4/16/2010

HUDA TV


hari ni, tangan aku gatal-gatal google search nama sendiri. aku memang suke buat bende macam ni. bajet femes la tu. hehe

bila resultnya kluar, result pertama ialah HUDA TV. wah, tak sangka ade siaran bernama HUDA. ekekeke

alang-alang dah terjumpa, meh aku kongsikan serba sedikit pasal HUDA TV



sedutan dari websitenye berbunyi begini:

"Huda is committed to delving into the issues that concern Muslims wherever they are and also raises subjects that are important to think about and resolve in today’s complicated world."

ni adalah salah satu cara dakwah Islam. aku agak teruja bukan sebab nama siaran ni HUDA, tapi sebab aku jarang jumpa siaran yang 100% berkonsepkan Islam (selain Oasis kot). mungkin aku tak layak nak tulis macam ni sebab aku bukannye selalu tgk tv. hehe

antara program yang ditayangkan ialah:

1. Teens and Parents
2. Inevitable Journey (tentang kehidupan setelah kematian)
3. Learn Arabic
4. Let's Talk (perbincangan tentang isu-isu semasa dari perspektif Islam)
5. Misconceptions (perbincangan tentang pandangan Islam terhadap isu-isu yang sukar)
6. Family Issues
7. Moment For The Hearts
8. Even Animals Glorify
9. Islam Unveiled
10. Qur'an In Depth

oh ya, siaran ni dihostkan oleh mereka-mereka yang terkemuka, dari seluruh dunia. siaran ni pon ade boleh ditonton secara online. boleh klik kat sini kalau nak tonton.

selain daripada siaran, ade juga diletakkan artikel-artikel tentang Islam, ruang forum n macam-macam lagi lah. dengan semangat hidup untuk memberi ni, korang juga boleh download gadget ngan buku kat situ.

itu saja lah setakat ni.

renung-renungkan dan selamat beramal~
myself

5 COMMENT on "HUDA TV"

otak ketat on April 16, 2010 at 1:32 AM said...

bhahahaha. ya. aku pn pernah try. dan mmg ini yg paling femes. kahkahkah.

Ini ialah Alia Fazlin. on April 16, 2010 at 2:39 AM said...

well huda.
bagus !
aku tak sangke ade huda.tv.
hehe.
H.U.D.A die tu stands for ape ek ?

aku nak share jgk boleh ?
hehe.

bile aku google name aku...
aku jumpe...


library.
http://www.alia.org.au/


hotel
http://www.alia-hotel.com/


airport
http://www.amman-airport.com/


perfume.
http://www.amazon.com/Alia-Perfume-3-4oz-100ml-EXOTIC/dp/B002X0L55O


hahahahha. cube search name kite lagi.
yeah !!
hehehehee.

terima kasih huda.
kerana menyedarkan aku untuk mencuba. hehe.

unlisted_one on April 16, 2010 at 1:04 PM said...

uii,..kagum seh. Nia TV takde ke? takleh jadi ni..hehe

f is fikah on April 16, 2010 at 3:32 PM said...

huda tv??
first time dengar ni.
maksudnya,dia macam cenel tv eh??

Huda on April 16, 2010 at 6:29 PM said...

huda; best kan name kite. hehehehehe

yot; banyak betol name ko pny sinonim. H.U.D.A. bnyk kat india la. no wonder la pelawat aku ramai dari india. hehehehe

nia, kene broadcast sendiri la jawab nye hehehe

fikah; haah..mcm channel tv. stakat ni ade kat USA. channel 503. hehe

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez