3/08/2013

Gigil gigih

1 COMMENT
Gigil kerana gigih untuk secebis suapan
Kau kata kita buat perniagaan
Bukan kebajikan
Tapi aku perhatikan
Atau mungkin perasaan
Kami yang melaksanakan
Dan kau niagakan
Tanpa sebarang penghargaan
Kertas kerja jadi ukuran
Tak kira malam pagi masa dikorbankan
Kau persetankan
Kami hanya diamkan
Kau ambil kesempatan
Bukan takut atau segan
Cuma tak mahu menambah lawan
Tak apa, kami ada kekuatan
Semoga setimpal Allah balaskan
Semoga doa-doa kami Allah makbulkan
posted from Bloggeroid

3/06/2013

Ubah

1 COMMENT
Assalamualaikum.. Lame tak menyonteng Kat sini.. Sibuk la kehulu kehilir kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Tipu. Aku bukan kerja bayar per day. Haha. Pagi-pagi pergi kerja Baca email

"Hi Huda how are you doing?"

Reply...

"I'm always good in this super busy environment"

Delete.

"I'm faking good"

Delete.

"I'm pretending to be good"

Delete.

"I'm good"

Send.

Aku tak sampai hati nak bagitahu the whole world yang aku sedang sesak, suntuk.

Waktu driving adalah waktu yang membuat aku banyak berfikir, kenapa aku rasa masa aku tak cukup walhal semua orang dapat 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Sama.

I need to change.

Change for good.

Because time is priceless.

posted from Bloggeroid

3/04/2013

MALAYSIA BROOKS HALF MARATHON 2013

0 COMMENT
Date: 3 March 2013
Venue: Stadium Nasional Bukit Jalil


Gambar dekat starting point. Spotlight tu dah macam UFO lak ghoman eh. kekadang macam bom meletus ade gak.. ade gak la rupe planet marikh yang boleh nampak direct dari Malaysia ni kan. hehe. ape saje lah. yang penting tangkap guna phone je memang cenggitu la kan...


Alhamdulillah. pulun lari dapat gak medal. aku punye yang kaler silver tu. yang lagi 3 bronze tu kawan-kawan aku punya. lain sikit sebab aku masuk kategori 10km, deorang 5km. nak masuk 5km same2 tapi aku dah jual bib 5km aku dulu. kononnya 3hb ade sukan komuniti Petronas dan aku join sekaki. tapi PRU ambil dewan untuk mesyuarat tergempar katenye. kebetulan pulak ade orang nak let go bib 10km dia dengan harga rm50, aku beli je la. ade hikmahnye semua ini kan. 

Brooks ni event marathon pertama untuk tahun 2013 yang aku participate. bila buka FB, ramai pulak kengkawan yang join. huh. next run setakat ni yang dah confirm - Standard Charted KL. sesiapa yang join, jumpa di sanaaaaaa. lalalalalalala~~~

signature2
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez