9/27/2014

2XU Compression Run Malaysia 2014


Date: 21 September 2014

Event yang bertempat di Taman Botani atau nama glemer Taman Tasik Perdana. 

Aku masuk 5km je tahun ni sebab semua acara pun dapat medal maka aku memang akan pilih yang paling pendek je la kan. 

Flag off dirancangkan jam 7 pagi maka aku bangun jam 5 pagi untuk bersiap-siap. Tak tahu lah mana silapnya jam 6:30 baru terkial-kial bertolak dari rumah. Bila diambil kira salah jalan, jam 6:55 aku baru sampai masjid dan terus parking. Nasib lah orang datang lambat memang susah dapat parking. 

Lepas parking nampak peserta 10km dah mengah-mengah berlari jadi aku tanya mereka tanpa rasa bersalah kat mana starting point? 2 km lagi katenye baru sampai start point. What?!!!!

Aku berlari-lari anak dari masjid, naik ke planetarium, naik lagi sampai pagar masuk tasik, terus berlari-lari anak sampai lah ke taman botani. Ngam-ngan sampai start point, bunyi hon bertalu-talu menandakan pelari 5 km dah boleh mula berlari. Jadi aku teruskan larian sampai habissssss.. 

Maka dari kisah ini, aku bukanlah masuk acara 5km tapi 7km buat route sendiri...

Dah le kawasan tu naik bukit... Turun sikit.. Naik balik.... Turun sikit.. Goyang lutut kite tau! Masa tu musim hujan, jalan licin. Nasib baik tak jatuh masa pijak batu marmar. Malu je tergelincir. Hihu. Body temp tinggi sampai badan berasap-asap. Kalau lari 21km mau orang sembur alat pemadam api kat aku. Hahahaha

Yang penting, semuanya selamat dan medal dalam genggaman. Yahooo!



0 COMMENT on "2XU Compression Run Malaysia 2014"

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez