4/14/2017

Hai.. Terasa ke?

0 COMMENT
Hari tu kan, ada lah sorang yang agak hebat jugak dalam bidang yang dia ceburi bagi statement yang menyakitkan hati pendengar yang mungkin mengangkat dia sebagai idola. aku tak lah mengagumi dia sangat. sebab bagi aku manusia ni sama je semuanya. yang buat masing-masing berbeza cuma cara masing-masing berfikir dan bertindak atas sesuatu kehendak. kalau usahanya lebih, kena pulak cara yang betul, maka hebat lah orang tu berbanding orang lain. lagi pun segala nikmat & hikmat ni semua milik Allah yang mutlak. semua ni pinjaman je. hehe

tapi yang buat ramai sentap bila dia seorang yang dikira antara orang yang terbaik, mengeluarkan kenyataaan seolah-olah menghina orang yang baru mula belajar atau berjinak-jinak dalam dunia sukan. tapi dia memang dah minta maaf secara terbuka dekat facebook dia walaupun statement mengecilkan hati tu keluar kat tv. katanya, pihak media yang potong banyak maka jadilah ayat yang seakan menghina itu.

yang kecil hati, terasa, confirm lah meradang. yang baik dengan dia atau nak jaga aib dia pulak cuba backup dia.

tapi apa yang aku nak sampaikan, dalam dunia yang penuh fitnah ni, tak kira lah setinggi mana kedudukan kita, bila melakukan sesuatu perkara, eloklah untuk mengelak dari meletakkan diri kita dalam kancah fitnah. bila bersembang tu, gunakan ayat yang baik-baik. doakan yang baik-baik. jangan bagi ruang untuk orang meletakkan kita dalam kutukan dan kritikan masyarakat.

bukan senang, tapi berdoalah supaya kita semua terhindar daripadanya. salam Jumaat & salam Surah alKahfi

Barangsiapa menempatkan dirinya atau pergi ke tempat yang menimbulkan persangkaan, maka janganlah menyesal jika orang lain bersangka buruk padanya! (Saidini Umar Al-Khatab) 

4/09/2017

Coward

0 COMMENT
i'm afraid to fight
no
i'm afraid to lose
fall and fail

but one thing i know
i am a defender
really good at it
using my whole body
and heart
as a shield

i end up
hurting myself

no one know
how much the pain

or does anyone care
like i did


Coward
9 April 2017
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez