12/29/2013

Kembali Futsal


Bulan 12 adelah bulan pertama aku masuk pertandingan futsal. Rasanya lah (sebab aku dah lupa bila kali terakhir aku main futsal) 

Minggu lepas 22 Dec, aku main kat Melaka. 20 Dec petang orang invite untuk main sama-sama. Last minute call. Aku rasa sangat penat hari tu tapi enjoy. Kalah. Dalam group ade 8 team, hanya 2 pasukan yang layak. Team kami nombor 3 so tak ada rezeki la nak masuk semi final. Aku rasa banyak gak mistake aku buat. Haha. Ape boleh buat, training memain, focus hilang entah kemana. 

Hari ni 29 Dec aku main lagi. Kat RSA Klang. Last minute call gak 27 Dec malam. Aku setuju. Walaupun aku tahu skill aku yang sekarang tak sehebat dulu. *cewaaah! Dulu hebat ke?*

Pagi-pagi sampai Klang, aku duduk diam satu tempat mengamati semua orang. Ade yang aku kenal ade yang aku tak kenal. Macam biasa, aku selalu cam muka orang tapi tak pernah ingat nama. Teruk betul. Dok berharap orang sekeliling aku sebut satu-satu nama masa deorang berbual. secara tak langsung aku tau nama mereka. Yes!

"Wei.lama tak nampak ko!"
"Wah ko pun ade hari ni"
"Eh ko rupenye!"

Haha. Macam-macam lagi. Lawak gak. Lama betul aku tinggalkan futsal. 

Aku bukan orang yang terkenal, tapi bila once main futsal secara tak langsung kita mula kenal ramai orang. Setakat hai hai bai bai tu ramai la. Sebabnya masa game semua orang sokong dari luar - even tak kenal. Bila habis game salam dengan opponent, high 5 dengan supporters. Best. Yang penting, muka mesti cam. Hehe.

Aku tak tahu nak merepek ape lagi. Tu je kot. Secara kesimpulannya, buatlah sesuatu yang kita suka sebaik-baiknya dan nikmatilah ia seadanya sebelum ianya ditarik pada bila-bila masa nanti. Haha. Menyeramkan lak kesimpulan aku ni. Okelah. Selamat malam!

Ps: Jika mahu menjadi pemain yang mahal, belajarlah menjadi seorang penjaga gol! 

Mahal la sangat. Pui!  Kbai~

0 COMMENT on "Kembali Futsal"

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez