3/10/2012

The Hunger Games - Movie!


Tak sangka. novel kegemaran aku sekarang dah masuk movie. tajuknya "The Hunger Games" mungkin 23 March ni akan keluar. tapi apesal aku tak nampak pun trailer ni kat wayang. hish..


sekarang ni dah novel ke3 (setakat yang aku tahu la) dan yang penting novel ke 3 tu aku beli 2 tahun lepas sampai sekarang tak habis2 baca lagi. dok terperap dalam dashboard kereta. budget nak baca erm bila ada masa-masa free tunggu member ke, service kereta ker.. tapi haremmm.. dok jugak godek2 phone main bubble blast tak henti2. huhu..


kisahnya tentang setiap district akan dipilih 2 orang remaja (seorang lelaki seorang perempuan) untuk dikumpulkan di satu hutan dan bertarung mati-matian. mereka dipilih secara cabutan undian. mereka yang terpilih juga perlu mempamerkan kelebihan masing2 untuk mendapatkan sponsor yang baik. sepanjang permainan yang live (semua orang akan menonton kehidupan mereka dalam hutan ni) ni, mereka hanya dibekalkan dengan beberapa barang yang perlu direbutkan. hanya seorang remaja dibenarkan untuk hidup di akhir permainan. at the end of the story, 2 couple dari district 12 ni tak mati, malah mereka bercinta! huhuhu.. memandangkan aku ni bukanlah pencerita yang baik, jadi tontonilah trailer dan movie ni atau novelnya dan mungkin anda akan paham. hahaha. kbai







signature2
sori dah terbagi tahu ending dia :)

0 COMMENT on "The Hunger Games - Movie!"

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez