4/12/2010

No Strings Attached


yuhooooooooooo~
ops, sopan sket..
assalamualaikum dan salam sejahtera.

bila sebut pasal "no string attached" macam2 perkara bermain kat otak kite kan. contohnya macam lagu kat bawah neh:

Nsync - No String Attached
suke lagu ni ker? nah download kat sini

ade lagi perkara laen, contohnya kalau kite korek2 kat no strings attached, dia ade bagi satu idiom. ermm aku tak pandai bahasa Inggeris sangat, jadi ayat dia kalo aku ubahkan (tak mao translate. tak reti. ahah), boleh kedengaran seperti

"duet yang didermakan tu, tak de terikat ngan ape-ape. jadi gunakanlah hasil derma tu untuk apa2 tujuan yang baik. kita ni hidup untuk memberi."

eheh, pandai juge aku neh. okelah mahu berhenti menganyam bakul untuk diangkat sendiri. mari kita kembali kepada tajuk asal.

oh ya, kalo perasan la kan, ayat kedua tu berbunyi begini:

"banyak tawaran yang istimewa datang dengan kontrak. maka berhati2lah sebelum membeli" 

betul ke ape aku merepek neh?hish. tapi takpelah

aku nak bagi tau ade satu bende yang memang takde wayar, takde kontrak dan sangat istimewa. ini betul2 punya. tak kan aku nak tipu plak kan. hehe








tadaaaaaaaaaaaa

mempersembahkan, P1W1max~! the super fast connection!


betul neh. masukkan jer WIGGY kat laptop, gunakannya di mana2 sahaja~ No String Attached la katekan. kalo nak tau, ni ialah 4G broadband yang terbaru kat Malaysia.

4G tu ape eks? ha, kalo nak taw 4G tu sebenarnye direka untuk menggantikan 3G. aku tak mo lah cite teknikal sangat pasal 4G ni sebab aku sendiri tak taw nak terangkan camne (haha, tak taw ngaku je lah). tapi anggap je lah 4G ni lagi hebat dari 3G. jadi, sila lupakan 3G, ADSL atau Wifi ye.

kenapa 4G? 
mestilah high performance. ingat ye, kalo high performance tu maknenye merujuk kepada speed. kelajuan yang lebih tinggi.

kenapa mesti WIGGY?
kecik. ini merujuk kepada density ye kawan2. area yang kecik. mudah dibawa ke mane2. mudah disimpan malah boleh juge disorok dalam kocek. hahaha

maka:
ia ada keduanya, density dan speed. kebiasaannye kalo area kecik, padat, slow performance. tapi WIGGY ni tak. ia balance. kalau tak percaya, sila tanya en WIGGY sendiri. 


dahlah. banyak lagi sebenarnye. sampai sini sahaja lah ye~ renung-renungkan dan selamat membeli.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
myself

4 COMMENT on "No Strings Attached"

aleen adela akoo ^_* on April 13, 2010 at 10:28 AM said...

er...wat the hek! :P

Huda on April 13, 2010 at 7:06 PM said...

ini namenye broadband
tu la ko
tak makan pedas lagi
kan tak taw
ekekekeke

p i j a h on April 14, 2010 at 9:32 AM said...

tp byk tpt lom dpt coverage a

Huda on April 14, 2010 at 6:38 PM said...

ehehehe..biase lah tu

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez