6/23/2010

Cuti-cuti Malaysia Sarawak #5


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. mari kita jalan-jalan lagi. pagi ni kita ke Botanical Research Centre Semengoh untuk melihat hidupan liar iaitu Orang Utan ^^. 

ni kat entrance ye. parents daku ^^


menariknye ialah Orang Utan tu tidak dipagar. mereka dibiarkan bebas ke dalam hutan dan akan keluar bila tiba waktu makan. itu pun kalau anda bertuah, banyaklah Orang Utan yang akan keluar. Orang Utan ini sangat liar. kekuatan seekor orang utan bersamaan 10 kekuatan orang lelaki. hoh, sungguh metafora di situ. ia juga mampu mencederakan manusia jika menyerang.


betina ni namenye Delima. biasenye yang bawak anak kecik betina jer.



yang neh plak namenye Seduku. dia pon bawak anak kecik gak. tapi disebabkan aku guna henpon jer nak capture gambar, maka tak bape jelas la.  mintak maaf la ye~ huhu


okay, yang neh jantan. namenye Saddam. biasenye name2 orang utan ni diletakkan sempena peristiwa2 semasa yang berlaku kat dunia neh. tapi Delima ngan Seduku aku tak tau la pasal siapa.

ade banyak lagi orang utan, tapi masa aku datang yang ni je keluar. tak dapat tengok orang utan terbesar. namenye Richie. ade gak name komersial laen cam Annuar, Nora, Milah, apentah lagi. aku lupa da. hihi.


err..mane satu orang utan neh?





signature2

7 COMMENT on "Cuti-cuti Malaysia Sarawak #5"

sukiminna on June 23, 2010 at 5:50 AM said...

oooo patut la cite pasal sayur midin..ko pi cuti kat sawak upenye

sukiminna on June 23, 2010 at 5:55 AM said...

oi ape ni komen approve ni.takut aku spam ke ape ? cis!

HUDA on June 23, 2010 at 10:48 AM said...

haha, ko mmg ske kat sayur midin eks? kesian ko, nanti g Sarawak ko cari la eks. banyak kat sane.

aku takut ko dengan biri2 ko mengecam aku. hehehehehe

Chybee on June 24, 2010 at 6:23 AM said...

chybee xpernah sampai sarawak. bile la agknye ade mse ni kn. hehe

HUDA on June 24, 2010 at 1:03 PM said...

takpe, musti ade punye~ balik mesia dulu la. hihihi

lily lotus on June 24, 2010 at 1:51 PM said...

boleh tahan hensem gak orang utan kat situ..haha..tettt!

HUDA on June 24, 2010 at 9:36 PM said...

hahaha..menyesal tak amek no phone. kalo tak leh bagi ;P

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez