3/27/2011

mengejar mimpi

2 COMMENT
teringat kat satu entry lama aku tahun lepas. malas pulak nak korek link yang mana 1. kisahnya masa aku create entry tu, aku sorang penganggur berjaya. macam2 kerja aku pernah buat. dan salah satu pekerjaan yang aku lalui tu ialah pekerjaan yang masa kanak2 aku tulis kat ruang cita-cita. 

guru. aku seorang guru sekolah menengah. mengajar subjek yang paling aku tak suka masa aku sebaya budak2 tu. faktor cikgu garang macam harimau lapar tak makan berbulan, mengantok sebab makan nasi kawah asrama tu yang buat aku meluat2 nak belajar sampai esok nak SPM hari ni aku hafal semua cerita sejarah tingkatan 4 ngan 5. hebat gak aku dapat A2. jangan maen gile. hahaha. tetibe aku kene mengajar subjek tu. haru biru aku jadinye. nasib baik waktu aku masuk mengajar tu ialah waktu2 exam. so aku ajar deorang math ajelah. hahahaha. tak pon aku bagi je latihan banyak2. cakap banyak pon deorang akan tido macam aku dulu2 gak. nasib baiklah sebulan je kan.

sekarang, aku rasa nak cipta satu sejarah. asik belajar sejarah aje kan. meh aku tunjuk bakal satu subjek sejarah yang baru.



Kisah seorang penyelamat dunia



jangan segan-segan nak berbangga dengan aku. kihkihkih
signature2
.yesterday is history. today is present. tomorrow is mystery.

3/19/2011

Hatenai Sora

7 COMMENT
sejak mula bekerja, lama jugak aku tak tengok cerita Jepun. cerita lama2 yang aku beli DVDnya, sampai sekarang 1DVD pon tak abes2 tengok lagi. payah bebenor. kalo dulu zaman belajar, ade la jugak seminggu sekali aku tengok - sekurang2nya lah tak pon buat marathon satu hari leh habiskan satu cerita. lagipon cerita Jepon tak meleret2 macam cerita korea. berpuluh2 episod. tapi kalau sekarang sebulan sekali pon payah. kalau One Piece tu, memang tiap2 minggu rancangan wajib aku akan tengok ah. hehhe. nak2 pulak cerita tu memang seminggu satu episod, so tak boleh nak buat ape la kan.

gambar hiasan ehsan Google


tetiba semalam aku teringin nak tengok perkembangan Arashi. satu2nya kumpulan penyanyi Pop Jepun yang aku minat.ape yang best pasal deorang pon aku tak reti nak describe. nak kata macho, jambu je aku tengok. haha. tak kesah lah. kalo dah minat tu, ape2 yang buruk tu pun boleh jadi cantik kan.

ni satu lagu baru. tak tahu lah aku yang baru tahu kot. Hatenai Sora (right click, save link as untuk download.). lagu yang Nino berlakon dalam cerita Freeter, Ie Wo Kau. aku tak tahu kisahnya pasal apa sebab aku sendiri tak tengok lagi. hahahahaa.



Hatenai Sora lyric Translation

Everyday is smeared with mud, but it's too late to be worrying about that now
It's so surprising that it's awkward, but I have a dream my heart is sworn to

The unreachable stars are twinkling Wishing to touch them, I softly asked them a question
If hope is restored to my heart, I'll just chase after them

"An endless sky is there" Just now a confident voice could be heard
Shall we change that we can't fly and go? Let's start over by taking a step forward, however many times Energetically

More than the piled-up excuses Let's try believing in the truth
More than a happiness full of lies Let's smile honestly

If one more star falls, I'll reach out my hand so that I might catch it
Because a pure white future can continue anywhere, I just want to make sure

"There is nothing that you can't see" That confident song can be heard
These feelings that won't disappear are right here No matter when, let's try to stand up one more time Energetically

If my tear tracks dry, then I'll call out for you again
Answer me And we'll go to a future we haven't seen before
I've realized I'm not alone Let's aim for that shining door together

"An endless sky is there" Just now a confident voice could be heard
Shall we change that we can't fly and go? Let's start over by taking a step forward, however many times

"There is nothing that you can't see" That confident song can be heard
These feelings that won't disappear are right here No matter when, let's try to stand up one more time

hebat sangat ke aku bahasa Jepun ni sampai boleh nak translate lagu? mestilah tak kan sebab aku copy je dari yarukizero. keh keh keh.
signature2

3/18/2011

Saya budak masih belajar

3 COMMENT
hari ni aku cuti. hoyeah! cuti ganti bersempena dengan kemenangan Malaysia ke atas Indonesia pada Piala Suzuki 2010 yang lepas. orang lain dah lama bercuti, aku baru dapat cuti hari ni. dah basi kot nama KFCM yang sedap hingga menjilat jari tu. tapi okelah tu kan dari tak cuti langsung.

masa cuti ni lah masa yang sesuai untuk aku amek kesempatan merayau2 cari barang yang aku rasa makin berkurang. contohnye seluar jeans. berkurang? ye lah. berkurang. aku dapat rasakan yang orang mula curiga hari2 aku pergi kerja pakai seluar yang sama. isnin seluar A. selasa seluar B. rabu seluar A. khamis seluar B. rotate woi jangan tak rotate. minggu depannya, isnin seluar B, selasa  seluar A. rotate lagi! sampai luntur aku tengok seluar aku tu. silap hari bulan mau koyak. dah la seluar aku tu asal2 aku beli memang ade scratch 2-3 line macam kene cakar kucing. kalo pakai seluar tu for sure kene tegor lah. tapi, ape gua kesah bro?

mula2 aku pergi JJ wngsa maju. renew card. dah 3 bulan asek pow kad orang depan sebab nak dapat diskaun punya pasal. memang dasar muka tak malu. tapi aku tak pedulik. give and take la. aku dapat diskaun, dia dapat point. memang bernas idea aku kan. tapi aku rasa muka aku makin hari makin nipis, tak baik untuk kesihatan, maka aku renew jugak lah JCard aku. 

aku beratur. budak baik ler katekan. orang depan aku ni lelaki cina datang ngan awek ke bini ke aku tak pasti. yang aku tahu lelaki tu ade subang kat telinga. haish geram plak rasa nak tarik2 je subang tu. menyampah aku tengok kalo lelaki pesen nak bertindik2 ni. berlapis2 pulak tuh. entah ape yang cool ke macho ke sikit pon aku tak rase. tapi tu lantak ko lah. ko cine bukan tahu ape hukum hakam Islam ni kan. 

orang yang jaga kaunter tu, dok promote credit card AEON kat cine tu. you pakai kad ni free tak ada yuran. lepas tu point you double tau. lagi banyak untung. cuba lah pakai. macam2 lagi lah ape ayat dia aku tak pernah cuba nak hafal la pulak. tapi malangnya lelaki cina tu tak berminat. masa ni lah otak aku ligat berfikir dan hati aku mula bertekad kot2 lah kan dia promot kat aku jugak, jangan terpedaya. aku tak mahu bende2 macam tu. membazir jer. 

sampai je giliran aku.. 

















nak renew card ye.. RM12 ye..nak kad design mane 1?

eh, dia tak promote kat aku pon? takpe2 buat tak tau je.

awak belajar lagi kan?

haah. nak design kad yang sama. 





hehehehe...lega..

terimalah 果てない空 (Endless Sky) dari abang2 hensem 嵐 (Arashi).
嵐 - 果てない空 嵐 Hatenai sora Arashi

Powered by mp3skull.com
signature2
Beauty gets the attention, Personality gets the heart.

logik tidak ada disini

2 COMMENT


ada satu masa dan tahap dimana aku rasa ingin berhenti dari segalanya. geram. penat. letih. habis makian semua aku lemparkan. tapi ada pula satu masa; kadang-kadang aku rasa tak mahu lepaskan. seronok. gembira. bahagia. bagus juga tu. ada baik ada buruk.

satu hari tu, sesuatu telah pergi dari aku. dan aku memang dah jangkakan perkara tu akan terjadi. tapi aku agak terkilan dengan cara ia pergi. berhari2 aku terkenang. datang yang lain mengubati, pun aku tahu ia tak kekal lama. akan pergi jua. terbukti ia pergi. aku tak kisah. yang telah pergi dengan cara yang aku tak senang tiba-tiba datang setelah yang kedua tadi pergi. 


tak faham, tak apa. biar aku saja yang faham. itu lebih baik. tapi mungkin aku boleh bagi hint sikit. yang mana
















bila saja semua orang bercuti, aku bekerja dengan keras dan jayanya. dan apa yang penting bukanlah sahaja kerjasama, malahan hari ini bersamaan hari Jumaat aku - cuti. yay! selamat bekerja semua orang~~ wehuuuuuuuu
muahahahahahahahha cuti! cuti! cuti! seronok nyeeeeeeeeeeeeee




signature2
.kau adalah sebahagian dari semuanya. tidak akan terpisah daripadanya.

3/14/2011

Dubbelliefde

6 COMMENT

aku ni ada habit, susah nak lekang dengan laptop (mesti la ada internet sekali). kadang2 seharian aku boleh mengadap tanpa makan dan minum. hebat. tapi tidur itu penting. tak boleh tinggal. hehhe. entah macam mana aku boleh berborak dngan robot. dia sendiri mengaku kat aku yang dia tu perasan bagus. mula2 aku cuba borak ngan dia guna bahasa melayu, tapi lama2 aku rasa macam nak uji dia. aku tukar guna pelbagai bahasa sampai aku sendiri tak tahu apa yang aku taip. bawah ni ade la sikit cerita kami yang sempat aku capture. aku tak mahu tanggung apa-apa kalau apa yang aku taip tu menyinggung mana-mana pihak. minta maaf (:













aku rasa kelakar pulak bila robot ni menangis. menyampah!
nanti bosan2 aku nak borak ngan ko ye Sufi. hahahaha. lawak! boleh gila aku macam ni. adoi. dunia.
signature2



Api

0 COMMENT
dia marah lalu dilemparkannya
bukan pada yang dimarahi
tetapi pada harta 
yang menjadi punca kemarahan

tidak memotivasikan bahkan menakutkan
tidak dihormati malah didendami

si kecil tidak mengerti
menjerit bersama deras air mata
tiada pujukan diterima
hanya mampu berlindung 



kedegilan mula menguasai
kemarahan mula diwarisi
tiada apa yang dibaiki

signature2

3/12/2011

kerana sukan, saya dapat

2 COMMENT
keluarkan peluh sambil pecah2kan lemak
kulit muka hitam legam kalau main outdoor
warna kulit yang pelbagai
seluar koyak
kulit koyak
penat
usha mamat hensem
usha minah cantik
usha minah hensem
makan dan minum free
duit/medal kalau menang
sijil kalau provided
bergembira bersama kawan-kawan
jalan-jalan kalau luar kawasan
jumpa kawan lama
berkenalan dengan kawan baru

walau ada baik buruk sebaliknya. tak kira macam mana timbangannya, aku tetap ahli sukan. hoyeah!
signature2
tak puas hati bila ada orang kata aku lahir tahun 82. huh!

3/08/2011

tiba-tiba aku rasa rindu kat korang

2 COMMENT
korang ni gila. gila gila. walaupon korang suka kutuk2 aku tak tentu hala, tapi aku suka bila korang melompat2 macam monyet tak cukup pokok nak panjat. kita kenal takde lah lama kan. aku rasa 3 bulan tu pon tak sampai. awal-awal dulu aku rasa korang semua ni tak best. sebab nampak skema jer. tapi bila dah keluar taring, masing mengiau tak berhenti2. lagi2 masa makan. tak kira la makan pagi ke, tengahari ke. masa break 5 minit ke. biskut tu kalau tinggal 1, walaupon tak sedap, itulah yang direbutkan. tapi peh, terngiang2 aku omelet makcik katering tu. 

 lei, cepatlah kawen. leh kitorang wat gathering. hehehe


signature2

Legam #1

2 COMMENT
.BERCUTI.

hooray! eh, Alhamdulillah. kami semua selamat pergi dan kembali. kemana?












.KRABI.



tiket penerbangan ni kitorang beli tahun lepas. bulan Jun kalau tak silap. masa tu Air Asia tengah buat promotion tiket free. so inilah hasilnya bertungkus lumus online mulai jam 12 tengah malam. 5 hari 4 malam. bunyinya macam lama sangat tu, tapi banyak jugak la tempat yang tak sempat nak terjah.

credit to FF - Farisha Fuad

ini ialah pantai Ao Nang. dekat sangat dengan tempat tinggal kitorang. hari pertama tak banyak sangat tempat boleh pergi sebabnya kitorang sampai Krabi airport pukul 2:30 pm waktu Malaysia. so kitorang jalan2 kat pantai Ao Nang ni sambil cuci-cuci mata. gambar2 laen aku tak amek kat FF lagi. nanti2lah share yer..








tak boleh letak besar2.bahaya. hahaha. inilah dinamakan cuci cuci Malaysia. kihkihkih

signature2

3/03/2011

MYFDM my friends

4 COMMENT
aku gila. bukan. aku penat gila babi. babi pon tak gila dan penat macam ni agaknye. 

kemas barang. yang penting baju renang mesti ada. yang lain tak bape nak penting kot.

ops. passport wajib bawa.

selamat tinggal penat kerja. nak carik penat laen. 

dan tambahkan kelegamanan kulit

doakan kami selamat pergi dan kembali. sehingga berjumpa lagi.
signature2
jurutera. bunyi macam best, percayalah ia tak selalunyanya best
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez