7/31/2010

You promised me that

9 COMMENT
'If I could only see the world, I will marry you.'

----------------------------------------------------------

There was a blind girl who hated herself because she was blind. She hated everyone, except her loving boyfriend. He was always there for her. 

One day, someone donated a pair of eyes to her. When the bandages came off, she was able to see everything, including her boyfriend. 

He asked her, 'Now that you can see the world, will you marry me?' The girl looked at her boyfriend and saw that he was blind. The sight of his closed eyelids shocked her. She hadn't expected that. The thought of looking at them the rest of her life led her to refuse to marry him.

Her boyfriend left in tears and days later wrote a note to her saying: 'Take good care of your eyes, my dear, for before they were yours, they were mine.'
 

------------------------------------------------

This is how the human brain often works when our status changes.
Only a very few remember what life was like before, and who was always by their side in the most painful situations. 


Life Is a Gift

Today,

Before 
you say an unkind word - Think of someone who can't speak. 

Before
you complain about the taste of your food - Think of someone who has nothing to eat.
 

Before
you complain about your husband or wife - Think of someone who's crying out to GOD for a companion.
 

Before
you complain about life - Think of someone who died too early on this earth.

Before
you complain about your children - Think of someone who desires children but they're barren..
 

Before
you argue about your dirty house someone didn't clean or sweep - Think of the people who are living in the streets.

 
Before
whining about the distance you drive - Think of someone who walks the same distance with their feet.


And when
you are tired and complain about your job - Think of the unemployed, the disabled, and those who wish they had your job.
 

But before 
you think of pointing the finger or condemning another - Remember that not one of us is without sin. 

And when
depressing thoughts seem to get you down - Put a smile on your face and think: you're alive and still around.
 

signature2

7/19/2010

mari belajar matematik

13 COMMENT
Assalamualaikum dan salam sejahtera murid2. hari ni saya, Mighty Math Number Hero (MMNH) akan mengajar anda matematik yang bertajuk Masa dan Jarak.

baiklah murid2 sekalian, sila fokus kerana ini ialah subjek penting untuk anda semua yer.

satu petang, seorang pekerja kilang ABC keluar dari pejabatnya di Subang Jaya pada jam 6.15 petang. dia menaiki kereta dan menuju ke arah Summit dan keluar ke Federal Highway. ia telah mengambil masa 30 min, dengan jarak perjalanan menghampiri 5.5km.

dari federal highway, beliau terus ke jambatan Pulau Pinang kerana ingin menggunakan LDP. perjalanan sejauh 3km itu juga mengambil masa sebanyak 30min.

sepanjang perjalanannya di LDP, dia turut mengambil masa selama 30 min, sedangkan jarak perjalanannya ialah lebih kurang 18km dengan tolerance 2km.

kemudian, dia mengambil masa 20 min untuk ke Gombak melalui MRR2 yang kira2 perjalanan sejauh 9km. akhirnya pekerja kilang itu sampai ke rumah 10 min kemudian.

dilaporkan tiada sebarang kemalangan jiwa sepanjang perjalanan tersebut.

soalan;

1) jam berapakah pekrja kilang ABC sampai ke rumah?

2) berapakah purata kelajuan kereta itu? (hint: halaju = jarak bahagi masa)

3) sekiranya dia melalui KESAS highway yang memerlukan tol sebanyak RM4.40. adakah ianya lebih berbaloi2?

baeklah, saya harap anda semua faham. jangan lupa siapkan kerja rumah yer. jumpa lagi di hari dan masa yang sama. bye~ A.L.O.N.G. along! A.L.O.N.G. along! A.L.O.N.G. along!
signature2

7/15/2010

kombo malu berturut-turut

13 COMMENT
pernah tak korang alami masa zaman sekolah rendah dulu. cikgu selalu cakap "kerusi tu 4 kaki. jangan la duduk dua kaki je. nanti jatuh" tapi aku ni pelajar degil selalu duduk atas kerusi bukan dua kaki, malah 1 kaki saje. pernah jugak la berhari2 aku buat, sekali je aku pernah jatuh. sape cakap aku tak rase malu? mesti la tebal 3-4 inci kulit muka aku mase tu.

itu zaman sekolah rendah. sekarang, takde sape nak ingatkan aku pasal duduk atas kerusi yang berkaki 4. sekarang, umur aku dua kali ganda umur aku terakhir kat zaman sekolah rendah. tengah melakkan aktiviti berkumpulan sesame rakan sekerja, aku rase eksaited sebab grup aku menang. padahal biase jer. hehe. tetibe aku terasa sakit kat pinggang. orang lain semua pandang aku. kertas atas meja semua berterabur. aku nampak 1 kaki kerusi terpisah dari kerusi. apesal eks? =.='

esoknye ade majlis di tempat yg same. aku terdengar seseorang berkate2, "siapelah yang berat sangat duduk sampai patah kerusi ni." takkan aku nak angkat tangan kot. "saye yang buat" aishh. memang panas telinga aku mase tu. aku senyapkan aje. ^^ selesai majlis, yay~ sesi makan2. memang sesi yang aku tunggu2 selama majlis tu berlangsung. macam2 lauk dan yang penting aku ade amek lauk ayam. kat situ, memang kene pakai sudu. takde tempat basuh tangan pon. aku decide ayam makan last2. bukan nak save da best for da last, tapi aku maseh belom mahir guna sudu ni. bila nasi dah abes, aku mula operate ayam tadi. PANGGGGG~ bukan bunyi aku ditampar oke, tapi bunyi sudu jatuh terlepas dari tangan aku lalu berlaga dengan pinggan kaca. kafateria sunyi seketika. takde cengkerik kat situ, mungkin boleh masukkan bunyi cicak kot~

malamye aku main futsal. aku beraksi hebat dengan gaya seperti Ronaldo mahu menyepak bola terus ke gawang gol. entah macam mana, aku nampak bukan saja bola yang terbang, tapi ade satu UFO. ye, unidentified flying object. warna hitam2 sket. ade lambang nike kaler biru. tapak bende tu pulak kaler coklat cair. saiznye same cam kasut aku pulak tu. korang tau tu ape?

sila pikir sendiri ye. bubbye~
signature2

7/08/2010

Dear Blog

12 COMMENT
I miss you

te echo de menos 

あなたがいなくて寂しいです
signature2

7/04/2010

kasut futsal f50, contoh kasut futsal dan kasut futsal power

9 COMMENT
Assalamualaikum dan salam sejahtera. aku ni seorang gadis. tapi aku main futsal. tak salahkan? tak tahu lah pandangan orang lain macamane, janji aku enjoy. hehe..aku ni bukan terer sangat bab kasut sebab aku tak amek kursus ape2 pasal teknologi kasut. tapi kite share je la ape yang patut ye~

kasut futsal f50
setahu aku f50 hanya untuk football. tapi kalo indoor, leh tengok2 f10 ye~ *macam promoter Adidas plak aku neh.

banyak contoh kasut futsal sekarang ni. pengeluar pun banyak kan. kita leh amek contoh Nike, Adidas, Puma, Lotto, Reebok, Umbro, Valsport, Hummer, Mizuno dsg lah.

kasut pulak ikut kesesuaian. adakah untuk turf atau indoor. gambar kat bawah neh, yang belah kiri untuk indoor, yang belah kanan sesuai untuk turf.


 




biasanya orang akan pilih kasut yang ringan, flexible dan selesa. tak pernah pulak aku dengar kasut futsal yang power. oh, mungkin kasut futsal brand POWER? siapa tahu kan. 


faham tak? aku pon tak paham sebab aku maen gugel jer. 




kat gambar yang kat atas ni, ia adalah kasut futsal yang dikeluarkan oleh Joma. kawan-kawan aku berebut nak pakai Joma. kate mereka selesa. kite tak perlu kasut yang power untuk menjadi seorang yang power, tapi kalau kita selesa dengannya, kita akan menjadi lebih power. eh, korang paham tak ayat aku? hehe.

maknenye, kalau kita memakai sesuatu yang selesa, pergerakan kita pun akan menjadi kemas. bayangkan kalau kita pakai kasut sempit, tapak pulak keras, mau patah kaki lepas tu kan. nak menyepak, bola ntah ke mana, kaki sakit lebih. bak kate Ronaldinho dalam History Astro channel 555, bermain bola ni ibarat menari. eh, aku lupa la ayat seterusnye. *bongek, kalo lupe jgn cite paham =.=' takpelah, korang leh paham sendiri kot. hehehe

baeklah, dalam memilih kasut selain faktor harga, design dan saiz, senior aku cakap; kite tengok jugak bentuk kaki kita. A shape atau B shape? A shape maksudnye kaki kita runcing kat depan. macam hurup A. kalau B shape, lebar sket macam hurup B. kalau salah pilih shape, dari situ lah datangnye cagu, cengkam dan sebagainye~

itu sajelah. nak tengok kasut futsal? silalah ke website ini ye. ade jugak ditunjukkan aksesori2 laen yang menarek. bubbye~

update:


akhirnya aku telah pon memiliki sepasang Adidas SALA. ingat nak beli warna hijau-kuning, tapi hari tu takde saiz. ringan sikit la dari NIKE 5 Elastico.

signature2

Lensa Buruk, The Contest

6 COMMENT
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua~ selamat hari minggu semoga ceria-ceria selalu. aku ade jalan-jalan kat blog ChybeeLila dan aku macam tertarik pulak nak join contest yang dia join tu. bukan ape, aku ni kan suke tangkap gambar gune henpon aku yang tak seberape tu, jadi ape salahnye aku join. kan kan kan ^^ 


kalau ikutkan semua gambar dalam blog aku ni ditangkap menggunakan henpon, tapi disebabkan syarat penyertaan sekeping gambar sahaje, maka aku nak tunjukkan gambar ini~ gambar ini diambil semasa aku berjalan-jalan ke Sarawak baru-baru ni.




Tajuk foto : The Orchid
Model Telefon Bimbit : Sony Ericsson T700
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana saya suka tengok dan tangkap gambar. tak kira ape jenis kamera yang digunakan, gambar itu sahaja yang banyak membawa maksud~

tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. untuk keterangan lanjut, sila layari blog ini. dan aku mahu tag 5 orang. calon-calonnye ialah


haha. padan muka korang. selamat la korang di tag aku. hehehehe. itu sahaja~ bubbyeee

"IT'S NOT ABOUT THE CAMERA,
ITS ABOUT HOW YOUR HEART LOOK THROUGH IT "


signature2

7/01/2010

maafkan ku, aku tak berdaya membahagiakan kamu

8 COMMENT

Feel good when somebody Miss me. Feel better when somebody Loves me. But feel best when somebody never forgets me


Assalamualaikum dan salam sejahtera. ecece tajuk tak boleh blah kan aku neh. mesti kecewa kalo ade orang mengharapkan entry jiwang dari aku. wahahahaha

sebenarnye aku ni dah lame tak mengemaskini blog. apetah lagi untuk berjalan-jalan melawat blog kawan-kawan yang datang melawat aku neh. bukan ape, walaupun aku ni tak bekerja atau berstatus penganggur, tapi komitmen banyak. orang kate sibuk la jugak. hari-hari nak buka blog sendiri pon memang tak sempat la. mintak maaf ye kawan-kawan yang datang melawat, nanti saye cube lawat balek. hihi.

kalau ade yang perasan pasal entry kurus aku ni, mesti ingat aku ni dok bersenam plus cover makan kan? jangan harap! sejak akhir2 neh, walaupon tengah makan, perut aku berkeruk-beruk jugak. tak tahu mane silapnye. jangan kate turun 5kg, naek 5 kg ade lah! (tapi tadi cek macam dah turun 3kg balik. hehehe.) harap-harap admin kite encik mior dan duta kite cik lolly tak marah eks ;P

tu je kot aku nak bebel. tak berilmiah betul entry neh. hehe. okeyhlah, just nak share; nak tengok gambar gedik anak buah aku tak?


mari kite fokus kat dak kecik yang tak berapa nak sopan tu. ^^

masih berkelakuan sopan dan terkawal. seperti biasa, tak mahu senyum depan kamera.


mula dah..


ohhhh~ hilang keayuan!


kakaknye pon nak jugak!

tamatlah kisah mereka berdua menganyang tudung aku. haih. kalo si kakak nak bersolek tu, mau setengah jam mengadap depan cermin. dahlah, yang pentig mereka neh anak akak aku. hahahhaha takde kaitan disitu. peduli hape aku. oke lah. berusaha untuk blogwalking. bubbyeee~



p/s: title penganggur tegar dah ilang. Alhamdulillah ^,^
signature2
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez