9/27/2010

Terasa plak aku


Assalamualaikum
 
walaupun suasana raya macam dah tak rasa sangat, tapi aku tetap nak gi beraya umah sesape yang buka lagi untuk aku melantak free.. dari pagi sampai petang aku akan pastikan perut aku sentiasa penuh dengan nasi impit, rendang ayam/daging, mee kari, mee sup dan segala makanan yang orang akan hidang kalau ade tetamu datang rumah. heaven!
 
dah seronok2 beraye tu, terkenang pulak road tax kete aku expired semalam..dah tu pulak windscreen penuh dengan bekas-bekas tampalan road tax, dan segale sticker yang aku kire lagi tua dari umur anak2 buah aku skang..aku tak paham la kenape road tax punye pelekat tu kuat sangat sampai terasa cam tangkai jering pon kalah kot?
 
jadi aku tekad lepas berjalan raye aku nak sucikan cermin tu. aku tengok jam, 7.00pm. nampak gelap jugak padang depan rumah aku ni sebab ade orang "tu" seronok main bola.. berdentum2 kete aku kene sepak ngan bola diorang..ade yang tak satu Malaysia ni nanti kang..tapi aku punya tahap kesabaran yang boleh dikatekan tinggi, aku jeling je la sambil maki hamun dalam hati..haih..tambah dosa yang sedia banyak ni..sape nak sikit?
 
tengah leka cuci-cuci, azan Magrib kat surau yang adelah 20 langkah dari umah aku. takpe2, sikit lagi..abes azan kang aku masuk la umah. orang2 gelap tadi pon tak stop main lagi..sebahagian dari pandangan mata aku ni nampak la jugak kucing jiran aku - jiran yang mane satu ntah aku pon tak tau, melintas jalan ke arah aku. dalam masa yang sama, ade la sorang hamba Allah ni berjalan kaki menuju ke surau..
 
"masuk2!! Magrib dah ni.. gi masuk dalam!" kata beliau berkali2 kepada kucing itu.
 
kemas2 barang.. kunci kete, masuk rumah..sejak bile pulak die concern pasal kucing tu sebab aku yakin tu bukan kucing dia?!!
 
ke rupa paras aku semakin mengucing ibarat gadis kucing?
 
 
 
 
 
 
grrr...meow~!!
signature2


8 COMMENT on "Terasa plak aku"

aleen adela akoo ^_* on September 27, 2010 at 12:35 PM said...

hahah!aku sker ayt ko ade yg tak 1 mlaysia ni kang..nmpak comel pula d ctu.meh nak kiss cket!wiiii

meo_suke_yana on September 29, 2010 at 10:54 AM said...

take ur time... setia kat blog nie :P

meo_suke_yana on September 29, 2010 at 10:54 AM said...

take ur time... setia kat blog nie :P

HUDA on October 2, 2010 at 1:21 PM said...

aleen; ceyt ko..xde mende laen ke yang ko ske? hush2...

meo; hehe :)

Lady SharpShouter on October 3, 2010 at 4:30 PM said...

part mengucing bwh skali tuh ai laik. hua hua hua..

meooow!!!~~

Rash on October 6, 2010 at 2:04 PM said...

buhahaha~ jiran tu kate ker huda kot =p segan nk tegur direct..

aleen aiden on October 14, 2010 at 5:47 PM said...

oi2,reti2 la hapdate pulak..haih!

HUDA on October 23, 2010 at 10:25 AM said...

haha..korang neh..macam2..okeyh2..akan ku cuba menghapdet blog maken berhabok neh..huhhuhuu

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez