6/20/2010

Cuti-cuti Malaysia Sarawak #1


Assalamualaikum semua. seminggu yang lepas aku tak online sebab aku berada jauh dari laptop. bajet ade orang rindu kat aku ar plak. haha. aku gi Sarawak. saje jalan-jalan ngan family memandangkan adik aku tengah cuti pertengahan semester. pelik kah? tak de ape yang pelik. adik aku belajar kat kolej swasta. oke. fullstop.

kami naek Air Asia - Everyone Can Fly, eh sempat promote plak. sampai je kat Kuching, ade orang jemput. dia bawak kitorang gi satu tempat. namenye Satok - untuk makan. yay

kat situ kitorang makan mee yang diberi nama mee kolok. 


cuba tengok rupa mee kolok neh. meenya halus2. sup pula diasingkan. aku ni bukan reti makan, jadi aku campur jer semua sup ngan kicap dgn mee tuh. hehe. rasanye? sedap! *aku ni tolak batu ngan kayu jer. hehehe

okay, perut kenyang suka hati. mari jalan-jalan ke Dewan Bandaraya Kuching Selatan.




ianya ala-ala muzium sebenarnye. kat sini boleh la tengok sejarah negeri Sarawak.


nama tempat neh Waterfront. ini ialah Sungai Sarawak. yang kiri atas tu, Astana. kat belakang bangunan tu ade taman orkid. nanti aku cite pasal taman orkid tu. sebelahnye Bangunan Dewan Undangan Negeri Sarawak. kalau nak ke sana boleh naik bot cam gambar bawah sebelah kiri tu. kos 50sen sehala. kalau malam mahal sket. rm1 kot. hehe. lupa dah. tapi takde ciri keselamatan cam life jacket la. jadi aku tak berpeluang nak naik bot tu sebab mak aku tak bagi. huhu



sampai sini je lah. malamnye kitorang makan kat kedai makan, Topspot. memang top la tempat tu. ramai betul orang. ia adalah deretan kedai makan kat tingkat 5. tingkat 4 dan ke bawah hanyalah tempat parking. 

itu sahaja. bubbye~





signature2

10 COMMENT on "Cuti-cuti Malaysia Sarawak #1"

meo kolok on June 20, 2010 at 10:59 AM said...

meeeeeeee kolok!!!!!!!!!!!

sop on June 20, 2010 at 12:39 PM said...

teringat nasi ayam penyet sarawak.. mmg best

aleen adela akoo ^_* on June 20, 2010 at 4:18 PM said...

pergh!nyentap camnih!mencik aku tgk gambau org jenjln neh.panasss je ati dbwatnye.miahaha
plan nk ke bandung ujung taun ni da la kensel.cis!
nk flag ah blog neh. :P

HUDA on June 20, 2010 at 9:36 PM said...

meo, hehe.. suke eks name kolok ;P

sop; ea ker? tak terasa nak try pulak. huhu ingatkan same ngan kat smnnjung ;)

aleen; uiks, ko benci aku cenggituh skali? sampai ati ko eks. ko pny bandung plan kensel sbb ko tak ajak aku ;P

rutikeben on June 21, 2010 at 10:32 AM said...

perghhhhhhhhh mee kolok,sedap tuh

betol la tuh campor ngn sup smua..hahah

kalu makan nasik ayam penyet lagi sedap

Whoopz on June 21, 2010 at 11:05 AM said...

Best ke mee kolok? Selalu tgk tp x penah mkn..

Whoopz on June 21, 2010 at 11:15 AM said...

Best ke mee kolok? Selalu tgk tp x penah mkn..

HUDA on June 21, 2010 at 2:07 PM said...

rutikeben; memang sedap. rase nak order 2, tapi perut dah kenyang. hehe.
menyesal tak order nasi ayam penyet. huwawawawaaaa

whoopz; best! sedap woo. cubelah. hehe

rutikeben on June 21, 2010 at 2:19 PM said...

a'a sedap..tp tuh mcm tak bape nk jd je mee die..ngeeeee

slalu yg mee tuh gelap ckit..

HUDA on June 21, 2010 at 2:35 PM said...

ea ker? tengok orang yang buat kot~ hihihihi

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez