3/24/2012

perjalanan gadis berbaju kurung biru


wahlah. tajuk tak boleh blah la kan. memandangkan ini ialah personal blog, jadi tiada apa yang perlu dipertikaikan di sini. hahaha..


Sabtu 17hb pagi2 lagi dah bangun. bersiap2 nak gi majlis kenduri kahwen kawan sekilang kat Setiawan, Perak. dari Gombak kena ke Subang ambil housemate yang lain, tapi kena singgah ke Kota Damansara. boleh pula ada seorang hamba Allah ni tinggal phone kat dalam kete aku. aiyoo..


aku dah janji dengan kawan2 kul 8:30 gerak dari Subang Jaya, tapi 8:10 baru keluar Gombak. memang aku pecut 160kmph la jawabnyer. huhuhu.. nasib baik tak lewat sangat aku sampai Subang, kalo tak naya kena marah. keh2..


aku ni ada masalah driving sket. pantang tangan pegang stering, kaki mesti nak tekan minyak kuat2. entah apa yang dikejarnya tak tahu lah.lebih kurang 9:00pagi tu dah gerak la nak ke Perak. aku tekan gak minyak sampai 160. banyak kali gak la kena sound ngan housemate suruh bawa pelan2. kami semua masih anak dara katanya. huhhuu~..


Perjalanan lancar Alhamdulillah :) keluar dari tol, kat satu kawasan kampung ni ada orang bagi highlight kat aku. mungkin ada polis kat depan nun. housemate aku dah bising2 suruh tukar lane duduk lane tengah - dengan harapan aku bawa slow2 la kan. tapi entah. aku tetap pecut. rasa geli pulak pungkok bawa slow2 ni. hahaha..


sampai je bawah jejambat, ada sorang abang baju putih tengah syok tangkap gambar. arghhh... meter kereta aku masa tu ngam2 120, lebih2 sikit. huuuuuu... Oppode!!!


"Kan akak dah kata, tak mo dengar. lain kali duduk je la diam2 kat lane tengah tadi. tak pasal2 dah kena tembak!"


"polis tembak tara kena~ polis tembak tara kena~"


"ooo.. melawan.. konon tak kena.. nanti kang tunggu je la surat sampai rumah yer!"


baiklah. sobs. 


tak susah sangat la nak cari rumah pengantin dengan berbekalkan GPS Papago dalam henpon ni kan.


samapi2 je terus terjah tempat makan. keluarganya tak mengadakan majlis persandingan. tempat makan lelaki ngan perempuan pun asing. bagus kan.


tu dia pengantin dah sampai.


pengantin tengah makan sambil bersembang


okeyh, kacau pengantin ambil gambar sat na..


okayh lah. kami dah kenyang.. nak balik dah ni..



itu sahaja gambar bersama pengantin. lepas tu kitorang heading to KL. ternampak pula signboard "Menara Condong Teluk Intan" ape lagi, singgah la..



condong ke tak nih? aih konpius...


baju dah lain lak kat gambar atas ni. takper.. tudung masih sama.. hehhe.. awal2 kitorang turun kereta, kosong jer tempat tu. budget nak conquer la kan.. baru nak posing, tetibe ramai lak yang dari dari merata arah. aih.. penarik pelancong ker kitorang neh. hehehe..


dah penat berdiri tengah panas tu, kononnya nak gi singgah Ulu Yam mandi sungai, tapi hujan turun. lebat pulak tuh. terpaksa lah cancel. entah macam mana ternampak lagi signboard "cendol pulut". "Huda, singgah!!"



cendol & rojak


mula2 sampai ada adik 2 orang datang. malu2 sambil tolak2 antara satu sama lain. "nak order apa.."


"apa yang menarik?"


tak jawab. tapi senyum jer. alahai dik.. malu2 pula nak jawab.. susah meniaga macam ni. huhu..


"cendol apa ada?"


"cendol kosong, cendol pulut, cendol kacang dengan cendol special"


"apa yang special tu?"


"ada pulut, kacang dengan jagung"




nasib baik dia jawab. aku order cendol pulut dengan rojak. biasa2 jer tapi layankan je la makan time2 hujan lebat ni kan. elok sangat lah tu makan benda2 sejuk waktu hujan. hehe..


terus balik subang. ntah macam mana, teruk giler jalan jem kat Rawang. ingatkan sebab dari 2 lane nak transfer jadi satu lane, rupanya ada kereta Honda Civic dari arah bertentangan langgar bas kilang. bas tu nampak rilek jer, tapi Honda tu punya bumper depan memang teruk habis la. kitorang sepakat rasa salah Honda tu sebab kereta dia ada kat lane kitorang. mungkin masa dia turun bukit, termakan jalan then bertembung dengan bas tu. macam mana termakan jalan, wallahualam. nak kata memotong, kawasan tu double line..


lepas je dari tu, lancar.. lepas hantar kawan2 balik Subang, terus pecut balik Gombak. tak tahan mata mengantuk sangat. huuu....

signature2

hari Selasa pagi dapat email summon alert berbunyi begini:


huwa.... memang tak kena tembak kat Perak, tapi kena tembak kat tempat lain... huwaaaaa... melayang 150 ringgit... huwaaaaaaaaaaaaaa~!!!!!

2 COMMENT on "perjalanan gadis berbaju kurung biru"

fifaz on March 24, 2012 at 8:02 PM said...

haaa? gombak selayang?

area mane ek tu?

ish...bahaya ni...masok selayang kne bawak slow2 la gamatnye...

HUDA on March 24, 2012 at 8:15 PM said...

tu la pasal. terkejut baca email ada saman kat selayang. adoih.. tapi masa tu memang tengah pecut pun.. huhuhu.. kena tembak pulak :(

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez