6/08/2013

Semak


Bismillaahirrahmaanirrahiim

Asslamualaikum. buat ape tu?

tajuk hari ni ialah semak. sukukata "se" tu ibarat menyebut se dalam perkataan sekolah. so kalau kata lain rimas.

rimas dengan macam2 benda. walhal benda ni kecil je. tapi bila kumpul2 atau bila fikir banyak2, dia jadi besar. lepas tu mula maki hamun bagai.

tadi semak otak tengok bilik aku sepah2. jadi disebabkan aku tak nak jadikannya terlalu besar, aku tidur dan buat tak tahu. crap. bangun tido terus kemas bilik dengan jayanya. 

semalam semak otak aku dok fikir ayat sorang "friend" ni kat facebook lebih kurang macam ni maksudnya: "ko x payah nak hipokrit sangat konon nak tunjuk alim post ayat islamic, walhal nak raih like" aku kira dia (yang post status ni) agak alim dengan cara pemakaiannya, tapi agak sempit pemikirannya. aku kesian, so aku rasa macam nak tekan butang "unfriend" sebab aku xnak rasa semak dengan status negative dia. tapi aku lupa.
kesian. kesian kat dia sebab dia dah fitnah 'keikhlasan' seseorang dalam berdakwah. kenapa 'keikhlasan', sebab hanya Allah sahaja yang tahu. 

semak fikir pasal keburukan orang lain kat aku. semak, so aku luahkan kat orang lain. tetibe rase menyesal sebab dia dah jadi satu punca hati aku asik tak tenang. grrrr

dah la tu. asik nak semak2 je. moh kita semak (baca say-mak) diri sendiri lagi bagus kan. kikiki~~~


cop2... last sekali: semak tengok iklan kat belakang tabir blogger ni. macam mana nak buang? tolong saya!
signature2

0 COMMENT on "Semak"

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez