4/30/2010

kerana cinta, aku putus kawan

15 COMMENT
MESTI PUAS ATI KO KAN!
AKU JANJI AKU TAKKAN CONTACT DIA LAGI. ITU LA YANG KO NAK SANGAT KAN

KO SENDIRI YANG CAKAP
"Sng k0 nk amk die? amek la.."

HELLO. AKU SKET PON XDE KATE NAK KAT DIA! AKU NAK ANIME DARI DIA JER! ANIME! ANIME! NAK BERKAWAN PON SALAH DAH. KALO NAK FIGHT, FIGHT LA BETUL2. JAGE LA BETUL2 HUBUNGAN TU. TUNJUK LA YG KO BTL2 SYGKAN DIA N KO TAKKAN LEPASKAN DIA! AKU DAH SOH KORANG BAEK2 TAPI STILL TAK MO. DAH TU PLAK SENANG2 NAK LET GO, SUMPAH2 AKU BUKAN2.

"tapi aku b'sumpah atas nama Allah, ko xkn bhagia, hdp ko akn sgsara...Amin.."

BERANI TU BERSUMPAH. TOLONG LA. BENDE MACAM NEH PON NAK BUAT GADO KER. AKU DAH KATE TAK ADE APE2, XDE LA. YANG KO MARAH KONON KATE NAK LEPASKAN DIA PASTU MENYUMPAH AKU PEHAL? AKU DAH KATE AKU TAKDE PAPE NGAN BF KO, MEANS XDE PAPE LAH!

KO NAK CAKAP AKU BUKAN2, CAKAP LA. WHATEVER! LIKE I CARE!!

AKU HANGEN SATU BADAN NEH. NASEB BEK AKU TAK LANGGAR JE KETE2 DEPAN AKU MASE DRIVE TADI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
myself

4/29/2010

jangan dilap tingkap yang kotor itu!!

12 COMMENT
betul, aku tak salah cakap n korang tak salah baca tajuk.

nak taw kenapa?

lets cekidout~


baiklah kawan-kawan. tingkap yang kotor iu hendaklah berupa seperti ini ye. eheh~

mula melakar

wah..dah nampak sket rupe bilik anjing2 tuh

wah. dah siap~ 

ade banyak lagi neh. meh tengok2

wah..monalisa pon ader


ehem2.. ingat formula.. E = mc squared!


errr... tak kenal la pulak. hehehe


hoh


ow yeah~





help me out~!!!


potrait




tak cukup ngan kereta, cermin mata pon boleh~ hehehehe



tuu diaaa~ macam2 otak kretip manusia ni boleh buat kan. inilah anugerah terbesar yang Allah bagi kat kita; akal. sehina-hina, sekerdil2 habuk tu pon boleh dijadihan bahan hiasan.

pengajaran: setiap yang dijadikan Allah di muka bumi ini ada nilainya

jumpa lagi

renung2kan dan selamat beramal (>_o)y

myself

4/28/2010

Road Trip with My Broadband

2 COMMENT
teknologi di hujung jari

selalu kan kita dengar pernyataan ni. kalau jalan-jalan takde internet memang susah. lagi-lagi bagi orang yang selalu 24/7 online macam aku. hehehehe. bila capture gambar yang cantik-cantik, mesti nak upload terus. kalau kita ni seorang blogger tegar, mesti nak tulis setiap detik manis yang berlaku sepanjag perjalanan hidup kita kan. lepas tu, kalo yang suka main mukabuku, mesti punyalah nak update status selalu. mane boleh postpone2 neh. dunia sekarang nak cepat ajer.

maka inilah tujuannya diciptakan sebuah broaband. banyak syarikat berlumba-lumba nak reka satu broadband yang pastinya pantas dan kecil. meh kite tengok ape yang ader:

mempersembahkan, WIGGY

senang jer nak guna bende neh. cucuk, dan main.

senang kan? hey2~ jangan fikir bukan-bukan. direct translate punya pasal lah neh. isk2. dah- stop mengarut. cube tengok modem neh. kecik jer. tak berat. ala bape gram sangat pon. jangan-jangan nanti tertukar plak ngan pendrive. orang mintak pendrive, kite bagi modem. huh, heaven~

alang-alang dah ade broadband yang bagus tu, jgn simpan wat pekasam jer. meh kite same-same tengok Project Alpha Season 2 Episod 8-10 oke~

Episod 8
nama blogger neh, Niki Cheong. hensem la~ nak follow twitter dia lah. ekekeke. gerdix plak. oh ye, kalo nak taw, Elaine Daly - Miss Universe Malaysia 2003 tu sepupu dia.

Episod 9
sambungan..teruskan menonton oke

Episod 10
uh bestnyer~ deorang nak g London pula jumpa XiaXue, Singaporean blogger. huhu

haih, okelah. itu sahaja. selamat berlayar bersama WIGGY~ FYI, Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
myself

4/26/2010

jika waktu makan anda diganggu, ape yang akan anda lakukan?

11 COMMENT
salam semua. saje nak share cerita n gambar yang aku dapat dari emel neh:

Sheena, 12 thn.

harimau bintang ni bukannye marah pon tikus tu makan makanan dia, malah membiarkan sang tikus makan sampai kenyang~



keajaiban ini telah ditangkap oleh seorang pelajar, Casey Gutteridge pada Santago Rare Leopard Project di Hertfordshire. pelajar ini berusia 19 tahun dari Potters Bar, Hertfordshire.

katanya: 'I have no idea where the mouse came from - he just appeared in the enclosure after the keeper had dropped in the meat for the leopard.
'He didn't take any notice of the leopard, just went straight over to the meat and started feeding himself.
'But the leopard was pretty surprised - she bent down and sniffed the mouse and flinched a bit like she was scared.
'In the meantime the mouse just carried on eating like nothing had happened.
...but even a gentle shove does not deter the little creature from getting his fill...
'It was amazing, even the keeper who had thrown the meat into the enclosure was shocked - he said he'd never seen anything like it before.'
Project owner Jackie James added: 'It was so funny to see - Sheena batted the mouse a couple of times to try to get it away from her food.
'But the determined little thing took no notice and just carried on...'
Sheena was brought in to the Santago Rare Leopard Project from a UK zoo when she was just four months old.
She is one of 14 big cats in the private collection started by Jackie's late husband Peter in 1989.
The African Leopard can be found in the continent's forests, grasslands, savannas, and rainforests.


...so the mouse continued to eat the leopard's lunch and show the leopard who was boss!!!!


hurm~ marilah kita renungkan. sedangkan haiwan pun tahu menghormati haiwan lain, inikan pula manusia?
myself

4/19/2010

tak suka

11 COMMENT
pergi interview

mesti ade masalah. pastu hilang mood + idea aku nak diinterview.

yang aku prasan, 3 tmpt interview yg aku g sejak akhir2 ni sediakan soalan IQ test

dan ketiga2 interview aku tak siap

lepas ni kalo nak g interview prepare IQ test instead of electronic theory

tenkiu
myself

4/16/2010

HUDA TV

5 COMMENT
hari ni, tangan aku gatal-gatal google search nama sendiri. aku memang suke buat bende macam ni. bajet femes la tu. hehe

bila resultnya kluar, result pertama ialah HUDA TV. wah, tak sangka ade siaran bernama HUDA. ekekeke

alang-alang dah terjumpa, meh aku kongsikan serba sedikit pasal HUDA TV



sedutan dari websitenye berbunyi begini:

"Huda is committed to delving into the issues that concern Muslims wherever they are and also raises subjects that are important to think about and resolve in today’s complicated world."

ni adalah salah satu cara dakwah Islam. aku agak teruja bukan sebab nama siaran ni HUDA, tapi sebab aku jarang jumpa siaran yang 100% berkonsepkan Islam (selain Oasis kot). mungkin aku tak layak nak tulis macam ni sebab aku bukannye selalu tgk tv. hehe

antara program yang ditayangkan ialah:

1. Teens and Parents
2. Inevitable Journey (tentang kehidupan setelah kematian)
3. Learn Arabic
4. Let's Talk (perbincangan tentang isu-isu semasa dari perspektif Islam)
5. Misconceptions (perbincangan tentang pandangan Islam terhadap isu-isu yang sukar)
6. Family Issues
7. Moment For The Hearts
8. Even Animals Glorify
9. Islam Unveiled
10. Qur'an In Depth

oh ya, siaran ni dihostkan oleh mereka-mereka yang terkemuka, dari seluruh dunia. siaran ni pon ade boleh ditonton secara online. boleh klik kat sini kalau nak tonton.

selain daripada siaran, ade juga diletakkan artikel-artikel tentang Islam, ruang forum n macam-macam lagi lah. dengan semangat hidup untuk memberi ni, korang juga boleh download gadget ngan buku kat situ.

itu saja lah setakat ni.

renung-renungkan dan selamat beramal~
myself

4/12/2010

No Strings Attached

4 COMMENT
yuhooooooooooo~
ops, sopan sket..
assalamualaikum dan salam sejahtera.

bila sebut pasal "no string attached" macam2 perkara bermain kat otak kite kan. contohnya macam lagu kat bawah neh:

Nsync - No String Attached
suke lagu ni ker? nah download kat sini

ade lagi perkara laen, contohnya kalau kite korek2 kat no strings attached, dia ade bagi satu idiom. ermm aku tak pandai bahasa Inggeris sangat, jadi ayat dia kalo aku ubahkan (tak mao translate. tak reti. ahah), boleh kedengaran seperti

"duet yang didermakan tu, tak de terikat ngan ape-ape. jadi gunakanlah hasil derma tu untuk apa2 tujuan yang baik. kita ni hidup untuk memberi."

eheh, pandai juge aku neh. okelah mahu berhenti menganyam bakul untuk diangkat sendiri. mari kita kembali kepada tajuk asal.

oh ya, kalo perasan la kan, ayat kedua tu berbunyi begini:

"banyak tawaran yang istimewa datang dengan kontrak. maka berhati2lah sebelum membeli" 

betul ke ape aku merepek neh?hish. tapi takpelah

aku nak bagi tau ade satu bende yang memang takde wayar, takde kontrak dan sangat istimewa. ini betul2 punya. tak kan aku nak tipu plak kan. hehe








tadaaaaaaaaaaaa

mempersembahkan, P1W1max~! the super fast connection!


betul neh. masukkan jer WIGGY kat laptop, gunakannya di mana2 sahaja~ No String Attached la katekan. kalo nak tau, ni ialah 4G broadband yang terbaru kat Malaysia.

4G tu ape eks? ha, kalo nak taw 4G tu sebenarnye direka untuk menggantikan 3G. aku tak mo lah cite teknikal sangat pasal 4G ni sebab aku sendiri tak taw nak terangkan camne (haha, tak taw ngaku je lah). tapi anggap je lah 4G ni lagi hebat dari 3G. jadi, sila lupakan 3G, ADSL atau Wifi ye.

kenapa 4G? 
mestilah high performance. ingat ye, kalo high performance tu maknenye merujuk kepada speed. kelajuan yang lebih tinggi.

kenapa mesti WIGGY?
kecik. ini merujuk kepada density ye kawan2. area yang kecik. mudah dibawa ke mane2. mudah disimpan malah boleh juge disorok dalam kocek. hahaha

maka:
ia ada keduanya, density dan speed. kebiasaannye kalo area kecik, padat, slow performance. tapi WIGGY ni tak. ia balance. kalau tak percaya, sila tanya en WIGGY sendiri. 


dahlah. banyak lagi sebenarnye. sampai sini sahaja lah ye~ renung-renungkan dan selamat membeli.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
myself

4/11/2010

Acer Aspire One PERCUMA

3 COMMENT

psss..korang nak taw tak,
 Denaihati dengan semangat Hidup Untuk Memberi menyediakan bukan satu TAPI 2 buah laptop Acer Aspire One untuk dimenangi oleh blog yang layak. Dua contest akan berjalan serentak sepanjang tahun 2010. Contest ini terbuka kepada semua blog yang ada di dunia ni (forum, kumuniti dan website tidak layak).

i want it!! i want it!! i want it!!

Nak ker? Hanya tiga sahaja syarat yang dikenakan kepada blog yang berminat untuk menang Acer Aspire One :

1. Mendaftar untuk menjadi peserta dengan membuat entri bebas tentang contest dan tinggalkan komen penyertaan diruang komen, link penyertaan di CommentLuv dan jangan lupa masukkan ayat saya tahu contest Hidup Untuk Memberi dari blog : contohnye 


saya tahu contest “Hidup Untuk Memberi” dari blog http://hudamcgyver.blogspot.com. (ni tengah cari sponsor untuk hadiah entri terbaik)


2. Follow @ http://twitter.com/denaihati
3. Follow @ http://facebook.com/denaihati



Hadiah Acer Aspire One pertama akan dihadiahkan kepada blog yang menjadi TOP REFERRER TERTINGGI yang menghasilkan trafik ke blog denaihati sepanjang 2010 berdasarkan analisa Google Analytics. Cara untuk menjadi TOP REFERRER adalah bebas, mungkin dengan cara menampalkan banner denaihati di sidebar atau sering letakan link denaihati.com dalam setiap entri baru untuk menarik perhatian visitor blog ANDA melawat blog denaihati.com.



hadiah Acer Aspire One kedua akan dihadiakan kepada PENGOMEN TERBANYAK sepanjang 2010. Bermula Mac PENGOMEN TERBANYAK akan mendapat ruang iklan percuma selama 1 bulan. Bulan Mac telah dikuasai oleh KULANZSALLEH.COM mungkin bulan seterusnya giliran anda pulak. (Komen yang dikira hanya yang melebihi 7 perkataan).

kepada BLOG yang rajin mempromosi contest DENAIHATI akan mendapat hadiah RM20 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih besar hadiahnya. Perhatian katogeri referral yang dimaksudkan di sini adalah apabila blog ANDA menjadi referral kepada contester baru.

Sebagai tanda terima kasih semua blog peserta contest akan disenaraikan di BLOGROLL untuk berkongsi status PR4 yang sedang disandang oleh blog ini. Denaihati dan Sponsor contest iaitu alansarproperties.com,www.xztly.com dan Anisha Online Mall akan umumkan hadiah untuk pemenang ke dua dan ke tiga untuk contest TOP REFERRER TERTINGGI dan PENGOMEN TERBANYAK dalam entri yang akan datang.








cepat weyy!!!
Tarikh Tutup
Pada jam 11.59 pm, 31/12/2010








saya menang! saya menang! heh, perasan!
Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest.
Sponsor contest
1. Alansarproperties.com : Sedia menjual lot banglo/banglo sekitar Selangor dan Kuala Lumpur.
2. www.xztly.com : Organising or managing communications, campaigns and events.
3. Anisha Online Mall : Pemborong stokin wudhu Malaysia
(Kepada individu dan syarikat yang berminat untuk menjadi sponsor sila berhubung terus seperti tertera dibahagian pertanyaan)








ade pertanyaan?

Boleh bertanya terus melalui ruang komen, twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru.




oh ya, saya tahu contest "Hidup Untuk Memberi" ni dari Denaihati. ape tunggu lagi?

byeee

myself

4/10/2010

nuffnang.sampai ati ko buat aku camni...

5 COMMENT


tengok la ni..sedey aku..huhu
myself

4/09/2010

terasa

4 COMMENT
buka fesbuk, terasa
buka blog, terasa

terngiang2 terkenang kenang

sampai aku merasa nak tampil bekap diri

tapi aku teringat satu kesah.

Mengikut undang-undang perbuatan mencuri adalah mengambil harta orang lain dengan tujuan melarikan harta itu daripada yang
mempunyainya..
Ali mencuri sebiji gula-gula dari sebuah kedai dan terus makan tanpa membayarnya. tidak lama kemudian Ali merasa sangat bersalah lalu meminta maaf kepada tuan kedai. tuan kedai berasa sangat marah dan membawa Ali ke balai polis untuk tindakan selanjutnya. menurut undang-undang, Ali telah disabitkan kesalahan mencuri.

motif: tak kira besar mana kesalahan yag kita buat, jika dah termaktub ianya salah, maka tetap bersalah.

jadi aku biarkanlah diri aku yang terasa. mungkin ini hukuman yang setimpal untuk aku walaupun aku telah mengaku yang aku melakukan kesalahan (yang pada aku aku tak buat satu salah yang besar) tapi salah tetap salah bukan?

nota pesalah: aku tak mencuri.
myself

4/08/2010

My Favourite Sport

5 COMMENT
"awak bersukan? sukan apa yang awak main?"

futsal

"futsal? kalau saya memang tak buat menantu la."

sedih aku dengar ayat pakcik kawan aku tu. lantak la. itu pandangan dia. bagi dia perempuan tak patut main sukan lasak.

lasak ke futsal? bagi orang macam aku, biasa jer. cuma permainan ni mungkin asalnya dimonopoli oleh lelaki. kemudian dibuka kepada golongan wanita.

kembali kepada tajuk, futsal adalah sukan kegemaran aku. aku akui aku tak pandai bawa bola guna kaki, jadi aku memilih untuk menjadi penjaga gol yang unggul. hehe

aku suka futsal sebab permainannya senang. tak banyak peraturan macam bola jaring. kalau bola jaring, aku pun seorang penjaga gol. biasalah, defender sejati. disebabkan antara pemain-pemain bola jaring aku adalah orang yang rendah, jadi ini dah jadi satu kelemahan bagi aku. aku tak larat nak lompat tinggi sebab punggung berat. lalalalala

lagi satu, dalam futsal, penjaga gol ni macam seorang kapten semasa bermain. sebabnya, keeper nampak setiap pergerakan pemain dari atas hinggalah ke bawah. jadi, keeper boleh susun pergerakan/posisi player masing-masing. memang possibility untuk gol sangat rendah. kelebihannya, kita bukan saja guna kekuatan, skill dan stamina, bahkan akal yang bernas juga~ 

sukan futsal popular. kalau tengok dekat website goFutsal.com, memang setiap bulan akan ada tournament dianjurkan. itu belum kira yang tak dihebahkan. kalau ada event macam konvokesyen ker, mesti akan ada pertandingan futsal.

lagi satu, sukan ni flexible. tak semestinye main kat gelanggang futsal. boleh menyebok main kat gelanggang bola jaring, bola tampar, bola baling, bola keranjang, bola sepak padang. asalkan ada minimum 10 orang, sebiji bola, main jer. kaki bangku ke, kaki lipas ker, semua boleh masuk.

itu ajelah. kesimpulannye, aku suka bermain futsal. 

busuk2 lepas main futsal, silalah gunakan Adidas Action 3 untuk kesegaran berpanjangan.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.


myself

4/07/2010

bila-bila masa akan sampai juga giliran aku

2 COMMENT
bila terbaca kisah Rafiqin Darwisyi, aku terasa.

1st, bagi pihak Arwahyarham Din Beramboi dan keluarga.

2nd, diri sendiri yang masih hidup kat dunia fana nih.

bila pandang dari satu sudut, memang Rafiqin Darwisyi sangat kurang ajar. tak hormat langsung perasaan orang lain.

tapi bila aku pandang dari sudut lain, rupanya tak semua orang suka kat kita. ape yang kita buat. ape yang kita cakap.

aku ade satu tabiat buruk; MENGUMPAT DAN MENGATA

dulu kecik2 aku slalu kene sound, cakap jgn main lepas. orang tak suka. tapi bila pendam (means berubah la, xckp lepas), aku masuk ke kancah makan daging orang laen. tapi aku rase, sifat camni lagi teruk kan.

ye la, mengumpat ni kan dosanya besar.

tapi aku macam tak endah jer kat amaran dosa mengumpat.

seronok dibuai setan dok ungkit kesalahan orang laen. padahal salah sendiri tak pernah nak cermin.

aku harap, sesiapa yang pernah mengenali diri ini, maafkan aku. aku harap dan aku berdoa supaya aku segera berubah dari terus suka mengumpat. kadang-kadang, aku tak sedar aku sedang mengumpat. yelah, bende dah jadi tabiat. sifat diri.

maafkan aku.

maafkan aku.

maakan aku.
myself

baru 2 hari tak online n blog-walking or blog-hoping rase macam setahun plak eks~

5 COMMENT
apa khabar semua?

tu je nak tanye

bubbye~

myself
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez