6/09/2012

Jemari ini mahu menaip kembali


 HELLO WORLD_ 


haha. basic printing masa belajar VB dulu. dah 2 bulan ek aku tak jenguk blog ni. apa khabar semua? huhu~ harap baik belaka. yang kurang baik tu, moge esok lebih baik la yer. 


banyak gak perkara yang aku lalui sepanjang 2 bulan ni. pahit, manis. suka, duka. chewah. 


antara contoh terpenting, aku dah jarang main futsal. boleh kira la dalam seminggu, berapa kali je aku dapat tendang bola. nak kata sibuk bekerja? ada jugak la. plus aku rasa aku sibuk mengeteh kot? rayau sana sini. aku rasa masa muda mudi ni la penting untuk aku build relationship dengan semua orang. agak2 nak ajak aku mengeteh, jom lah. jangan segan2. ahaks!


sambil2 jarang berfutsal tu, body nak kena fit. tak pasal2 otot2 6pax jadi lembik pula. mimpi ngeri tuh! so aku mula bergerak sendiri. jogging. senang je. pagi2 bangun tido, sarung baju terus lari tasik titwangsa. tak payah susah2 nak cari court, team player etc. haha.. so kesinambungan dari jogging ni, aku mula menyerapkan diri dalam marathon. phew. bulan April lepas aku masuk Energizer Night Race, kat Sepang International Circuit. 15.5km. amek kau. memang kaki tu rasa nak tercabut la. tapi semua tu tak menghalang aku masuk next run - Ekiden Run kat Putrajaya masa Hari Jutaan Belia. aku masuk Mixed Team. dapat la total 2 keping finisher medal secara tak langsung. hehe.. next - Team Malaysia Fan Run, 17 June 12. jumpa nanti yuk! Auuum!


“Be social: Interacting with others supports cognitive health by exercising diverse areas of the brain.” -Reference


kenduri kawen memang hebat la sejak akhir2 ni. satu hari ada 2-3 invitation. setiap minggu mesti ada invitation. dan malangnya, misi aku untuk mengeratkan hubungan silaturrahim melalui kenduri kahwin kurang tercapai. hidup ni kan sebuah pilihan. huhu.


handphone aku baru-baru ni macam2 hal. mula2 SD card tak boleh baca. no SD Card detected. keluar 'error' je memanjang. aku on-off berkali2 tak jalan. cabut pasang balik SD Card pun tak jalan. so aku give up. biar dulu la, asal boleh call, mesej n whatsApp okay la tu kan. cuma terkilan sikit sebab tak boleh ambil gambar. huhu. tetiba lak tadi tak boleh connect wifi. cuba off wifi n connect mobile data pun tak boleh. 'error' katanya. huwaaaa! wa manyak sedih lo. tapi aku masih boleh menenangkan diri. cuba connect kat laptop, upgrade software n terus dapat upgrade android 4.0. apa yang menggembirakan ialah masalah SD card n internet tadi solved. tapi yang enyedihkan segala data yang ada dalam phone termasuk contact no, mesej2 penting semuanya selamat; selamat terpadam tanpa sebarang back up. sigh. dapat kerja baru iaitu collect n save phone no, update calendar etc. banyak data2 penting HILANG. terbaik dari ladang. i'm loving it~ 


sekian sahaja ngomelan dari aku untuk 2 bulan ni. sehingga bertemu lagi di lain waktu InsyaAllah (^_^)/

signature2

make the best use of all the time you have

once lost, you will never get it again

0 COMMENT on "Jemari ini mahu menaip kembali"

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez