3/19/2011

Hatenai Sora


sejak mula bekerja, lama jugak aku tak tengok cerita Jepun. cerita lama2 yang aku beli DVDnya, sampai sekarang 1DVD pon tak abes2 tengok lagi. payah bebenor. kalo dulu zaman belajar, ade la jugak seminggu sekali aku tengok - sekurang2nya lah tak pon buat marathon satu hari leh habiskan satu cerita. lagipon cerita Jepon tak meleret2 macam cerita korea. berpuluh2 episod. tapi kalau sekarang sebulan sekali pon payah. kalau One Piece tu, memang tiap2 minggu rancangan wajib aku akan tengok ah. hehhe. nak2 pulak cerita tu memang seminggu satu episod, so tak boleh nak buat ape la kan.

gambar hiasan ehsan Google


tetiba semalam aku teringin nak tengok perkembangan Arashi. satu2nya kumpulan penyanyi Pop Jepun yang aku minat.ape yang best pasal deorang pon aku tak reti nak describe. nak kata macho, jambu je aku tengok. haha. tak kesah lah. kalo dah minat tu, ape2 yang buruk tu pun boleh jadi cantik kan.

ni satu lagu baru. tak tahu lah aku yang baru tahu kot. Hatenai Sora (right click, save link as untuk download.). lagu yang Nino berlakon dalam cerita Freeter, Ie Wo Kau. aku tak tahu kisahnya pasal apa sebab aku sendiri tak tengok lagi. hahahahaa.



Hatenai Sora lyric Translation

Everyday is smeared with mud, but it's too late to be worrying about that now
It's so surprising that it's awkward, but I have a dream my heart is sworn to

The unreachable stars are twinkling Wishing to touch them, I softly asked them a question
If hope is restored to my heart, I'll just chase after them

"An endless sky is there" Just now a confident voice could be heard
Shall we change that we can't fly and go? Let's start over by taking a step forward, however many times Energetically

More than the piled-up excuses Let's try believing in the truth
More than a happiness full of lies Let's smile honestly

If one more star falls, I'll reach out my hand so that I might catch it
Because a pure white future can continue anywhere, I just want to make sure

"There is nothing that you can't see" That confident song can be heard
These feelings that won't disappear are right here No matter when, let's try to stand up one more time Energetically

If my tear tracks dry, then I'll call out for you again
Answer me And we'll go to a future we haven't seen before
I've realized I'm not alone Let's aim for that shining door together

"An endless sky is there" Just now a confident voice could be heard
Shall we change that we can't fly and go? Let's start over by taking a step forward, however many times

"There is nothing that you can't see" That confident song can be heard
These feelings that won't disappear are right here No matter when, let's try to stand up one more time

hebat sangat ke aku bahasa Jepun ni sampai boleh nak translate lagu? mestilah tak kan sebab aku copy je dari yarukizero. keh keh keh.
signature2

7 COMMENT on "Hatenai Sora"

aleen aiden on March 20, 2011 at 11:27 AM said...

aku cerita2 jepun ni aku slow cket.tp baru2 nih aku kene demam "my boss my hero"
fine...citer 2 da lama kuar...pffft!

HUDA on March 20, 2011 at 8:40 PM said...

hahahaha...cite lame! lagi teruk dari aku....hahahaha

asip محمد on March 21, 2011 at 2:35 AM said...

sayang suka one piece? wow..

aleen aiden on March 23, 2011 at 10:20 AM said...

oit2,mengate aku nampak...hahah

lily lotus on March 25, 2011 at 5:12 PM said...

sungguh touching lirik itu :)

apisv2 on March 27, 2011 at 9:38 AM said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog;)
slmt berkenalan,
blog apisv2

Huda on March 27, 2011 at 11:36 AM said...

asip gilo. haha

aleen; mane de mengate. mengutuk jer. hahahaha

lily; best kan? hehehe..

selamat apis :)

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez