju yang nelum dibasuh. Mujur dia menyewa bilik tersebut seorang diri, kalau berkongsi bilik sudah tentu ada yang rimas.

Latihan bola baling yang berlangsung selama 2 hari ini memenatkannya. Kurang 2 minggu dia dan rakan pasukan kelab bola jaring akan menyertai sebuah kejohanan besar di Pulau Pinang. Jadual hariannya yang padat menyebabkannya berasa teramat letih untuk ketika ini.

Handphone dicapai. "banyaknye mesej" getus hati kecilnya. Dibuka applikasi Whatsapp, dilihat penghantar mesej pertama didalam senarai. Mesej dari orang yang telah ditetapkan untuk sentiasa berada di atas sekali. Hanya dua tanda berwarna biru tanpa balasan, lantas ditutup semula applikasi tersebut. 

"sambung tido lagi baik" Rajuk Kyra. Dah la penat, orang yang kite harapkan buat dekkkk je. Haih. Ingatkan ada la teman nak luah rasa penat ni. 

========

"hari ni tabur janji macam-macam janji. Tunggu la esok lusa bila dah boring, perlahan-lahan kena tinggal" sindir Kyra.

"Jangan la risau.. Ade jodoh kite kawen la. Tunggu tau. I nak kumpul duit" pujuk Tariq. Sedaya upaya mahu memenangi hati wanita itu.

"satu je nak pesan, kalau kau boring, tak suka lagi, ade orang lain ke.. Mengaku. Terus terang je"

"tak.. "

========

Jam menunjukkan 10 malam. "tring!" Ringkas bunyinya. Kyra boleh mengagak siapa punya mesej yang masuk. Sengaja dia mengasingkan nada dering mesej Tariq dari orang lain.

"senyap je baby I ni. Tido ke tu? "

"I texted U dari pagi tadi and U give me blue tick. Sekarang U cakap I yang senyap? Pelik". Kyra meluahkan rasa geram.

"hehe.. " Tariq - tidak pandai memujuk, tapi kalau dah merajuk, teruk Kyra memujuknya!

"this is not the first time and I already told you before. I don't like to be ignored". Ikutkan hatinya tak mahu dia balas mesej Tariq. Tapi dia geram!

"sorry la. Takkan U nak give up dengan I. Pleaseeeeeee jangan". Tariq cuba memujuk.

"Tak. I won't give up. I akan sentiasa bagi U ruang untuk diri U sendiri. I will respect your privacy. I akan sedaya upaya support U to reach your dream. I will stay with you for any up and down. I will wait for you forever, tupun kalau both of us lives forever lah. Tapi satu hari once U dah berjaya capai segala yang U mahu and U keep ignoring me, I will leave. That day I know that U no longer need me and I have nothing to do with you". Kyra berasa puas walaupun sedikit rasa sesal. Puas kerana apa yang selama ini terpendam dilubuk hatinya terluah. Sesal dek takut akan kehilangan Tariq atas kata-katanya itu.

"I wan't you. That's my dream". Tariq berasa sesal. Berusaha memujuk hati kekasihnya.

"will see". Kyra mengesat air mata yang mengalir.

- tamat -

3/14/2018

Aku & Media Sosial

0 COMMENT
hari-hari ada rasa nak tulis sesuatu. tapi bila login, new, terus blank. nak tulis ape eh? tadi kemain laju je dia lalu dalam pale otak ni. takpelah, harap-harap ni jadi aku punya good start. lepas ni macam nak kena kembali serious menulis. ada job mendatang, semuanya pun berkitan media sosial. aku accept bukan aku bagus sangat, tapi sebab pertama, aku nak tolong orang. yelah kan kita ni amatur. payment tak perlu tinggi2. setakat belanja makan pun rasa happy. kah! second sebab aku minat. dulu tak reti nak blog la bagai, sekarang seronok bila explore benda macam-macam dalam blog ni. ok lah, nak blogwalking. cari idea. sesapa yang nak letak link blog kat komen pun boleh. nak jenjalan je. okay bai

2/07/2018

Idea

0 COMMENT
Idea oh idea.

setiap kali tengah drive, kayuh basikal, berlari atau apa2 sahajalah aktiviti sekalipun, mesti ada idea yang datang mencurah-curah untuk menulis. masa tu nak menulis memang tak sesuai la kan. tapi..

tapi bila duduk depan komputer, sign in blogger, terus blank. semua hilang. tak tahu dah nak tulis apa.

alahai. penulis amatur ni.

mujur blank. ada jugak yang tertulis ni. kah kah kah.....
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez