7/04/2010

kasut futsal f50, contoh kasut futsal dan kasut futsal power


Assalamualaikum dan salam sejahtera. aku ni seorang gadis. tapi aku main futsal. tak salahkan? tak tahu lah pandangan orang lain macamane, janji aku enjoy. hehe..aku ni bukan terer sangat bab kasut sebab aku tak amek kursus ape2 pasal teknologi kasut. tapi kite share je la ape yang patut ye~

kasut futsal f50
setahu aku f50 hanya untuk football. tapi kalo indoor, leh tengok2 f10 ye~ *macam promoter Adidas plak aku neh.

banyak contoh kasut futsal sekarang ni. pengeluar pun banyak kan. kita leh amek contoh Nike, Adidas, Puma, Lotto, Reebok, Umbro, Valsport, Hummer, Mizuno dsg lah.

kasut pulak ikut kesesuaian. adakah untuk turf atau indoor. gambar kat bawah neh, yang belah kiri untuk indoor, yang belah kanan sesuai untuk turf.


 




biasanya orang akan pilih kasut yang ringan, flexible dan selesa. tak pernah pulak aku dengar kasut futsal yang power. oh, mungkin kasut futsal brand POWER? siapa tahu kan. 


faham tak? aku pon tak paham sebab aku maen gugel jer. 




kat gambar yang kat atas ni, ia adalah kasut futsal yang dikeluarkan oleh Joma. kawan-kawan aku berebut nak pakai Joma. kate mereka selesa. kite tak perlu kasut yang power untuk menjadi seorang yang power, tapi kalau kita selesa dengannya, kita akan menjadi lebih power. eh, korang paham tak ayat aku? hehe.

maknenye, kalau kita memakai sesuatu yang selesa, pergerakan kita pun akan menjadi kemas. bayangkan kalau kita pakai kasut sempit, tapak pulak keras, mau patah kaki lepas tu kan. nak menyepak, bola ntah ke mana, kaki sakit lebih. bak kate Ronaldinho dalam History Astro channel 555, bermain bola ni ibarat menari. eh, aku lupa la ayat seterusnye. *bongek, kalo lupe jgn cite paham =.=' takpelah, korang leh paham sendiri kot. hehehe

baeklah, dalam memilih kasut selain faktor harga, design dan saiz, senior aku cakap; kite tengok jugak bentuk kaki kita. A shape atau B shape? A shape maksudnye kaki kita runcing kat depan. macam hurup A. kalau B shape, lebar sket macam hurup B. kalau salah pilih shape, dari situ lah datangnye cagu, cengkam dan sebagainye~

itu sajelah. nak tengok kasut futsal? silalah ke website ini ye. ade jugak ditunjukkan aksesori2 laen yang menarek. bubbye~

update:


akhirnya aku telah pon memiliki sepasang Adidas SALA. ingat nak beli warna hijau-kuning, tapi hari tu takde saiz. ringan sikit la dari NIKE 5 Elastico.

signature2

9 COMMENT on "kasut futsal f50, contoh kasut futsal dan kasut futsal power"

saya_arief on July 4, 2010 at 9:10 PM said...

saya suka main futsal

Huda on July 4, 2010 at 9:56 PM said...

bolehlah kite geng ;)

meow on July 5, 2010 at 9:30 PM said...

wah cool...

sy pun tak tau huhuhuhuhu

huda on July 5, 2010 at 9:55 PM said...

*tak tahu part mane tu?
yang tk tahulah kite kene ambil tahu
muehehehe

jane on July 5, 2010 at 10:01 PM said...

sgt teringin berlari2 main futsal tapi tak boley

uwaaaaaaaaaaaaaa

huda on July 5, 2010 at 10:13 PM said...

Alolololo~ siannye dier~ nape xbule lari plaks?

kalo tak bule lari, kite joging nak? eh, xsame tau ;)

sukiminna on July 6, 2010 at 10:12 AM said...

yeah ade jugak yg aku stju ngan ape ko ckp akhirnye..ayat dlm perenggan ketiga terakhir..bahahaha


oit cane ko paham pasal kasut futsal tu aku tgk sume tulisan jepun jek

HASRUL NIZAM on July 8, 2010 at 2:20 PM said...

salam ziarah :)

Haa elok laa tu saye pon ngah carik striker ni nak lawan Spain he3

HUDA on July 8, 2010 at 9:30 PM said...

oh tidak~ saye sokong Spain oke ;)

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez