9/27/2014

Maybank Islamic Cycle

1 COMMENT
Date: 27 September 2014

Kayuhan bertemakan "Save a Child's Heart" anjuran Maybank Islamic bertempat di Dataran Putrajaya telah disertai oleh saya dan rakan-rakan bersama beberapa ribu peserta yang lain.

Ok. Berhenti baca berita. Flag off jam 8:30 pagi tapi kami sibuk berborak sampai tak perasan pun peserta 37km dah dilepaskan dari kandang. 

Cuaca pagi panas terik. Rasanya peluh menitik sekejap je lepas tu terus kering. Aku ni pun dah la memang asalnya berkulit hitam.. Bila masuk event outdoor sambil berjemur bawah terik matahari macam ni mula lah kulit ni bertambah-tambah le hitamnye.

Pagi-pagi subuh sebelum keluar rumah aku memang dah sapu sebotol sunblock cream kat kulit terdedah. Tapi macam tak ada bezanya punnnn.. Kalau nak hitam tu hitam juge le kan.

Road ride kali ni tak seletih masa aku join Mount Kiara Ride For Life dulu sebab pusing-pusing putrajaya ni tak banyak bukit. Lagi satu laluan pula tak banyak kereta, so bawa pun santai sikit la.. Hehe

Ikutkan sebenarnya 37km tapi tak tahu kenapa GPS phone ni memandai letak 46.2km. Lantak la kan. Yang penting dapat medal yang cantik walaupun nombor tak bertuah untuk cabutan bertuah. Hihuuuu

saje nak show off medal yang cantik itu. kah kah kah kahakkk

gambar ni bukan masa start, tapi masa dah habis.. gambar ihsan Cycling Malaysia


2XU Compression Run Malaysia 2014

0 COMMENT
Date: 21 September 2014

Event yang bertempat di Taman Botani atau nama glemer Taman Tasik Perdana. 

Aku masuk 5km je tahun ni sebab semua acara pun dapat medal maka aku memang akan pilih yang paling pendek je la kan. 

Flag off dirancangkan jam 7 pagi maka aku bangun jam 5 pagi untuk bersiap-siap. Tak tahu lah mana silapnya jam 6:30 baru terkial-kial bertolak dari rumah. Bila diambil kira salah jalan, jam 6:55 aku baru sampai masjid dan terus parking. Nasib lah orang datang lambat memang susah dapat parking. 

Lepas parking nampak peserta 10km dah mengah-mengah berlari jadi aku tanya mereka tanpa rasa bersalah kat mana starting point? 2 km lagi katenye baru sampai start point. What?!!!!

Aku berlari-lari anak dari masjid, naik ke planetarium, naik lagi sampai pagar masuk tasik, terus berlari-lari anak sampai lah ke taman botani. Ngam-ngan sampai start point, bunyi hon bertalu-talu menandakan pelari 5 km dah boleh mula berlari. Jadi aku teruskan larian sampai habissssss.. 

Maka dari kisah ini, aku bukanlah masuk acara 5km tapi 7km buat route sendiri...

Dah le kawasan tu naik bukit... Turun sikit.. Naik balik.... Turun sikit.. Goyang lutut kite tau! Masa tu musim hujan, jalan licin. Nasib baik tak jatuh masa pijak batu marmar. Malu je tergelincir. Hihu. Body temp tinggi sampai badan berasap-asap. Kalau lari 21km mau orang sembur alat pemadam api kat aku. Hahahaha

Yang penting, semuanya selamat dan medal dalam genggaman. Yahooo!



8/26/2014

Energizer Night Race 2014

0 COMMENT
Lambat pula updatenye. Lagi pun memang dah lama tak update blog pun.

Memandangkan race kali ni untuk 5km finisher diberi medal, maka aku pun masuk setakat 5km la ye. Kali ni dibuat di Dataran Merdeka 9 Aug 2014. Flag off untuk 5km race jam 8:30 malam.

Siang
Malam

Aku rasa dalam banyak-banyak race, ENR 2014 ni yang paling meriah. Masa flag off untuk kedua-dua kategori, penganjur menggunakan bunga api sebagai penanda. Meriah pulak tu - bukan calang-calang bunga api.

Screen shot sikit video bunga api ENR 2014


Komen race kali ni - meriah, best sebab dah lama tak lari malam. Race kit best sebab dapat free head lamp (hehehe). Fireworks terbaik. Orang terlalu ramai jadi menambahkan kemeriahannya. Punctual. Route better than 2012 (dulu masuk 15kmkat Sepang, pusing-pusing tempat sama bukit bukau.. Penattttt =.=' tapi best sebab dapat finisher t shirt. Hehe). Pisang sedap. Eh

K bai.

Jumpa lagi tahun depan.

6/30/2014

Tembikai... Oh Tembikai...

0 COMMENT
Semalam, 1 Ramadhan (cewah. Guna kalendar hijri nampaknye) jam 6 petang aku pergi kedai beli buah tembikai susu sebiji & tembikai merah 2 potong besar. Sampai rumah, jam 6:30 aku terus masuk dapur potong buah tembikai susu, keluarkan blender shake n take, belnd same ais. Wuuuuu kelihatan sedap sekali yaw

Jenuh gak blend buah sebab botol shake n take tu kecil. Memang design untuk sekali minum je kan tapi aku nak buat untuk satu family. Makanya berkali-kali la aku blend. 

Akibat keletihan (letih uols!) maka dengan berbekalkan akal fikiran yang bernas, aku sumbat 2 potong besar tembikai merah tadi dalam freezer. Dalam pemikiran aku, freezer tu akan membekukan tembikai, sekaligus esok malam (yakni hari ni 2 ramadhan) aku akan dapat tembikai yang sejuk! (Aku kekurangan ais)

Hari ni, konon sebelum berbuka nak blend tembikai, tapi x sempat. Makanya lepas terawikh dengan gembiranya aku keluarkan tembikai dari freezer. 

Beku - seperti yang dijangka.

Ambil pisau, potong kulit - tak lut.

Potong bahagian isi - tak lut jugaaaa. Huwaaaaa~~~~!

Nak minum tembikai blended postponed. Kena tunggu tembikai cair pulaaaaa

Tembikai dah jadi ais. Nasib baik boleh uturn.

T_T

Selamat menyambut Ramadhan AlMubarak uols

Kbai

Sobs

6/15/2014

Ride For Life

0 COMMENT
1MK Urban City Adventure

15 June 2014

1 Mont Kiara

Sebelum Flag Off


Ramai betul orang - 1000 lebih rasenye. 


Nampak dalam map tenang je jalannye, tapi 85% bukit bukau. 

Masa kat bangsar, ade accident motor tak silap. Polis traffic yang kawal lalulintas suruh riders masuk simpang kiri. Memang kaw-kaw punya panjat bukit. Sampai atas, semua orang stop sebab rupanya kami dah salah route. Masa briefing, aku dengar sepatutnya masuk Bukit Aman, Tugu Negara baru patah balik pergi MK. Tapi ntah. Aku ikut je orang depan. Hehew


Waktu balik. Semua orang kelaparan tunggu rider lain sampai. Lunch pun belum sampai. Hehe. Cabutan bertuah? Macam biasa aku kurang tuahnya. 


Ini matlamat utama aku sebenarnya


Finisher medal yang cantik. Yahooo!

Penat - masa tunggu cabutan bertuah pun aku terlelap berkali-kali. Alhamdulillah aku belum sorong basikal lagi buat masa ni. Orang kate - kayuh je asal tayar bergolek! (^_^)v

K baiiii. Krohhhhhhhhhhh Zzzzzzzz......







Jom Strike

0 COMMENT
Semalam Sabtu 14 Jun 2014 - aku masuk tournament bowling kat Selayang Mall anjuran Puteri UMNO Gombak. Aku & 3 lagi kawan wakil Taman Selasih walaupun tak terer mane. Kihkih


Memula ingat kitorang sekumpulan, rupenye organizer dah shuffle team - so satu team lain-lain kawasan. Layankan sajelah ye.


Lambat sangat game start, jadi kite selfie duluuu


Masa markah aku tinggi dari ni, aku tak snap picture pulak. Huh.


Tu diaaa.. Naib johan kumpulan kita mempersembahkan trofi & hamper. Alhamdulillah rezeki. Aku ade 1 kali masuk longkang, kalau tak masuk longkang tu musti kitorang menang nombor 1 sebab markah kami kurang 1 je dengan orang yang dapat nombor 1. Wakakaka






Milo Hidup Bola 2014

0 COMMENT
Semalam Sabtu 14 Jun 2014 - Milo anjurkan pertandingan futsal kat Ampang Sports Planet.

Nasib baik aku sampai lambat - banyak sangat team yang hantar. Team aku game ke 19, adeh.. Sementara tunggu game, kitorang layan la hiburan Fly FM. 

Dalam banyak-banyak game, pertandingan masuk bola dalam lubang je aku berjaya. Dapat la t-shirt Fly sehelai. Besar gabak -.-'



Selfies percuma.


Ce teka siapa goalkeeper. Haha. Biar kalah asalkan gembira. Yahoooo!



Family Fun Bike Ride 2014

0 COMMENT
Semlam Sabtu 14 Jun 2014 - berbasikal bersama kawan-kawan kat Pusat Komuniti Bukit Damansara. Nama pun bukit, jadi naik turun bukit je. Nasib baik 8km je. Gagah jugakla nak mengayuh.


Ingatkan YBKJ ade.. Tapi YABTS Muhyiddin je sampai..


Nampak macam simple - tapi mental jugak la nak kayuh..


Kami setelah penat mengayuh. Selfie sekali~


Yeye dapat sijil~



Hai Wak Doyok! Kita bergambar sekali yeh..


Acara yang ditunggu-tunggu, kawan kite menang basikal cabutan bertuah. Yahooooo!!!




6/08/2014

Kejohanan Futsal

0 COMMENT
Piala Menteri Wilayah Persekutuan 2014

Sabtu, 7 June 2014 aku masuk futsal tournament. Yay-! Tempat: UTC Sentul. Memandangkan aku ni freelance goal keeper jadi aku main dengan team Spider apentah. Nama team sendiri pun tak tahu. Asal orang panggil, kalau free datang main saje. Hehe

So, setelah beberapa tahun tak menjadi, ini kali pertama aku dapat medal dari futsal. Yahoooo-!

Alhamdulillah rezeki (eleh sebnarnya team kuat-kuat tak ramai senang la nak menang)



Nombor 3 je punnn.. Jadilah kan. Walaupun tak berpeluang main grand final nanti tapi OK la dari takde langsung. Ye dak.


Itu je nak cite-- kbai ._~v



Sembang kosong

0 COMMENT
"Makteh.. Makteh kerja ape?"

"Ade lah.."

"Eleh.. Kita tahu.. Makteh kerja main bola.. Hari-hari makteh berlatih kan.."

-_-'


6/01/2014

Hope Bolathon

0 COMMENT
Charity Fun Run and Masquerade Walk

Fun run - 10km tapi masquerade walk 3km je. Dua-dua pun dapat finisher medal tapi aku pilih 10km sebab nak berlari kononnye. 6km pertama je aku lari sebab (banyak alasan walhal sendiri tak kuat lari. Hihi) 1- event start lambat. Supposed 7am flag off tapi tadi 7:30 baru start lari. 2- route berbukit. Penat mendaki menurun mendaki menurun. 3- hari dah panas. Kalau start jam 6:30 atau 7 tu dah sedang elok dah. Huhu. Tak kisah lah janji aku berjaya sampai finish lane. Wahaha. 


Masa aku snap picture ni, mostly orang depan aku jalan kaki je. Termasuk la aku. Ade la dua tiga orang yang masih larat berjogging. Hehe


Daki bukit lagi dengan cuaca panas terik


Orang ni pakai costume Captain America tapi masuk category fun run. 


Yay! Sampai gak finish lane -.^v


Ramai sangat orang atas stage. Nak selfie sorang-sorang segan la pulakkk


Untongla budak-budak boleh main foosball - betul ke aku eja ni?


Senget la pulak gambar ni


Show off medal sikittt


Akhirnya - makan nasi lemak tepi jalan tanpa rasa bersalah


Berlatarbelakangkan air terjun dengan tenang sekali. =.='

Tu je nak cite. Kbai~~~~~~<@








5/31/2014

Basikal

0 COMMENT
Hari ni first time offroad cycling. Venue: Kota Damansara Community Forest KDCF. Masa member mula-mula ajak tu macam pelik gak sebab tak tahu pun kota damansara ade hutan. Tempatnya ok & agak mencabar (bagi aku) sebab banyak downhill & laluan sempit - macam ngam-ngam untuk sorg lalu.



Kami ngam-ngam 10 orang - 4 perempuan 6 lelaki. 70% daripada mereka, aku baru kenal hari ni. Nasib baik ikut deorang cycling sebab masing-masing memang rider & banyak ilmu baru dapat hari ni. Yay~

Aku yang pertama kali berbasikal dalam hutan ni, mula-mula tu banyak kali jugak sorong daripada kayuh. Memalukan betul. Bila check balik - gear salah, teknik salah & yang paling penting body position pun salah. Biasalah tu newbie kan. Penuh luka kat muka & kaki. Kalau nak ikutkan 2 kali aku jatuh tersembam, banyak kali langgar pokok & banyak kali tayar depan terangkat masa naik bukit. Nyaris jugak jatuh bukit tapi cepat-cepat break. Huuuuu~~~~ ngeri


Ini bukan aku yang jatuh tersembam, tapi salah sorang dari kami. Haha- lawa pulak gambar dia jatuh ni. Macam superman turun dari langit tapi tak sempat landing. Hehehe

Sempat lagi Fiona jumpa ulat bulu hijau ni.

Bila dah keluar dari hutan & patah balik tempat kitorang berkumpul tu, aku check GPS cuma dalam 4km lebih je. Tapi penatnye kemain lagi! Phew. Then kitorang decide naik lagi sekali tapi lalu jalan yang pendek sikit - 2km lebih. Masa tu dah belajar naik bukit so lajuuuu je. Cuma masa tu nafas macam lembu bak kata sorang rider lain masa terserempak atas bukit tu. Adeh.

Apepun yang penting semuanya selamat - Alhamdulillaah. Semua gambar credit kepada Fiona, Salwani & Farisha. Basikal yang penuh tanah tu aku dah simpan dalam rumah & belum basuh lagi - letih oiiiii. Ok. Tido time. Buhbyeeee~~~ <@


5/21/2014

#WW Wordless Wednesday #3: Bread

0 COMMENT

4/28/2014

Nothing. Something. Everything.

0 COMMENT
Hai blog. Kite rindu la nak conteng2. Kite stress banyak hari ni. Plan nak lari laju2 kat stadium MPSJ, tapi gelaaaaap je. Kite macam takut la. Jadi kita tukar plan pergi beli buah kat kedai buah. Beli buah epal merah, epal hijau, lai, pai, kiwi & tomato kecik. Tapi tak sempat makan sebab pergi makan nasi goreng USA kat foodcourt dengan kawan2 yang kita suka. Lama nau tunggu makcik masak. Panas2 pun makan laju2 gak. Lapar punya pasal. Pastu balik belek2 phone kotak ni terjumpa blogger apps. Terus kite rasa nak update setelah 4 bulan dilupakan. Bahahaha. Bai blog. Sehingga jumpa lagi.

1/12/2014

Sepetang bersama nenek

0 COMMENT
Sampai je halaman rumah nenek,

"Eh Huda..!! Ko tido sini ke?"
"Tak lah nek.. Singgah kejap je. Nah.. Durian" durian musang king yang aku ngan member makan kat tepi jalan tadi tak habis bungkus bawa balik
Nenek excited terus buka plastik durian. Aku hulur tangan nak salam pun tak sambut. Huh.
"Naaaa (nenek panggil makcik aku). Ade durian ni naaaaa"
"Ooo. Huda ke sampai..."

Makcik: "huda, nenek bagi aku seulas je!"
Aku: haha. "Nek.. Makan seulas cukup la.."
Nenek: "sodap durian ni. Ko x boleh." Sambil tutup bungkusan durian dengan tangan ke badan dia.

A: nenek potong rambut?
N: ha.. Hari tu anak dak tun potong. Dio korek cam tu yo.. Marin rambut aku kusut, aku suruh dia betulkan. Aku mano la ponah sikek rambut ni. Pastu dio suruh aku potong yo la rambut ni. Aku ok yo sobab aku pun pakai tudung. Tak tau la mano dio simpan rambut aku ntah.
A: OK
Hebat beliau elaborate jawapan kepada soalan aku.

Aku kat dapur. Dengar deorang sembang
N: kau umo berapa?
Member: 26
N: huda umo berapa?
Member: dua puluh ********
N: ooo

N: manolah dak pika ni buek air lamo bona eh? Pika tu nama cousin aku. Takde kat rumah pun. Mandangkan aku tau dia memang tak sengaja salah sebut nama maka aku pun nyahut
A: ade kat dapur ni. Tengah mop dapur la..
N: ooo patut la.. Tengah melabur!
A: MOP DAPUR la neeeek!!!
N: oooh. OK.

N: ko tido sini malam ni?
A: tak. Balik rumah kejap lagi.
N: poei la mandi dulu. 
A: mandi kat rumah balik nanti la
N: Ko nak mandi? Sambil tanya member aku
Member: taknak.

N: ko ni poei majlis nikah tadi pakai seluar yo ko?
Member: hehehe. 
N: pakai la kain. Nanti orang tanyo - eh sapo yang datang tuuuu... Sambil buat gaya kepochi.

N: huda. Ko dah ade boipren?
A: takde
Member: ade nek. Ade.
Nenek terus accept jawapan member aku
N: ha.. Bagus la dah ade. Gembira hati aku.
 Demyuh! Aku sepuk ko japgi!
N: dak pika pun ade. Boipren dio belum dapek topi lebar lagi sobab maso exam dolu dio domam jadi kono sambung blaja laei..
Member: topi lebar?
A: konvo.. 

N: aku salu lupo dah makan ubat ko bolum. Aku bangun tido pikir-pikir dah makan ko bolum lopeh tu tertido. Aku bangun balik hari dah golap. Tapi aku jumpa doktor tak cakap apo-apo pun. Hehehehe
A: adeh. Memang la...

N: tadi ko makan durian?
Member: makan sikit je. Tak larat nak makan. Kenyang sangat.
N: eleh. Tadi aku makan sampai habis.
Member: nek kena makan satu je. Durian tu isi tebal sebab biji dia kecil.
N: uihhhh. Aku dulu boli 30 biji makan semuo..
Member: erkkkk!!
Pastu tanya.. Bilo la aku nak sihat ni. Huhuhuhuhu

PAP!!!
N: apo tu?
A: nyamuk. Besar lak tu..
N: apo siang-siang buto ni ado nyamuk? Ehhh polik bonar..
A: maghrib dah ni nek... Ape siangnyee
N: eh. Haah la.. Aku nak tutup pintu lah. Kang takut orang masuk rumah aku.
Nyamuk masuk tak kisah pulak. Adeh.

N: esok pepagi aku nak gorak poei balik KL. Omak ko suruh.
A: oh. Ok. Sebab nanti sampai kl tak penat
N: kosian kek kawan aku. Dio kato kalau aku dah poei balik kl, dio takdo kawan la nak burak. 
Camni la rupa orang dah tua ekk kalo dok sensorang kat rumah. Huhuhu

2 jam duduk singgah jumpa nenek macam-macam benda nak sembang. Nasib la dapat nenek yang pelawak + peramah cenggini. Hehe.

"Lain kali ade mase singgah la lagi rumah nenek yeeee"

Kbai!

1/05/2014

Otot peha tak kuat

0 COMMENT
Kata pakar orthopedic. 

X ray dah buat hari jumaat, so hari sabtu datang bawa film je. Sepatutnya appoinment jam 2 aku sampai jam 3. 

Masuk bilik doc, aku bagi film lutut kiri & kanan

D: mmmm... Ooo yang ini.. Gaya berlagak habis.  Tulang rawan bawah Tempurung lutut semakin menipis, jadi dia berlaga dengan tulang bla bla bla
A: ooo ye ke. Apelah senang sangat doc ni jawab. Tak mencabar langsung sakit aku ni
D: mana yang teruk?
A: belah kanan je. Bila naik tangga berbunyi
D: cuba angkat kaki kanan. aku angkat, perlahan sangat bunyinye. Kaki kiri pulak.. Pop. Pop. Pop. Kuat sikit dari kaki kiri. Ha tu bunyi. Maknanya kiri kanan la kan. Puncanya sebab otot peha kamu tak kuat. Dia pun tunjuk jenis workout yang aku kena amalkan selalu termasuk cycling. Sakit tak?
A: tak. 
D: ok. Kalau macam tu tak payah ambil ubat. Tapi ambil ubat sapu. Banyak sangat la ubat sapu aku ni. Suka hati mu la dokter..

Bila dapat ubat, memang ubat yang menjadi koleksi aku selama ni - fastum gel. Sejuk tapi gel tak bape gemar nak sapu.

Balik dok fikir nak kena pergi gym ke untuk workout + cycling? Kalau tak pergi, tua-tua nanti aku kena warisi "sakit lutut sekeluarga". Tak mau lah. Gym sekarang takde yang walk in pulak. Semuanya nak contract setahun. Aku saspek kes ini ada kaitan dengan perkembangan peha aku yang cemerlang lah. Hahaha

Keep calm and play futsal

Ps: menyesal layan mata lelap petang tadi. Kan dah terkebil-kebil tak boleh tido. Huhu

1/04/2014

Azam tahun baru

0 COMMENT
Tadi lepas waktu kerja aku keluar lepak dengan kengkawan lama. Lama sangat tak jumpa rasa rindu pulak kan. Ade sorang dari ramai-ramai tu tanya "ape azam tahun baru ko Huda?" Aku terdiam dan senyum jeee.. 

Bukan aku takde azam tahun baru tapi aku rasa..... Pendapat aku yang tak seberapa ni la, sepatutnya azam atau cita-cita atau impian dan ape saje perkataan yang sama maksud dengannya, kita tetapkan seminggu sekali. Paling busuk sebulan sekali. Itu yang aku belajar bila masuk kelas-kelas berunsurkan motivasi (baik sangat la tu masuk kelas motivasi) katenye kita kena ada tetapkan matlamat atau orang barat kata review goal setting seminggu sekali paling baik. 

Takkan nak tunggu setahun baru nak review. Tapi aku ni macam biasa la, masuk kelas cari ilmu bukan main. Tapi nak mengamalkannye kemain susah. Hehehe. Bila rajin je kemain review. Reset goal setting. Lepas tu bila masuk column "what should i do in order to achieve my goal?" Aku biarkan blank. Kekadang ade gak tulis tapi sekadar tulisan ajelaaa. Hahaha. 

Jadi, sebagai mengikut adat "azam tahun baru" kebanyakan orang, aku berazam tahun ni aku akan berusaha sedaya upaya untuk menjadi orang yang "walk the talk". Banyak dah talk yg aku tulis dalam diary tahun sebelum-sebelum ni tapi kebanyakannya pun sekadar penulisan. 

Semoga segala impian kan terlaksana. Begitu juga dengan korang yang sedang membaca tempelan aku sekarang. Semoga apa yang dicita-citakan tercapai. Amiin :D

P.s: ape azam tahun baru korang? Kih kih kih ;)

1/03/2014

Tak boleh tidur la

0 COMMENT
Puas golek sana, golek sini. Mata pun tetap macam ni. Bulat je (agaknye la. Kakak aku kata aku ni jepun-negro - mata sepet kulit hitam. Hahahahaha) tak boleh blah kuruk diri sendiri.

Macam-macam otak aku ni fikir. Fikir pasal tuuut tuuut la.. Teeeet teeet laa. Lutut lagi satu hal. Eh?  Hehe

Siang tadi, ade la dalam 15 minit sebelum masuk maghrib, aku singgah pusat kesihatan. Masa tu fikiran bercelaru sebab kengkawan semua menakut-nakutkan aku pasal lutut ni. Macam-macam cerita keluar. So aku paksa diri pergi klinik. Sampai je kat klinik, lepas doc panggil masuk

D: ye. Sakit apa?
A: mmmm. Lutut saya ni berbunyi sikit
D: ooo berapa lama dah?
A: baru je dua minggu (dah sebulan lebih pun aku cakap 2 minggu)
D: okay. Pergi baring atas katil. Nurse, mari tolong. Sambil panjat katil dia tanya, kamu ada terjatuh ka?
A: oh, saya main bola.
D: sengih je. Sambil angkat kaki kanan aku goyang-goyang, ini bukan 2 minggu. Ini suda lama injured. Dia nak angkat kaki kiri
A: eh, kaki kanan je.. Kiri takde ape2. Cargas betul aku pintas
Doc tak peduli. Terus angkat kaki kiri aku.

POP!

D: ha tu bunyi
A: eh. First time memang cenggitu doctor..
Diangkat berkali-kali. Pop.. Pop.. Pop..
D: betul. Ini bukan baru injured. Sudah lama injured ni. Mungkin kici kici dulu kamu jatuh tapi tak sedar. Umur baru dua puluh tuuuut tahun sudah macam orang tua dapat sakit bla bla bla.. Habis disekolahkan aku kat situ jugak.

Sabtu ni dia suruh aku datang jumpa pakar orthopedic. Luluh hati aku dokter ni tak bekap aku. Sungguh tak boleh kencing sikit pun. Semuanya kantoi. Walhal sebelum ni lutut kiri takde pun bunyi, ape dia buat ntah sampai bunyi. Aku balik rumah angkat kaki kiri lagi sekali pun tak berbunyi. Huh!

Ambil ubat, terus pergi Ferro Futsal main futsal dengan kawan-kawan yang kita suka (pinjam trademark retis zahiril kita jap). Seronok sebab aku main (kononnye) bersungguh-sungguh. Puas hati. Heeeee

Pastu balik rumah sedih sendiri. Lutut bengkak & sakit, betis lebam. Padan muka.  La ni tak boleh tido pulak. Padan muka. Sekarang rasa lapar. Padan muka.

Ps: ejaan sebenar dalam bahasa melayu ialah "dokter" ke "doktor". Aku runsing. Lagi tak boleh tidur fikir mana satu ejaan yang betul.

1/01/2014

Bukan setakat lutut je yang berbunyi

0 COMMENT
Baru perasan. Ade beberapa anggota badan lain pun berbunyi bila digerakkan. Paling kuat selepas lutut kanan, bahu. Dua-dua belah lak tu. Wuwuwu. Wahai tulang, kenapa suka berbunyi?

Hari ni dapat satu lebam kat lutut kiri. Lama tak nampak lebam-lebam kat badan. Kalau main futsal tu hebat sangat, berbaloi la jugak kan. 

Sebut pasal futsal, aku rasa lately aku banyak cite pasal futsal. Semalam, 31 Dec 2013 aku akhiri aktiviti aku dengan futsal. Hari ni 1 Jan 2014, dimulakan dengan futsal jugak. Mungkin esok dan tular pun sambung futsal lagi. Futsal. Futsal. Futsal. Tak habis-habis selagi terdaya. Wahahaha

Hari ni masuk tournament terbuka wanita DBKL. Mula-mula tu plan nak main suka-suka ambil experience, tapi yang masuk semuanya hebat-hebat daaa.. Jadi lauk pauk la kan & team belasahan. Kena belasah 5-0, 4-1, 3-1. Ape punya penjaga gol daaa kasi boloss. Takpe-takpe. Semua orang dah buat yang terbaik. *clap clap* Niat tu penting. Sekurang-kurangnya dapat gak pengalaman plus masa untuk sedar kedudukan diri. Hehehe. 

Mungkin agak terlambat, 

SELAMAT DATANG 2014

Tak best langsung ucapan aku. Tu je la kot. Saje nak conteng-conteng blog sendiri untuk hari pertama 2014. Please be nice to me and I hope that this year should be the best year in my life. Cewah. Speaking London ko nyah!

P.s.:  esok 2 Jan 2014 dah masuk kerja balik. Rasa lemau lak sebab dah hampir 2 minggu cuti. Menyesal tak minta cuti untuk 2 hari ni. *teeeet* boss tak baca blog aku takpe (^_^)v
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez