4/29/2013

10 perkara yang kita boleh buat bila sorang2 bosan

1 COMMENT
Aku jarang bosan, tapi sekali bosan terus blur x tahu nak buat ape.. Korang pernah alami perkara ni? Jom kita list down benda yang boleh buat time bosan.

1- makan sorang2 tanpa menghiraukan orang lain.
Perkara ni selalu terjadi Kat aku bila aku terasa sangat lapar & bosan. Lagi best kalau dapat beli burger bakar berlapis2, makan dengan muka puas depan orang yang tengah tunggu que~ slurp~~~

2- main mercun bola & ketupat dalam bilik
Ni lagi best kalau duduk rumah flat / apartment / condo. Boleh baling ke bawah. Kalau kena tangkap tanggung sendiri.

3- kemas rumah
Kalau rumah tu dah tersedia kemas, boleh gembur2kan bagi sepah tahap gaban. Bila next time bosan boleh kemas balik..

4- berenang
Owh yang ni paling best. Kalau susah nak cari kolam renang, beli je kolam plastic boleh berendam Kat ruang tamu.

5- main ping pong tanpa henti
Disebabkan bosan, xde sape nak geng ngan kita, boleh main ngan dinding. Lagi best kalau jiran sebelah tu workaholic duduk sorang2 Kat bilik tanpa menghiraukan orang lain. Sure Kali ni kita boleh saling kenal mengenali.

6- Baca buku @ novel
Ni mungkin menambah kebosanan bagi orang yang tak suka membaca. Tapi kalau nak buatkannye menarik, Cuba Baca dari page belakang ke depan. Mesti otak celaru sikit.

7- workout
Sebenarnya x perlu pergi gym pun boleh workout Kat rumah. Contohnya peralatan ala2 dalam gym ialah tong gas, lesung batu, tangga - bagi orang yang tinggal Kat rumah 2 tingkat, n macam2 lagi lah.

8- sauna & aroma therapy
Duduk dalam bilik pasang aroma perfume. Pakai baju sejuk 8 lapis, pastu duduk bawah blanket 3 lapis. Kalau xde perfume bilik, boleh kentut berkali2 dalam blanket supaya bau tak cepat hilang.

9- buat gwiyomi
Ha. Kalau lelaki boleh pakai accessory tambahan seperti ribbon, make-up nipis. Kalau muka ganas, make-up ganas tambahan. Rare sikit. Kalau perempuan boleh minta tips Kat kak ton ye.

10- buat parti baru - PSP
Invite semua orang datang rumah. Jangan lupa beli snacks, air bergelen2. Cukup kalau rumah ade HiFi. Pasang lagu pitbull sudah. Tapi make sure undi BN 5 may ni baru boleh Party Sampai Pagi~ lariiii


Inikalilah

Bye!
posted from Bloggeroid

4/27/2013

Komunikasi Percuma

1 COMMENT
Assalamualaikum & ape khabar orang2 yang sedang membaca? Sihat la harapannye kan.
Pagi tadi bangun tidur terus check phone. Penuh mesej dalam whatsapp. Biasa la kalau dah join macam2 jenis group whatsapp tu, macam2 la sembangnye pun.. Then dapat notice suruh update application whatsapp.. Pernah sekali ignore notification tu, tapi last2 dia block x boleh guna selagi x update. Hampeh betul.. So untuk mengelak perkara yang sama berlaku, aku pun update la dengan jayanya. Tapi masalahnya, dia kata tinggal sebulan je free, lepas ni kena bayar pula. Aish. Dah tak jadi free la. Huhu

Dulu pernah install we chat, pastu uninstall balik... Fikir2 baik aku install we chat balik.. Percuma. Haha. Tapi aku lagi selesa ngan whatsapp. Simple.. Aku tengok we chat tu macam ade profile la itu la ini la.. Macam penuh semua benda dalam tu. Tapi ni personal opinion aku la. Orang lain aku tengok suka ja pakai siap macam orang kurang siuman cakap2 & gelak2 Kat walkie talkie canggih ni. Kelakar lak tengok orang pakai we chat. Satgi aku lak yang buat, ha tanggung sendiri la yer. Hehe..

What ever it is, aku guna ja sebab percuma. Lalalala..

Bye!

Ps: motif tulis blog ni - aku dah install we chat. Lalala

K bye

4/25/2013

Singgah sekejap

1 COMMENT
Assalamualaikum~

hui.. lama tak jenguk blog ni. wehuuu~ 
tetibe terasa nak update pun sebab ade member minta ajar dia start up blog. lepas ni dia nak jadi agent hartanah kat Putra Heights, so dia kata dia perlu iklan + network untuk mula. biasa la tu kan. aku yang blogger picisan ni pun ajar la ape yang patut. basic2 je pun. nak gempak2 memang tak dapat nak tolong la. ajar sikit2 lama2 membukit la. haha. ala, kalau dah nama engineer tu pandai2 gak la dia nak explore nanti ye dak?

hari tu ade member satu office bagi gambar Water Sports kat Puchong. nampak macam menarik, nak2 ade promotion kan sekarang ni. rase nak pergi lah. tapi kalau boleh tak mau pergi time weekend, nak ambil cuti sehari, pergi time weekday. kebarangkalian orang tak ramai tu tinggi, tambahan lak rate untuk weekdays murah la compared to weekedns. hehe. 

aku tak tahu best ke tak, tapi menurut kata member punya member punya member - BEST. korang check out sendiri kat website dia lah Asian Water Sports Village kan. aku nak cerita panjang, aku bukan pernah pergi pun. hehu~ ade sesape pernah pergi? cite la sikit pengalamannye...

dah la tu kan. aku ni nak singgah sekejap je pun. nanti kirim salam kat kawan sebelah ye. bye bye bicycle~!


signature2
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez