5/23/2011

A Beautiful Hadith

5 COMMENT
Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'When a man dies and his relatives are busy in funeral, there stands an extremely handsome man by his head. When the dead body is shrouded, that man gets in between the shroud and the chest of the deceased. 

After the funeral ends, everyone went home. Munkar and Nakir come and tried to separate them so that they can questioned the dead alone about his loyalty to Allah. 


But the handsome guy said that: he is my friend. he is my accompany. i will never leave him until that I confirm he is belong to Heaven.

Thereafter he turns to his dead companion and says, 'I am the Qur'an, which you used to read, sometimes in a loud voice and sometimes in a low voice. Do not worry. After the interrogation of Munkar and Naker, you will have no grief.'

When the interrogation is over, the handsome man arranges for him from Al-Mala'ul A'laa (the angels in Heaven) silk bedding filled with musk.

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'On the Day of Judgement, before Allah, no other Intercessor will have a greater status than the Qur'an, neither a Prophet nor an angel.'

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said:

'Pass on knowledge from me even if it is only one verse'.

May Allah bestow this favour on all of us.

signature2

5/17/2011

kalo nak duit tu macam2 orang akan buat kan

2 COMMENT
cuba usha2 belah kanan blog aku ni, ada tak rupa iklan macam nih:
nak wat ape tuh? senang ajer..

klik kat 4 bijik icon yang gabak tu. ikut suka la nak share guna platform ape. tapi kalau tekan perkataan "share" tu, boleh copy ads url, paste kat mana2 tempat yang korang suka. 
lepas tu, jangan lupa isi email add korang pulak. mane de mende free kat dunia ni. orang nak berkira ngan kita, takkan kita tak nak berkira balik kan. ha, nanti korang akan terima email cemane nak redeem pendapatan.
kalau rase ayat aku ni berterabur tak cukup paham, boleh la lawat page ni: 
sonang ajo. tak payah nak jadi ahli Nuffnang pon korang boleh buat tau. dah.. aku nak siap2 gi sepak bola. buhbyeeee
signature2

bila keje nak cuti bila cuti sibuk2 pulak nak keje

2 COMMENT
bosan ah. tak tahu nak buat ape. nak main game tapi takde mood. aleh2 aku sambung wat keje sikit2. baru nampak ada gaya pekerja cemerlang kan. gaya tu penting.. muehehehe.. 

nasib baik malam ni ada orang ajak aku main futsal. terubat gak jiwa kosong neh. haha

dah ah. jom layan lagu yang aku baru dengar ni. best gak. lagu ini ditujukan khas buat jejaka-jejaka kacak di luar sana. oink oink








signature2

5/15/2011

tak ade ape2 yang istimewa

3 COMMENT
hello.. ye.. oke2 saya datang sekarang..
nak kemana tu?
A&E (Accident and Emergency). they need people to support.
okay.. a&e again..
yup..

saya nak jadi macam ayah! semua orang hormati. ayah tetap bekerja walaupun keluarga di rumah risaukan ayah. saya ingin bekerja keras sehingga mencapai tahap yang sama seperti ayah!
(cry)

saya tak dapat teruskan. saya minta maaf. saya pernah lalui kes yang mana saya tidak dapat selamatkan nyawa seorang budak. ada banyak doktor lain di sini yang boleh bantu anak awak.
saya juga berusaha untuk mencari yang lain tapi semuanya sibuk dengan pesakit masing2. saya tak tahu apa yang pernah terjadi dekat awak dan yang saya mahu ialah awak tolong selamatkan anak saya!

doktor.. bagaimana dengan kaki saya?
(gulp).....  okay... (kaki dah takde)
oh.. (lega)
....

doktor! doktor! tolong tengok jari mak saya.. ada darah.. tolong doktor..
erm.. jari mak awak tak ada apa2. tapi tak apa, saya akan panggilkan nurse untuk bersihkan luka jari mak awak.
terima kasih doktor!

inilah akiibatnya terlalu asyek tengok cerita Code Blue Season 2. dah lapuk, tapi ape aku kesah. cerita tetap best. sape yang on da way nak jadi doc atau ada terdetik rasa "menyesal aku tak pilih jalan jadi doktor", boleh la tengok cerita neh sebagai "pengubat jiwa".. haha.. lagi2 part doktor kena pam jantung manually, kena masuk bawah runtuhan bangunan, kena dihadapkan ke mahkamah sebab kes tak mintak sign by off, banyak lagi lah.. ni baru dunia.. seram2..

dialog2 kat atas tu semua aku curi n olah sket2 ayat2 dalam cerita tu except perenggan last. sebab yang tu memang terjadi kat aku masa kat PPUKM. hahahaha. aku bukan doktor, tapi anak dia dok panggil2 aku suh check condition mak dia. dah banyak kali kott aku kate aku bukan doc.. dia yang tak mo percaya.. tapi, supaya taknak kecewakan hati dia, aku jawab ajelah mcm tu dengan penuh bergaya. hahaha..

bila aku dok fikir2 balik, tak ada kott kerja kat dunia ni yang tak ada tekanan. bezanya tahap tekanan, bentuk n etc. mana2 pergi pon mesti ada at least sikit la kan. aku rasa tahap tekanan aku tak berapa banyak dan sekali bila datang memang tak tido malam la aku jawabnye since "patient" aku adalah sama setiap hari cuma "jenis penyakit" je yang selalu bertukar.

ni ialah lagu tema Code Blue Mr.ChildRen - Hanabi

Powered by mp3skull.com dengarlah. best lirik nya. ^.^
signature2
YamaP sangat hott :D

dua tahun aku mencari kau Joma, akhirnya dapat juga..

5 COMMENT

Assalamualaikum salam sejahtera. selamat hari minggu dan bercuti. hehhe. hari ni aku tak ada apa2 komitmen untuk mana2 game futsal. sangat bahagia. hilang satu perkara yang aku klassifikasikan sebagai masalah setelah aku menarik diri dari sebuah kumpulan yang agak ternama. aku memilih untuk tetap bersama kumpulan asal aku sendiri walaupun dikutuk oleh kumpulan ternama itu dengan mengatakan aku tak akan pergi jauh pabila bersama dengan mereka persetankan. aku tak pernah keluar dari team asal aku kot. tapi, aku rasa aku tak akan pergi kemana2 kalo bersama kumpulan ternama tu sebab deorang dah level tinggi. takkan pandang aku yang amatur ni. bagi lah komitmen tinggi macam mana pun, mesti akan letak orang yang level tinggi jugak sebagai 1st 8 - termasuk simpanan. aku tak rasa goalkeeper perlukan simpanan dalam mana2 tournament. cuba tengok aku yang level rendah ni, sah2 akan main same2 ngan orang yang level rendah tanpa ada rasa kecewa kalau kalah. ini kalau main dengan orang yang level tinggi, wat mistake sikit mesti rasa bertahun2 bersalah. tak mo lah. kalau nak khidmat aku sebagai keeper, aku akan pergi tolong dengan syarat team tu takde keeper. tolong aje aa, bukan tukar team.

dah lah. malas nak fikir pasal deorang. pi lantak lah.yang penting aku bahagia sebab baru je beli kasut baru. ape? kasut baru? hahaha.. ye lah aku beli kasut baru. abes duit simpanan aku bulan nih. cadang nak beli henpon baru, tapi lain kali ajelah. shopping kasut je dah beratus.


Kasut Futsal Joma

ha ni la kasut baru aku. nama dia Joma. dua tahun aku pikir2 nak beli. tak cari pon. haha. cuma tak de mase nak gi kedai ni buka weekday ngan hari sabtu halfday. macam opis hour pulak. butiknye kat shah alam pulak tu. takdelah jauh sangat dari subang, tapi cam tak de mase kott. tetiba semalam aje yang aku free, so aku beli terus lah. macam cantik aje. tapi tak tahulah kalau aku yang pakai cantik ke tak..hehehe.. Joma ni best sebab lembut je tapaknya. boleh perah tuu.. mane lah tahu peluh jantan tino keluar sampai basah kasut kan? tak pernah kot jadi kat aku ..heheh. yang penting Joma ni murah ajer harganya. tak sampai RM150 kott.. mula2 aku nak beli kasut yang namanya macam orang cina sebut nama ayah nana - Lozano tapi tak berapa nak cantik pulak sebab 1 kaler jer. yang ni warna warni. aku tak tahu lah ape ghoman eh kalau aku pakai ngan glove ijau striking aku nanti. 0.o


alang-alang dah sampai butik kan, tetibe terbeli pulak jersey sehelai. seluar keeper ngan baju fit tu memang dari dulu gak aku cari. tapi jersey tu je yang tak sengaja terbeli sebab macam cantik pulak. pastu rupenye satu set sekali ngan seluar. tapi sayang aa seluar pendek. pendek sgt pulak tu. biarlah. kalo short parat lutut pon bukan aku boleh pakai ponn. tapi takpe, boleh bawak tido. mau mimpi2 main futsal. muehehehe. aku nih dah mengalahkan duta Joma lagaknye. almost complete set Joma aje. nasib baik dia tak buat tudung. kalau tak mau aku beli sekali. heheh.



update: address joma boleh la ke link ni yer~



signature2

5/14/2011

golek golek

2 COMMENT
golek kanan golek kiri..pejam celik..tengok maharaja lawak minggu ke7.. walaupun tak ada astro apetah lagi channel mustika, tapi teknologi ujung jari kan. u-tube penuh..berlumba2 orang akan update latest story.. yang penting best ah performance sepah ngan jambu. gelak besar aku walaupun kadang2 mata dah nak terpejam. patutlah. dah 3:30 pagi. capai psp, main need for speed Carbon OTC. kalah berkali2, menang sekali terus save. yelah, bukan senang nak menang. kalau dah menang tu, memang boleh di ambil kira sebagai satu kemenangan yang besar ah buat aku..boleh ibarat macam nicol david tukar profession main badminton kalahkan lin dan 3-0.. okay, itu terlebih suda.. sambung main psp berkali2 sampai lampu berkelip2 tanda battery low. terus off lalu golek2 lagi. golek kanan..golek kiri.. zzzz...

tiba2 terasa kena tolak. ada orang datang menyelit. adeih. nak terkucil. mata kembali segar lalu terupdatelah blog aku yang menyepi sekian lama dengan repekan yang menghampakan..

signature2
esok hari ni rest day. mahu pergi beli belah. yay!

5/02/2011

agi idup agi ngelaban. fighto o!

3 COMMENT
sebelum baca, ucap Bismillah lalu sama2 layan lagu Salam - Lupakan Semalam

Powered by mp3skull.com

perkara paling susah dalam hidup aku ialah untuk membuat keputusan. terutamanya dalam keadaan didesak terdesak sampai tersedak2 untuk memberi jawapan.

decision

susah lah nak decide. bila tak ada, berharap sangat. bila dah ada, banyak pulak yang datang menghulur sampai tak terpilih. dah la tak terpilih tu satu hal, tersalah pilih pun satu hal. pening ah dunia neh. nak pilih semua kene tuduh tamak pulak.

complicated 

sekarang aku berada dalam fasa "menyesal". ada lah rasa sikit2 macam tersalah pilih jalan. kadang2 ada jugak rasa syoknye jalan yang aku pilih tu. walaupun kadang2 aku rasa aish.. kenapalah aku tak tunggu lambat sikit. mesti kurang rasa nyesalnye. macam nak berundur, tapi tak tahulah simpang mana yang aku boleh pergi.

Alhamdulillah 

rezeki aku agak datang mencurah2. walaupun tak banyak tapi adalah jugak dari tak ada langsung kan. dunia.
signature2
aku bukanlah yang terbaik tapi aku akan berusaha sebaiknya untuk menjadi yang terbaik

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez