11/08/2013

Sanggup nak naik rumah aku

0 COMMENT
Memang tak laaaa!

Bismillaahirrahmaanirrahiim

Assalaamualaikuum

Semalam 6 oktober 2013, aku balik kerja lewat sikit dari biasa. Perut lapar sangat. Mata mengantuk sangat. Tapi antara tilam & makanan, aku pilih makan. Hehe. 

Bawah rumah ade 7 eleven. Pulun gak fikir nak makan ape, sebab dah lewat malam tak nak ambil snack atau makanan yang terlalu berat. Dalam 7E terus pilih roti high 5 & telur sepapan. 

Masa nak bayar tu, cashier pasang lagu yang aku memang tak faham dia sebut ape. Malam tu aku agak peramah, aku tanya "lagu bahasa ape tu?"  "Oh, ni Thailand"

"Orang Thailand ke?" 
"Tak. Aku Sabah. Aku tak faham tapi aku suka muzik mereka. Sedap di dengar"
Aku yang terlebih peramah,
"Ooo.. Aku tahu lagu sabai sabai je.."
"Ada sekarang lagunya?"
"Takde. Ade kat rumah"
"Rumahnya di mana?"
"Atas"
"Kau tinggal sama suami?"
Aish. Aku bujang trang tang tang. Mana ade laki. 
"Tak. Sorang"
Bohong sunat. 
"Oh. Kalau gitu aku naik rumah kau boleh? Handphone aku ade cable. Blackberry"
"Aku BBM ko je lah"
"Tidak aktif"
"Lagu tu ade kat rumah lagi satu. Nanti aku kasi"
"Jangan lupa ya! Esok kau turun bagi aku ya! Jangan lupa!"
Ok :)

Excited pulak mamat ni. 

Kalau pun aku ade lagu tu sekarang kat sini, aku takkan bagi ko naik rumah aku kot. Huhu. Next time aku burn CD untuk ko yeh. 

Balik rumah, goreng telur, masak air.

Nikmat.


Oyasuminasai!

Ps: aku duduk usj 8, dekat sangat dengan usj 2. Adeh. Balik rumah tetibe baru teringat. Harap-harap semuanya selamat. Amiin. 

11/04/2013

Hari ni cuti. Yay!

0 COMMENT
Bismillaahirrahmaanirrahiim

Assalaamualaikuum

Semalam lepas larian compression run kat Padang Merbok, aku rehat sejam dua (sambil layan cerita lama Gokusen) dan siap-siap pergi Muar, majlis perkahwinan sepupu kitorang. 

Adik beradik yang lain semua dah gerak, nak sampai dah pun, kitorang baru terkial-kial nak siap. Hehe. 

Mula-mula aku yang drive tapi sampai Ayer Keroh aku tengok kereta depan besar kecik besar kecik je. Jalan raya pulak lengang, cuaca sedap sebab sekejap hujan lebat, sekejap renyai, sekejap panas & sekejap mendung. Adik aku kat sebelah tido lena, lagi buat mata aku kuyu. Aku dah betul-betul tak tahan mata so kitorang tukar driver. Konon nak tido tapi main game je. Haih

Sampai Muar, makan-makan, sembang ambil gambar, pose sana sini & tak lupa kacau anak-anak buah. Huhu

Mula-mula plan nak balik KL terus, tapi macam mengantok. So balik rumah atok dulu, terlelap tak sedar diri. Makanya decide untuk tido sehari la kat sini. 

Setinggi-tinggi tahniah buat pemain bola sepak Pahang kerana menjuarai piala Malaysia bagi tahun 2013. Syabas! I like!! Wahahaha

Pagi ni? Sakit perut. Ingat macam muscle pain tapi ade la 2-3 kali ulang alik toilet buang air besar 😣. 

I wanna go home

K bai!


Sepupu aku snap gambar ni. Cantik kan pelamin 😝

2XU Compression Run Malaysia 2013

0 COMMENT
Bismillaahirrahmaanirrahiim

Assalaamualaikuum

Hari ni 3 November 2013 aku berlari lagi. Yay! 8km je. Makin tua makin malas nak lari jauh-jauh. Hehe. Lokasi larian kali ni kat Padang Merbok, Kuala Lumpur. 


Flag off untuk 8km runner jam 7 pagi. Semua orang dah berdiri siap-siap dalam kandang sebelum starting line. Aku sampai tak la lewat, 15 minit sebelum kot sebab takde tempat nak parking. Tapi macam biasa la selit-selit menuju starting point. Hehe. 

Masa lari aku malas nak keluarkan phone dari poket. Lari dah la lembab penat lak tu kalau berhenti-henti. So banyak gambar lepas larian je la kan..

Aku suka larian ni sebab banyak pokok kiri kanan. Tambahan pula hujan turun renyai-renyai jadi tak berapa panas. Udara pun segar walaupun sekali sekala ade bau kentut & sendawa & selit sikit bau peluh badan masjng-masing. Haruuum 😅

Tapi letih gak la sebab turun naik bukit. Naik bukit je perlahan. Turun bukit je lajuuuuu. Huhu. Apepun semua orang seronok, medal pun cantik. 


Banyak pulak selfie. Hehe. Okelah. 

Kbai!


Ps: boleh tahan larian aku kali ni

11/02/2013

Saya seorang blogger 👏

0 COMMENT
Bismillaahirrahmaanirrahiim

Assalaamualaikuum

Tajuk entry takde kaitan dengan ape yang aku nak tulis hari ni sebenarnya. Tak tahu nak tulis tajuk ape. Hehe

Hari ni aku pergi Midvalley yang super jammed. Mungkin sebab semua orang berpusu-pusu nak pergi PC Expo. Aku sempat selit-selit masuk. Pergh. Tak boleh nak jalan! Punyalah ramai orang sampai level kedai kiri kanan tak tengok langsung. Fikir nak keluar je. Masa tu menyesal la masuk. Huhuhu. Menyesal pun sempat beli cable handphone RM10. Hehehe


Purple gitu. Cantik kan. 

Sebenarnya tujuan asal pergi Midvalley ialah nak ambil race kit untuk 2XU Compression Run Malaysia 2013 esok. Aku masuk 8km je. Tak lalu nak lari jauh-jauh nox. Pertama kali participate ngan 2XU. Esok run pukul 7 pagi harap-harap kul 5 pagi nanti boleh bangun.



Disebabkan parking menuju dalam Midvalley super jammed, aku park luar. Dekat kawasan sebelah KTM highway menuju KL tu. Ok la sekali parking RM5. Cuma kena jalan kaki jauh sikit la. Huhu. 



Ini bukan masalahnya. Masalahnya ialah aku tak ada payung tatkala hari hujan. Mula-mula fikir nak beli payung, tapi aku bukan la rushing mana pun jadi duduk lepak sorang-sorang sambil panaskan badan. 


Panaskan badan dengan rotiboy & hot chocolate. Heehe. Pertama kali minum air ni (jakun) sedap gilaaaaaa. Sampai kerak gak la aku minum. Oh bestnye. Nikmat dunia. Wehu. Minum sikit-sikit sebab nak menikmati air. Makan je laju-laju sebab macam rasa lapar. Hehe. 

Habis makan aku balik la menuju ke gombak. Balik rumah, laju-laju tengok drama Jepun baru PRICELESS. Hero cerita ni jejaka idaman aku, Takuya Kimura a.k.a Kimutaku. Oh~sem!!! Cerita best + hero best = priceless. Nanti-nanti la aku review citenye cenggana eh. Haha

 Tu je nak cerita. Haha. Kbai!

Ps: sape nak voucher discount RM100 ni? Tiap-tiap tahun dapat. Ade la T&C nak kena follow. Valid 30 June 2014. Roger laju-laju ye. I give you for free. Cewah!



 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez