12/26/2010

The Season of the Witch is Here

3 COMMENT

Do you believe in WITCH? 
I do.

i believe there are plenty of people out there are using this kind of extraordinary power in their life. not so bad with people who believe and seek them for help. what kind of help, i don't give a damn..

one of the things that scares me most about witches is a witch that could separate your soul from your body. physically you are there, a dead body. not enough with separating body and soul, but create another body as a home for the soul. full of avenge and evil. new body as another life, there is no way of going back to the origin body. seeking as much soul to gain power. killing all innocent without a track, evidence or explanation. 

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..the witch is watching you.....

Season of the witch
not scary enough? wait for this scary movie soon; Season of the Witch in cinemas 6th Jan 2011
signature2

tinggal kenangan

5 COMMENT
Sabtu 

9:00 AM
yay..hari cuti boleh rehat2kan minda setelah letih bekerja. dan inilah masa paling sesuai untuk bergedik2 bersama anak2 ikan. ehem. anak2 ikan dalam bekas kuih bahulu yer. sebentar lagi akan berlaku perpindahan anak ikan.

10:00 AM
baru aku perasan, minggu lepas aku beli 6 ekor jin jit su, 2 ekor guppy. tapi sekarang jin jit su tinggal 4, guppy maintain 2. takper, ibu balik rumah nanti boleh tanya.

11:00 PM
apesal aku rasa tak sedap ati tengok ikan2 ni. haiyooo
ikan aku semuanya tinggal 5 ekor! huwaaaa

Ahad 

8:00 AM
tinggal seekor guppy yang kuat. lain semua terapung2 meniggalkan dunia fana'. kesian ko ikan tinggal seko. jap lagi aku beli yang lain ye. huwaaaaaaaaa

anak2 ikan yang comel ini dah tinggal kenangan. =.=



signature2

12/25/2010

I hate you

0 COMMENT

A kindergarten teacher has decided to let her class play a game.   The teacher told each child in the class to bring along a plastic bag containing a few potatoes.   Each potato will be given a name of a person that the child hates.   So the number of potatoes that a child will put in his/her plastic bag will depend on the number of people he/she hates.

So when the day came, every child brought some potatoes with the name of the people he / she hated. Some had 2 potatoes; some 3 while some up to 5 potatoes. The teacher then told the children to carry with them the potatoes in the plastic bag wherever they go (even to the toilet) for 1 week.

Days after days passed by, and the children started to complain due to the unpleasant smell let out by the rotten potatoes. Besides, those having 5 potatoes also had to carry heavier bag. After 1 week, the children were relieved because the game had finally ended....

The teacher asked, "How did you feel while carrying the potatoes with you for 1 week?"

The children let out their frustrations and started complaining of the trouble that they had to go through having to carry the heavy and smelly potatoes wherever they go.   Then the teacher told them the hidden meaning behind the game.

The teacher said "This is exactly the situation when you carry your hatred for somebody inside your heart.  The stench of hatred will contaminate your heart and you will carry it with you wherever you go.   If you cannot tolerate the smell of rotten potatoes for just 1 week, can you imagine what is it like to have the stench of hatred in your heart for your lifetime?"

Moral of the story is throwing away any hatred for anyone from your heart so that you will not carry sins for a lifetime. Forgiving others is the best attitude to take!

TRUE LOVE IS NOT LOVING A PERFECT PERSON BUT TO LOVING AN IMPERFECT PERSON  PERFECTLY !!!

signature2

nampak sangat dah takde idea nak menulis selain forward email. lalalala~

12/20/2010

B O S A N

2 COMMENT
saya seorang yang

bosan
cepat bosan
sedang bosan
selalu bosan
bosan je
amat bosan

tetibe rase sangat pelik bila asek sebut perkataan bosan. huhhu

bosanlah dunia

bende ape yang bila kita buat, semakin hari semakin menarik?
signature2

12/12/2010

Berlagak

2 COMMENT
selamat sejahtera pembaca.

baru jer balik dari PC Fair kat KLCC. macam tak best jer. tak banyak barang macam tahun lepas pon. mungkin ramai sangkut kat KLIMS lagi kot. yelah, KLIMS  kan best lagi sebab bukan setakat hebat, malah pendedahan yang sangat menarik dan cantik2.. ye tak.. 

oh ye, sebab bosan kat PC fair, singgah ler Toys 'r' us. ingatkan saje nak tunjuk2 kat member2 jam lego baru aku neh, tapi tetibe tersangkut plaks kat tempat mainan. gamenye kene susun random 5 huruf supaya jadi satu perkataan yang sekurang2nya ade 3 huruf. kalau berjaya dapat score >50%, akan dapat hadiah .

pendek cerita, nak tengok hadiahnye?



alamak, apelah sangat kamera henpon neh.



ah..aku tau ape yang korang fikirkan. pedulik hape. yang penting aku dapat. lalalalalala~

itu saja.

yang penting aku sangat penat cari kete sebab lupa park kat mana. ^^


signature2

Pengaruh

3 COMMENT
sejuk mata memandang
gambarnya kacak
abang dipuja seharian
tidak sekali diusik

si tengah; panas terasa
gambarnya hodoh
menjadi bahan taruhan
andaian bebanan terletak atasnya

si kecil menuruti yang tengah
masih tengah dipersalahkan
bermacam ubat diberi
masih tak sembuh

penyakit misteri terus dikaji

lama tidak terkesan
rupanya si kacak membutakan
ia adalah penyumbang
kehodohan si tengah

tarik nafas lega

segalanya kembali bersatu

signature2

12/10/2010

Abang Salleh buat contest la pulak

4 COMMENT
Wahai cik Shalleyshalina Yang cantik dan hebat, saya ingin menyertai contest yang anda anjurkan~
 
pss..siapa tak kenal abang Salleh yang cantik sila angkat tangan lalu klik link ini~
 
muehehe
 
Contest yang berbunyi:
 
"TEKA & MENANG EDISI PERTAMA SHALLEYSHALINA..."
 

 
ape tuu?
 
haa..itulah contestnye. mari teka apekah ia.
 
saye ingin meneka bahawa ia adalah
 
pensil tekan bertorchlight
 
ape macam bro? betul tak jawapan saye?
hehehe tu saje..
 
kalau korang semua nak join contest ni macam aku, silalah melawat blog beliau di ShalleyShalina Personal Blog yer~
signature2

12/08/2010

saya

2 COMMENT
air itu telah kering
riak telah mula berubah

pejam celik

pejam

celik

terlalu pantas masa berlari

apakah aku yang tertinggal?

ia semakin pudar
hampir

tidak menjiwai
signature2

12/06/2010

Doa akhir tahun dan doa awal tahun

0 COMMENT
Doa akhir tahun



doa awal tahun



marilah kita sama2 berdoa supaya di hari2 depan, kita akan menjadi insan yang lebih cemerlang dari hari ini InsyaAllah. walaupun banyak azam tahun2 lepas berkepuk2 yang tak tercapai tapi sekurang2nya kita ada usaha, mungkin belum ade rezeki untuk mencapainya~ ^,^

Maal hijrah menyingkap sejarah
kisah perpindahan Nabi Muhammad
dari kota Mekah menuju ke kota Madinah
untuk menyelamatkan Islam dari ditindas

di tengah malam Rasul berjalan
bersama Abu Bakar menjadi teman
di dalam Gua Thur mereka bersembunyi
musuh mencarinya tiada berjumpa

tiba di Madinah disambut dengan meriah
seluruh mukmin bersyukur dan gembira
selamatlah Islam dari kekejaman
terus berkembang membina sebuah empayar

hijrah Rasul suatu hikmah
ambil lah ia menjadi teladan
agar hidup kita tidak dalam kesesatan
tanda agama Islam beroleh kemenangan

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM 1431
signature2

12/04/2010

hari minggu yang tenang

5 COMMENT
yay

aku beli jam baru

jangan jeles wahai kanak2 seusia dunia

sebab aku ade jam baru

muehehehe

dengan bangganya aku persembahkan


LEGO RACERS

cantik kan~ lalalalala

oh ye, siapa yang belum tengok cerita Rapunzel, silalah tengok tanpa segan silu kerana certanya sangat best dan kelakar! dalam banyak2 watak, aku paling suka Maximus. 

si kuda istana. dah la kuda, tapi perangai cam anjing. hadoi. lawak giler lagi2 kalau dia ngan Flynn Rider gado. memang best, kalah citer Due Date. cite yg buat aku geram jer.. tak tahulah kat dunia ni memang wujud manusia yang membuat orang laen susah sesusahnya. oh, tidak..

dahlah.. masa untuk tido. esok adalah masa untuk memanjat Broga. jumpa di sana kawan2~

signature2

12/02/2010

arah

3 COMMENT
macam dah suka
tapi sakit
perit
 
macam dah banyak
tapi rendah
tak sampai
 
macam nak tinggalkan
tapi sayang
bukan senang
ramai berebut
 
macam tahu
tapi tak pasti
tak diketahui
tak nampak
 
macam bermatian
tapi kosong
tak kemana
letih
 
macam nak tukar
tapi siapa tahu apa yang menanti di hadapan?
signature2
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez