12/26/2010

The Season of the Witch is Here

3 COMMENT

Do you believe in WITCH? 
I do.

i believe there are plenty of people out there are using this kind of extraordinary power in their life. not so bad with people who believe and seek them for help. what kind of help, i don't give a damn..

one of the things that scares me most about witches is a witch that could separate your soul from your body. physically you are there, a dead body. not enough with separating body and soul, but create another body as a home for the soul. full of avenge and evil. new body as another life, there is no way of going back to the origin body. seeking as much soul to gain power. killing all innocent without a track, evidence or explanation. 

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..the witch is watching you.....

Season of the witch
not scary enough? wait for this scary movie soon; Season of the Witch in cinemas 6th Jan 2011
signature2

tinggal kenangan

5 COMMENT
Sabtu 

9:00 AM
yay..hari cuti boleh rehat2kan minda setelah letih bekerja. dan inilah masa paling sesuai untuk bergedik2 bersama anak2 ikan. ehem. anak2 ikan dalam bekas kuih bahulu yer. sebentar lagi akan berlaku perpindahan anak ikan.

10:00 AM
baru aku perasan, minggu lepas aku beli 6 ekor jin jit su, 2 ekor guppy. tapi sekarang jin jit su tinggal 4, guppy maintain 2. takper, ibu balik rumah nanti boleh tanya.

11:00 PM
apesal aku rasa tak sedap ati tengok ikan2 ni. haiyooo
ikan aku semuanya tinggal 5 ekor! huwaaaa

Ahad 

8:00 AM
tinggal seekor guppy yang kuat. lain semua terapung2 meniggalkan dunia fana'. kesian ko ikan tinggal seko. jap lagi aku beli yang lain ye. huwaaaaaaaaa

anak2 ikan yang comel ini dah tinggal kenangan. =.=



signature2

12/25/2010

I hate you

0 COMMENT

A kindergarten teacher has decided to let her class play a game.   The teacher told each child in the class to bring along a plastic bag containing a few potatoes.   Each potato will be given a name of a person that the child hates.   So the number of potatoes that a child will put in his/her plastic bag will depend on the number of people he/she hates.

So when the day came, every child brought some potatoes with the name of the people he / she hated. Some had 2 potatoes; some 3 while some up to 5 potatoes. The teacher then told the children to carry with them the potatoes in the plastic bag wherever they go (even to the toilet) for 1 week.

Days after days passed by, and the children started to complain due to the unpleasant smell let out by the rotten potatoes. Besides, those having 5 potatoes also had to carry heavier bag. After 1 week, the children were relieved because the game had finally ended....

The teacher asked, "How did you feel while carrying the potatoes with you for 1 week?"

The children let out their frustrations and started complaining of the trouble that they had to go through having to carry the heavy and smelly potatoes wherever they go.   Then the teacher told them the hidden meaning behind the game.

The teacher said "This is exactly the situation when you carry your hatred for somebody inside your heart.  The stench of hatred will contaminate your heart and you will carry it with you wherever you go.   If you cannot tolerate the smell of rotten potatoes for just 1 week, can you imagine what is it like to have the stench of hatred in your heart for your lifetime?"

Moral of the story is throwing away any hatred for anyone from your heart so that you will not carry sins for a lifetime. Forgiving others is the best attitude to take!

TRUE LOVE IS NOT LOVING A PERFECT PERSON BUT TO LOVING AN IMPERFECT PERSON  PERFECTLY !!!

signature2

nampak sangat dah takde idea nak menulis selain forward email. lalalala~

12/20/2010

B O S A N

2 COMMENT
saya seorang yang

bosan
cepat bosan
sedang bosan
selalu bosan
bosan je
amat bosan

tetibe rase sangat pelik bila asek sebut perkataan bosan. huhhu

bosanlah dunia

bende ape yang bila kita buat, semakin hari semakin menarik?
signature2

12/12/2010

Berlagak

2 COMMENT
selamat sejahtera pembaca.

baru jer balik dari PC Fair kat KLCC. macam tak best jer. tak banyak barang macam tahun lepas pon. mungkin ramai sangkut kat KLIMS lagi kot. yelah, KLIMS  kan best lagi sebab bukan setakat hebat, malah pendedahan yang sangat menarik dan cantik2.. ye tak.. 

oh ye, sebab bosan kat PC fair, singgah ler Toys 'r' us. ingatkan saje nak tunjuk2 kat member2 jam lego baru aku neh, tapi tetibe tersangkut plaks kat tempat mainan. gamenye kene susun random 5 huruf supaya jadi satu perkataan yang sekurang2nya ade 3 huruf. kalau berjaya dapat score >50%, akan dapat hadiah .

pendek cerita, nak tengok hadiahnye?



alamak, apelah sangat kamera henpon neh.



ah..aku tau ape yang korang fikirkan. pedulik hape. yang penting aku dapat. lalalalalala~

itu saja.

yang penting aku sangat penat cari kete sebab lupa park kat mana. ^^


signature2

Pengaruh

3 COMMENT
sejuk mata memandang
gambarnya kacak
abang dipuja seharian
tidak sekali diusik

si tengah; panas terasa
gambarnya hodoh
menjadi bahan taruhan
andaian bebanan terletak atasnya

si kecil menuruti yang tengah
masih tengah dipersalahkan
bermacam ubat diberi
masih tak sembuh

penyakit misteri terus dikaji

lama tidak terkesan
rupanya si kacak membutakan
ia adalah penyumbang
kehodohan si tengah

tarik nafas lega

segalanya kembali bersatu

signature2

12/10/2010

Abang Salleh buat contest la pulak

4 COMMENT
Wahai cik Shalleyshalina Yang cantik dan hebat, saya ingin menyertai contest yang anda anjurkan~
 
pss..siapa tak kenal abang Salleh yang cantik sila angkat tangan lalu klik link ini~
 
muehehe
 
Contest yang berbunyi:
 
"TEKA & MENANG EDISI PERTAMA SHALLEYSHALINA..."
 

 
ape tuu?
 
haa..itulah contestnye. mari teka apekah ia.
 
saye ingin meneka bahawa ia adalah
 
pensil tekan bertorchlight
 
ape macam bro? betul tak jawapan saye?
hehehe tu saje..
 
kalau korang semua nak join contest ni macam aku, silalah melawat blog beliau di ShalleyShalina Personal Blog yer~
signature2

12/08/2010

saya

2 COMMENT
air itu telah kering
riak telah mula berubah

pejam celik

pejam

celik

terlalu pantas masa berlari

apakah aku yang tertinggal?

ia semakin pudar
hampir

tidak menjiwai
signature2

12/06/2010

Doa akhir tahun dan doa awal tahun

0 COMMENT
Doa akhir tahun



doa awal tahun



marilah kita sama2 berdoa supaya di hari2 depan, kita akan menjadi insan yang lebih cemerlang dari hari ini InsyaAllah. walaupun banyak azam tahun2 lepas berkepuk2 yang tak tercapai tapi sekurang2nya kita ada usaha, mungkin belum ade rezeki untuk mencapainya~ ^,^

Maal hijrah menyingkap sejarah
kisah perpindahan Nabi Muhammad
dari kota Mekah menuju ke kota Madinah
untuk menyelamatkan Islam dari ditindas

di tengah malam Rasul berjalan
bersama Abu Bakar menjadi teman
di dalam Gua Thur mereka bersembunyi
musuh mencarinya tiada berjumpa

tiba di Madinah disambut dengan meriah
seluruh mukmin bersyukur dan gembira
selamatlah Islam dari kekejaman
terus berkembang membina sebuah empayar

hijrah Rasul suatu hikmah
ambil lah ia menjadi teladan
agar hidup kita tidak dalam kesesatan
tanda agama Islam beroleh kemenangan

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM 1431
signature2

12/04/2010

hari minggu yang tenang

5 COMMENT
yay

aku beli jam baru

jangan jeles wahai kanak2 seusia dunia

sebab aku ade jam baru

muehehehe

dengan bangganya aku persembahkan


LEGO RACERS

cantik kan~ lalalalala

oh ye, siapa yang belum tengok cerita Rapunzel, silalah tengok tanpa segan silu kerana certanya sangat best dan kelakar! dalam banyak2 watak, aku paling suka Maximus. 

si kuda istana. dah la kuda, tapi perangai cam anjing. hadoi. lawak giler lagi2 kalau dia ngan Flynn Rider gado. memang best, kalah citer Due Date. cite yg buat aku geram jer.. tak tahulah kat dunia ni memang wujud manusia yang membuat orang laen susah sesusahnya. oh, tidak..

dahlah.. masa untuk tido. esok adalah masa untuk memanjat Broga. jumpa di sana kawan2~

signature2

12/02/2010

arah

3 COMMENT
macam dah suka
tapi sakit
perit
 
macam dah banyak
tapi rendah
tak sampai
 
macam nak tinggalkan
tapi sayang
bukan senang
ramai berebut
 
macam tahu
tapi tak pasti
tak diketahui
tak nampak
 
macam bermatian
tapi kosong
tak kemana
letih
 
macam nak tukar
tapi siapa tahu apa yang menanti di hadapan?
signature2

11/28/2010

Terjun, Tapi Tak Terjunam

8 COMMENT
Wehhuuuuuuuu~ weekend yang sangat letih tapi berbaloi2. ape yang berbaloi2 itu? hahaha.. kisah semalam tak mahu share kat sini. kisah hari ni boleh~

hari ni bangun awal (semalam tido sangat awal) konon2 nak kemas2 bilik sambil tengok one piece, tapi ade lah sorang hamba Allah ni call. 

"wei, ko datang sini maen futsal untuk team aku"

gila. bukan dekat sekelip mata boleh sampai. memang senget minah ni. aku pertimbangkan nak tolong ke tak, lalu aku pon setuju je lah. tak rugi kan. dari gombak pecut ke seri kembangan, sejam lepas tu aku sampai. phew~ baru kalah sekali ade harapan untuk menang nih. jangan risau, hero memang selalu sampai lambat..bahahahaha.. 

Dengan menggunakan segala skill yang ada pada diri aku nih, segalanya adalah tak mustahil. eh salah. bajet aku terer la ek? mentang2 maen futal on call dah berlagak syuh2!.

team yang aku tolong ni bukanlah tak terer. cuma mereka kurang skill. tapi bila mereka bergandingan, wah~ mereka juga lebih hebat dari team laen. itulah dinamakan kerjasama. syabas dan tahniah. wa caya sama u ols~

dan inilah hasilnya


Medal kedua untuk tahun ni. aper~!!! baru dua?! okelah tu dari xde :'(

 
tahniah kawan2. semoga menang lagi tahun depan (dan jangan lupa ajak saye maen sekali.. hihihihi)

oh ye. kepada wanita2 diluar sana yang berkelapangan dan ingin bermain futsal sekitar kuala lumpur, jangan segan silu menghubungi saya yer. kami kekurangan pemain terutamanya penjaga gol handalan seperti saye. hahahahahaktui. jika anda punya team dan masih amatur seperti kami, nak ajak friendly pon boleh...bubbye~
signature2

Doa Taubat

1 COMMENT
Assalamualaikum dan salam sejahtera. mari kita menghayati dan membasahkan bibir dengan doa ini. semoga doa kita diperkenankan. Amin.


ampunilah hamba, ya Allah
Maha Penerima Taubat
Ampunilah hamba, ya Allah
daripada segala dosa

tambahkan kepadaku ilmu yang berguna
berikanlah aku amalan yang dimakbulkan
kurniakan kepadaku rezeki yang meluas
perkenankan taubatku dengan taubat nasuha

signature2

11/20/2010

tak tahu caranya untuk meminta

2 COMMENT
MAAF

aku selalu macam tak nak percaya kalau seseorang tu bagi alasan macam2 dalam satu masa tapi hakikatnya, itulah yang terjadi kat aku. tak tau macam mana nak mintak maaf kat orang yang kita dah janji yang kita akan datang, tapi ada pula aral datang melintang pukang. kalau ikutkan, aku antara orang yang bersemangat waja nak datang event tu. bukan senang kot nak uruskan sesuatu event. aku tak salahkan mereka kalau mereka marah aku. haih. aku punya 4 alasan dalam satu masa yang betul2 mengekang aku untuk datang. malu dah nak berdepan dengan deorang.. mesti lepas ni mereka tak percayakan aku lagi..

Aku rasa ini antara ujian yang berat untuk aku tanggung dalam satu masa dalam satu hari. harap ade hikmah disebaliknya.. -.-'
signature2

11/14/2010

konflik dalaman

3 COMMENT
murid2, dah besar nanti nak jadi ape?
 
cikgu!
jurutera!
doktor!
 
itu dulu, mase kecik2. sekarang dah besar. still tak tahu mane arah nak tuju. rupa2nye, cikgu ade banyak lagi cabang kene pikir. cikgu sekolah rendah ker, sekolah menengah? cikgu nak ajar subjek ape? jurutera pulak, elektrik ke, mekhanikal ke, awam ke, bioperubatan ke, kimia ker..oh sangat banyak cabang jurutera ni. doktor gigi, kulit, mata, perut, hati, jantung dan tak lupa, doctor love~ banyak..banyak..
 
ye, aku ade konflik sekarang. ape kerjaya yang sesuai ngan diri aku eks? aku ade masa kurang dari 2 bulan nak fikir. mane, dan siapa aku lepas 5, 10, 20 tahun akan datang?
 
"bekerjalah kamu seolah2 kamu akan hidup seribu tahun lagi, beribadahlah kamu seolah2 kamu akan mati esok hari"
 
alah, ramai yang pernah & biasa dengar. tapi topik kali ni lebih kepada dunia. mana aku nak pergi. ape kriteria yang aku nak pertimbangkan? mane kelebihan + kekurangan aku sendiri pon aku tak nampak. haiyooo.. sape boleh tolong jadi cermin untuk aku? huk!
signature2

11/11/2010

komunikasi berkesan

6 COMMENT
kebaisaannya sebagai orang yang bersukan, kalau dalam seminggu tak dapat berfutsal sekurang-kurangnya sekali memang rasa tak sedap badan. Selasa malam lepas kerja aku terkejar2 ke BP dekat ngan menara TM kat Bangsar - konvoi bersama pergi stadium XL Segambut. almaklumlah aku ni kalau jalan berseorangan tanpa bimbingan memang akan sesat. maka eksersais dalam kete tekan clutch habeskan minyak cari destinasi sambil memaki dan menyumpah seranah. isk.. dosa2..
 
sejak 2-3 menjak ni, asek ade friendly match tak habes2. walaupon team tak hot, tapi semangat kesukanan tu amatlah penting untuk memajukan industri sukan tanahair. sehebat2 keeper amatur macam aku ni, ade jugak lah bola 2-3 kali terlepas ke dalam gawang. biasalah, kalau tak merasa pahitnya, tak syok. pengalaman mengatasi segalanya. ye tak? aku bersungguh2 menjaga gawang gol sampai bunyi perut aku menyanyi amatlah nyaring kedengaran. kadang2 bunyi cengkerik kesakitan. kadang2 bunyi washing machine lama. untuk mendamaikan suasana huru hara dalam diri, tanpa melengahkan masa lepas je game kami terus terjah kedai mamak berjemaah.
 
"ane, nan cheese 3"
 
wokay..NAJIS tigaaa..
 
"hey2..NAN CHEESEEEEE .. sebut betul2.. NAN CHEESSSEE"
 
NAN-JIS
 
huh..memang nampak improvement tapi still kene betulkan sebutan tuh.
 
"roti arab 1"
 
aaa... ROTI HARAM..
 
"grr..tak mau yang haram.. nak roti ARAB''
 
tiada..tiada..roti HARAM tiada..
 
"dia nak roti ARAB lah.."
 
buddy waiter tadi datang bagi tahu yang roti arab memang takde.
 
payah jugak nak order bila ada masalah komunikasi ni. nasib baik NAN CHEESE yang datang tu takde salutan atau calitan NAN-JIS dan kami bayar InsyaAllah menggunakan wang dari sumber pendapatan bukanlah yang HARAM. aku ingin menasihatkan pekedai2 supaya mengajarkan pekerja mereka Bahasa Melayu atau sekurang2nya sebutan yang betul untuk menu2 makanan yang mereka hidangkan supaya tidak berlaku pertengkaran antara pelanggan dan pelayan.
 
sekian.
 
TAMMAT
 
signature2

11/06/2010

sabtu

8 COMMENT
Assalamualaikum wbt.
dah lame tak update blog menggunakan laptop sendiri sebab selalunya guna lappy company. erkk....

hari ni - penat berjalan bersama kengkawan. dari Midvalley - Sunway Pyramid - Subang Parade - Midvalley. masa ni lah kita patut mengaplikasikan pepatah jauh perjalanan luas pengalaman. walaupon aku sedang berpoya-poya, tetapi pemikiranku tetap terarah ke kilang. orang keje kialng ler katekan. pikir keje je aku neh. dah, stop cite pasal tuh. mari bersosial~

kami tengok wayang cerita Megamind. peh best gilerrrr~ aku tak kering gusi lagi2 perangai hampeh si Megamind tuh.  tak ada kelebihan laen selain melakukan kejahatan. - tapi ape yag dia buat selalu tak menjadi. best wooo..cubelah tonton yer.. lepas tuh, gi teman kengkawan shopping, dan yang penting aku ade gak la beli barang2 lagha, dan salah satu daripadanya ialah: 


memperkenalkan Mr Rubik 5x5. huh~ lame gak aku pikir nak beli ke tak. oleh kerana minat yang agak mendalam beserta pakej sikap boros semulajadi lahir dari diri yang lemah ini, akhirnya aku telah tewas dan membelinya. tak sangke plak Toys 'R' Us ade membership card discount eks. tetibe aku tengok hargenye kurang >30% dari harga asal. takpe2..itu rezeki namenye. jangan ditolak. hehehe

aku juge telah berjaya menggoda Nanah belikan aku something. hehe.. burok tol perangai..tapi takpe,aku tahu Nanah memang baik hati tadi. hidup untuk memberi kan Nanah. walaupon birthday aku dah lame berlalu, tapi aku tetap terima dengan hati yang girang. yay!


tu diaaa..lastik Usopp, stereng kapal - orang panggil ape eks? xpe tak penting. sebab yang penting kad Ronnoroa Zorro tu. aku agak teruja lah walaupon xde fungsi ape pon. hohoho.. tapi aku tetap teruja. muehehehe. Nanah, taun depan punye birthday bagi Tony Tony Chopper pulak eks ;) muah2
signature2

11/05/2010

wang bukan segalanya

4 COMMENT
aku keje bukan sebab duit. tipu. tapi ape yang aku nak tekankan sekarang ialah aku nak, akan buat bende yang aku suka jer. pulangan belakang cerita lah. walaupun kadang2 aku rasa keje tu tensen, penat, menyakitkan hati, tapi itu lumrah hidup. tak ada pekerjaan kat dunia ni perfect tanpa sebarang tekanan. asal orang tanya, dah keje? dah. tak susahkan orang betol tak.
 
bagi la cerita kat aku pasal jutawan sekelip mata tak payah belajar pandai2, tak payah buka kedai ke ape, aku tekad dalam hati aku takkan termakan pujuk rayu lagi aku bagi ko makian adelah. aku tak suke konsepnye. program macam tu seolah2 menindas orang bawah. orang bawah buat kerja kuat2 cari partner. lepas tu partner cari partner lain. partner lain cari partner lain. bagi aku bende tu macam - ko nak kaye, ko mesti beli produk ni. lepas tu dalam mase sebulan, ko mesti ajak kawan2 ko beli jugak sekurang2nya 4 orang. nanti ko bertambah kaye, kawan2 ko pon kaye. lahir jutawan baru yang tak ada education. lepas tu mula la nak kaitkan ngan bill gates. mase ni keluarla kate2 hikmah pakar2 motivasi pelusuk dunia. macam tahi. 3bulan pertama gaji ko 30k. next2 month tau2 salary ko accumulate. mane datang sumber duit tu pon aku tak tau.
 
lepas tu bawak kete mewah. pakai kot. pakai baju yang nampak macam mahal. bila berkumpul jerit2 "hebat!!". ape yang dia agung2kan pon aku tak tau. hidup ni sementara saje. tak payah kejar dunia sangat. baik kejar akhirat, nanti dua2 dapat. tu je lah. renung2kan dan selamat beramal. bubbyeee
signature2

11/03/2010

tak semudah A B C

2 COMMENT
marah geram bengang benci
 
semua ade sekarang ni. tak tau lah camner nak ekpressikan perasaan ni. nak bakar kelambu, takde.
still, aku memerlukan punching bag. tak terkejut la kalau blood pressure aku naek secara mendadak. rase nak keluar rumah tepat 12:44am 3 Nov 2010 jogging keliling USJ sampai pengsan. perasaan je lah ni. nak amek paku ketuk2 kat dinding, jiran2 tengah tido. nak jerit kuat2 pon tak boleh ni. tekanan. tekanan. tekanan. tertekan. tertekan. tertekan.
bengang. sampai tahap update blog berkali2.
 
rasa nak maki je luahkan semua yang terbuku kat hati ni, tak baik. last2 sendiri sakit. sakit hati.. grrrr.. buang masa aku jer. tak tahu nak kate ape. diperlekehkan. rupenye macam ni perasaan sang tunggul. tak benci manusia itu, tapi sifat itu. again, nak punching bag.  

schnook
 
nak nangis, tak Huda arr plak. kamon Huda. Huda kuat. Huda can do it. gambaruzou. gambarakanya.
 
- aku baru jumpa perkataan baru kat blog Mardotti, terus boleh applikasi. terima kasih.
 
signature2


11/02/2010

tandus

0 COMMENT
kelip-kelip disangka api
kalau api mana puntungnya
hilang ghaib disangka mati
kalau mati mana kuburnya
 
seronok aku ulang ayat ni sebab housemates aku tak pernah dengar. katenye kat radio abes je lagu Seribu Tahun Imran Ajmain tu, dj cut puisi ni. kasihan mereka. takpelah asalkan seumur hidup deorang pernah gak dengar aku sebut2 kan..hahahaha
 
..aku ketandusan idea..idea..idea..mari datang padaku..aku memerlukanmu..
signature2

10/31/2010

rindu masa itu

8 COMMENT
aku start belajar seni mempertahankan diri masa darjah satu kalau tak silap aku la. tapi aku tak suka sebab bosan tumbuk angin. dengan selamber seorang budak darjah satu mintak kat coach tekwando tu; "saya tak nak pakai tali pinggang ni. saya nak tali pinggang warna biru terus macam kakak saya pakai" seronok. deorang ade la bende yang nak di sepak2. aku setakat tumbuk angin watpe. terus aku berhenti. drastik sungguh keputusan aku. tak penyabar sungguh kanak2 ni.
 
lepas tu bila darjah 6, aku menyesal. aku sambung tapi amek silat la pulak. aktif masa tingkatan 3 sebab tingkatan 1 ngan 2 fokus kat bola tampar. tingkatan 4 ngan 5 plak dok focus kat netball. ceyh..fokus lah sangat. patutla masa zaman sekolah aku gemok walaupon aktif bersukan. itulah yang dinamakan bahagia. menten je lemak aku tau. kalau tension, tak terasa. kesahnye dulu aku maen silat olahraga. jadi kemudahan seperti punching bag memang ader. petang2 boleh menumbuk, menyepak sekuat hati. kalau takde punching bag, guna pertner jer. tu lagi masyuk sebab dia ade perasaan; sakit. hahahaha
 
zaman undergrade, fokus kat netball sampai 2nd year. sambil2 tu kalo tensen boleh maen basketball baling2 bola kat board sampai patah. eh, tipu je lah. mase tu pon maseh gemok..haha..3rd year mula beralih arah. maen futsal pulak. tapi kali ni aku yang kene sepak sebab aku ialah goal keeper. hadoi. kenapelah bakat aku terserlah kat situ? takpe, yang penting keeper boleh marah suka hati. lalalalala.. "huda ialah defender sejati. tak boleh maen attacker" sampai skarang aku ingat ayat senior aku. macam kene curse pon ade. puh2 gi jauh2
 
bila dah grad, takde kawan nak ajak bersukan. jadi bende yang boleh dilakukan oleh seorang berjawatan lone ranger ialah berjogging. free. kalau nak maen skuasy, kene cari raket la, bola la, court la. leceh. aku boleh round 3 kali tasik titiwangsa tanpa henti sorang2 sambil mata jeling2 kat abang2 body. awww~ syurga dunia!
 
tapi.. itu dulu..
 
sekarang? aku rindu nak menyepak, menampar, berlari sambil menjeling, melompat........................
 
 
kene mula berdiet. mungkin blood pressure aku bakal naik. sekian.
signature2

10/29/2010

maaf, aku tak mencarut!

6 COMMENT
"amacam? oke tak?"
dengan pantas aku angkat jari tengah!
"ish..orang tanya elok2 selamber dia jer.."
 
ape aku boleh buat? jari tengah kene sepak masa main futsal. nasib badan dapat post keeper kan..hohoho.. berdenyut..berdenyut..berdenyut.. tambahan pulak dapat luka kecil kesan kerja keras sejak 2 menjak ni kan..
 
esok ade lawan lagi.. agak2 boleh bertahan tak? aku tengok jari tengah aku ni dah 2 kali ganda besarnye
 
huwaaaaaaaa
 
 

akhirnya kasut futsal Adidas Sala telah menjadi milikku~ ringan habis.. kadang2 rase macam tak pakai kasut pon ader. tapi bila maen kat De Stadium, terase la pakai kasut sebab abes semua ketulan biji hitam court tu masuk dalam mulut aku..eh, kasut..

kasut je lebey...main ntah ape2

ade aku kesah?

bubbyeeee
signature2

10/23/2010

20102010

3 COMMENT
cantik tak nombor ni?

20102010

cantik kan.. tapi sayang nombor tak kekal lama.. sehari jer.. lagi cantik kalau 20:10:2010 20/10/2010

tapi tu sekadar nombor.

disebalik kejadian tak ada apa2 yang menarik pun masa tu

biasa lah hari rabu adelah hari bekerja

aku kan kononnye workaholic..lalalalala

buka emel pon tak sempat, apetah lagi buka facebook

first time inbox aku mencecah 400 keping emel yang bunyinye same jer












Happy Birthday Huda
signature2

10/16/2010

TEDxYouth@KL

3 COMMENT

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua~ lame betol aku tak jengok blog ni.. uhuk2..berhabuk..nak kemas, tapi dalam pale otak aku sekarang penuh ngan caci maki kehidupan oirang lain - sengal..macam la diri sendiri tak pernah buat silap... tak maulah tulis..busuk blog aku. huhu
 
oleh itu, mari kita berjumpa nak? boleh aku cerita semua sedas, jimat ruang kat blog aku. kat mana eks? The Gardens, Mid Valley lah. kat Plug and Play - memandangkan aku menulis dalam bahasa melayu, jangan ade yang memandai direct translate nama tempat tu yer. mau ade kene sepak bertubi2. okeh, untuk lebih specific, aras 7, kebun menara selatan. atau Jawa cakap, Level 7 The Gardens South Tower. senang je kot nak cari..kalau tak tau sangat boleh tanya pakcik Google okayh.
 
kenape nak jumpa kat situ? sebab ade event la.. tengok banner kat bawah ni:
 
Minimal Logo
 
isk..simple sangat..ceritanya begini, nanti TEDxYouth@KL nanti ada TEDTalks video and live speakers will be combined to spark deep discussion and connection in a small group. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events, including ours, are self-organized. harapnye korang boleh la bace ape yang aku copy paste tu eks. lalalalala

faham? mestilah faham..kita kan generasi gemilang..ecececeh.. lagi satu, susah nak dapat bende free kat dunia sekarang. masuk toilet pon kene bayar tau. ala, apelah sangat RM20 untuk perkara ilmiah macam ni kalau compare dengan makan mekdi dua kali kan..lepas berak mekdi tu dah takde..kenyang pon sekejap je kan. pastu nak berak pon kene bayar lagi..paling koman 20sen..tapi kalau program macam ni, bila2 bila guna..betul kan..hihihihi
 
ade yang berminat? marilah mendaftarkan diri kat http://www.tedxyouthkl.com/registration .
 
tu je kot..nak tau lebih lanjut, boleh la jenguk2 kat http://www.tedyouthkl.com/ . kalau tak minat, pura-pura lah berminat. minatkan boleh dipupuk.. jenape aku beria sangat promote mendalah ni? bukan dapat ape pun kan? mueheheehe..boleh la cek muka aku kalau jumpa la kat http://www.tedxyouthkl.com/team/special-supporters/ hehehehe..macam mane lah minah tu boleh sesat kat situ..haiyooo
 
jangan lupa follow http://twitter.com/tedxyouthkl lepas tu tekan butang LIKE kat facebook http://www.facebook.com/TEDxYouthKL . semudah ABC =)
 
tu je lah.. boleh jumpa kat sane ops; 20 November 2010, 10 pagi sampai 2 petang waktu Malaysia. oh yeah! Malaysia Boleh! jangan lupa mark kat calendar~ bubbyeeee
signature2

9/27/2010

Terasa plak aku

8 COMMENT
Assalamualaikum
 
walaupun suasana raya macam dah tak rasa sangat, tapi aku tetap nak gi beraya umah sesape yang buka lagi untuk aku melantak free.. dari pagi sampai petang aku akan pastikan perut aku sentiasa penuh dengan nasi impit, rendang ayam/daging, mee kari, mee sup dan segala makanan yang orang akan hidang kalau ade tetamu datang rumah. heaven!
 
dah seronok2 beraye tu, terkenang pulak road tax kete aku expired semalam..dah tu pulak windscreen penuh dengan bekas-bekas tampalan road tax, dan segale sticker yang aku kire lagi tua dari umur anak2 buah aku skang..aku tak paham la kenape road tax punye pelekat tu kuat sangat sampai terasa cam tangkai jering pon kalah kot?
 
jadi aku tekad lepas berjalan raye aku nak sucikan cermin tu. aku tengok jam, 7.00pm. nampak gelap jugak padang depan rumah aku ni sebab ade orang "tu" seronok main bola.. berdentum2 kete aku kene sepak ngan bola diorang..ade yang tak satu Malaysia ni nanti kang..tapi aku punya tahap kesabaran yang boleh dikatekan tinggi, aku jeling je la sambil maki hamun dalam hati..haih..tambah dosa yang sedia banyak ni..sape nak sikit?
 
tengah leka cuci-cuci, azan Magrib kat surau yang adelah 20 langkah dari umah aku. takpe2, sikit lagi..abes azan kang aku masuk la umah. orang2 gelap tadi pon tak stop main lagi..sebahagian dari pandangan mata aku ni nampak la jugak kucing jiran aku - jiran yang mane satu ntah aku pon tak tau, melintas jalan ke arah aku. dalam masa yang sama, ade la sorang hamba Allah ni berjalan kaki menuju ke surau..
 
"masuk2!! Magrib dah ni.. gi masuk dalam!" kata beliau berkali2 kepada kucing itu.
 
kemas2 barang.. kunci kete, masuk rumah..sejak bile pulak die concern pasal kucing tu sebab aku yakin tu bukan kucing dia?!!
 
ke rupa paras aku semakin mengucing ibarat gadis kucing?
 
 
 
 
 
 
grrr...meow~!!
signature2


9/25/2010

suka hati

4 COMMENT
selamat sejahtera

lama jugak aku tak bersosial. bersosial ngan family hujung minggu jer.. nak gak keluar rumah gelak besar ngan member2..buat bende yang kite suke same2..buat bende yang kita selalu buat sama2.. 

nak bersosial dengan kawan-kawan kat lama maya pun susah - teknologi ujung jari, mungkin mereka kat ujung dunia..huhhu~, apetah lagi dengan kawan-kawan yang real.. mane tak nye, asek bersosial dengan keje. keje? ye..keje.. keje..keje.. kalo boleh nak lepak ngan semua kawan2 yang aku kenal dalam satu masa. tapi susah jugak..hidup ini satu pilihan. apa yang kita pilih tu, mungkin akan menyenangkan sebelah pihak, tapi menyakitkan sebelah pihak yang lain. kita tak mampu menggembiraan hati semua orang dalam satu masa.. lepas tu sendiri yang terseksa. sekali lagi, hidup ini satu pilihan.

mari dengar lagu..



Natasha Bedingfield - Natasha Bedingfield Unwritten .mp3
Found at bee mp3 search engine

bile hangout ngan kawan2, otak kadang2 terlari tune sket masuk tempat keje. tapi bile betul2 time keje, xde plak nak terlari frequency ke tempat laen. ini tidak adil! tak balance hidup aku sebagai seorang remaja yang indah. huhhu~

hari ni je ade banyak open house.. kawan yang berbeza, op kos kat tempat yang berbeza..mane satu nak pergi, kene pilih gak..pastu nak kene pilih baju mane nak pakai..lepas tu kene pilih pukul bape nak pergi..pastu nak pilih transport jenis ape nak guna..sampai umah tu nanti, kene pilih makanan ape nak makan.. lepas tu nak pilih topik ape nak dibualkan..

itu sajelah.. aku memilih untuk berhenti merepek kat sini..sekali lagi, hidup ini satu pilihan.

think before you throw
anda mampu mengubahnya

Manusia sering mengira sesuatu baik untuknya, padahal buruk di hadapanNya. Mengira sesuatu buruk tapi sejatinya baik di hadapanNya - Tifatul Sembiring.


bubbye.. jya..mata ne ^^
signature2

9/15/2010

pilihan

6 COMMENT

Pernah tak jumpa orang yg suka susahkan diri sendiri. Tak tahu nak buat keputusan secara rasional? Selalunya untuk mencapai sesuatu/memuju ke satu destinasi, terdapat pelbagai kaedah/jalan yang kita boleh pilih. Dan susah senang/dekat jauh sesuatu perjalanan tu bergantung kepada pilihan kita tadi. Kita diberi pelbagai pilihan, dan kita ada hak untuk memilih..
Berbalik kepada persoalan asal aku tadi, pernah tak jumpa orang yang suka menyusahkan diri dengan memilih kaedah yang sukar sedangkan kaedah yang lagi mudah ada di depan mata?
Ya anda sedang membaca entry yang sedang ditaip menggunakan henpon T700 sambil menyonyot chupa chups twice chocio and vanilla flavoured lollipop sedangkan laptop terang-terangan ada kemudahan broadband.
Sekian dari saya yang dah tak berapa betul ini :-S.
Jumpa lagi.
Assalamualaikum~ B-)

9/11/2010

persiapanku sehari sebelum raya

4 COMMENT
seawal 5 pagi aku bangun, capai gelas buat susu. sekali teguk sampai habis. makan sebiji kurma. minum air masak, terus sambung tido.
 
7.00 pagi, aku bersiap2, mandi, kemas2 barang, terus naik kereta menuju ke satu destinasi dengan hati yang resah. resah? ye.. baby aku no 2 sakit. dari 8hb dia terlantar. tak bergerak. macam2 usaha aku cuba buat, tapi dia still macam tu.
 
sampai je, aku terus jenguk dia. mula2 aku cek suhu dia, tinggi dari biasa. aku mampu belai2 dia. aku kol sorang doktor yang pakar la, tapi dia tak angkat phone. aku fikir dia cuti kot. yelah, esoknye nak raya kan. aku cuba fikir2, ape pasal tetibe dia boleh jatuh sakit. sebelum ni oke jer. dia senyap jer. tak nak bagi tau dia saket ape sebenarnye. tu yang buat aku resah. esok nak raya.. aku hanya mampu berdoa semoga dipermudahkan urusan.
 
then aku kol sorang abang yang aku kire boleh tolong la jugak. tapi dia pon tak angkat phone. semua orang tengah sibuk nak beraya ni. lepas tu, my 1st baby pon sakit jugak. so, aku terkejar2 la jugak ke sana ke sini..nasib baik aku ada pembantu 3 orang. takde la kelam kabut sangat.
 
lega, sebab abang tadi kol aku balik. dia kata dia boleh tolong kol sorang doktor ni. dia nak tolong, tak dapat sebab jauh. aku pon tunggu la sambil tengok2 1st baby tu kan. dalam kol 11, doktor sampai. dia chek up, oke je katenye. dia sendiri tak tau kenapa boleh jadi macam tu. jadi, aku pon buntu. macam mane ni? esok nak raya. so, doktor tu bagi aku satu option. the very last option - kite kene buat operation jugak. aduh. aku rasa tak sedap hati la pulak.
 
aku sendiri buntu. tak de option lain dah ni. masa semakin suntuk. semua orang jumpa aku; macam mana ni Huda? confident tak? aku bincang2..pertimbangkan baik buruk, akhirnya aku bersetuju untuk melakukan operation. aku pon ade gak ilmu sket2 dalam bidang ni, so aku tolong la ape yang patut..macam2 yang kitorang buat. operation ni agak complicated. kalau salah operate.....
 
masa berlalu amat pantas dampai kitorang sendiri tak sedar dah pukul 4 petang. aku tengok baby dah semakin menunjukkan tanda2 positif. pukul 6 dia dah selamat menjalani pembedahan. tapi masalahnya, kene train dulu baby tu..kalau tak, kita tak tahu pembedahan tu betul2 berjaya ke tak.. masa ni, riuh sangat. semua orang tolong aku..terharu pon ade gak..huhu
 
aku tengok jam dah pukul 7.00 malam. aku bersyukur ke hadrat Ilahi sebab dia dah boleh berjalan seperti biasa. bos aku datang, tanya khabar. 7.30 malam, segalanya berjalan dengan lancar. aku betul2 bersyukur. aku dah boleh balik kampung untuk beraya dengan hati yang tenang. sebab baby aku dah pulih.
 
agak2, siapakah baby dan doktor itu?
signature2

9/06/2010

Nikmat

7 COMMENT
Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan..

Sedar tak sear Ramadhan hampir sampai ke penghujungnya kan. hari Khamis dah raya. lepas tu penuh pulang invitation dari kawan2 untuk berbuka sama-sama. dan yang penting ade yang aku terpaksa tolak atas sebab yang tertentu dan aku nak mintak maaf kat kawan2 aku yang aku dah janji nak berbuka sama2 tapi tak apat tunaikan. aku TERLUPA. serius. macam mana boleh lupa, Wallahualam.



cakap pasal buka puasa ni, aku baru je balik dari majlis Jom Berbuka Puasa with DiGi kat The Apartment, KLCC.

best woo...aku memang suke datang majlis lagi2 melibatkan makan2..hehehehe.. aku ni dah la bogger picisan, mane la ade orang kenal aku .. aku kenal orang lain adelah.. haha.. tapi itu semua tak penting bagi aku sebab aku pentingkan perut aku diisi  oppss..salah taip plakss.. sebab masa ni la aku boleh berkenalan ngan deorang. kitorag share pendapat, pengalaman, cerita.macam2 arr..yang penting aku suke makan isk..ape asek tersasul ni..hohoho

makanan2 yang deorang serve, tak payah cakap la..rasa nak tido kat situ jer..penat mulut mengunyah, berat lagi perut menampung..hehehe.. lepas makan2, ade aktiviti cabutan bertuah..memang bertuah mereka dapat sebijik HTC Aria.. aku? aku tak la malang, tapi tak sebertuah mereka jer.. dapat invitation ni pon aku rasa macam dah bertuah kan..hehehe..nak upload gambar, aku tak bawak kamera pon tadi (padahal takde..hihi). so aku nak tunggu je la mereka2 yang bawak kamera canggih2 tu uploadkan eks..hehehe

ape2pon, terima kasih DIGI & Nuffnang ~ lepas ni wat open house plak eks..sure aku datang..hehehehe
signature2

9/05/2010

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

8 COMMENT
Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Di kesempatan ini, saya ingin megucapkan Selamat Menyambut Hari Aidil Fitri kepada semua umat Islam di muka bumi ini. saya juga ingin memohon maaf sekiranya terlakukan perkara-perkara seperti berikut:

terkasar bahasa
terumpat
termengata
termakan
terminum
terlupa janji
teraba
terkutuk
termaki
termarah
terhutang
tersepak
terpakai
terambil

dan segala "ter" yang saya lakukan sama ada secara sedar/sengaja atau pon tidak. saya juga ingin meminta anda sedikit duet raya. isk..tersasul plak.. saya ingin duit raya.. alamak tersasul lagi.. saya berharap agar anda dapat memanfaatkan hari raya yang mulia ini di samping keluarga dan sanak saudara yang tercinta, dan dicintai.

kepada mereka yang memandu pulang ke kampng, berhati2 di jalan raya. jangan terlalu mengingati orang yang tersayang sebab ia sangat bahaya. sila fokus kepada kereta yang anda pandu dan patuhi peraturan jalan raya okay~ jangan lupe service kenderaan (bagi yang drive sendiri jer)

kepada mereka yang tak balik kampung, sila jaga rumah orang yang balik kampung yeee..hehehe

kepada yang bekerja pada hari raya, pengorbanan anda amatlah dihargai. tak dapat cuti tak beerti tak dapat raya.. (macam bagi ucapan kat diri sendiri jer..uwaaaaaa)

kepada mereka yang berada jauh di perantauan dan tak dapat pulang ke tanah air, janganla bersedih yee..ade hikmah di sebaliknye..bile lagi nak merasa pengalaman tuu.. ^,^ 


salam sayang dari saya.. -geli tak? jangan muntah hijau kat sini plaks.. hohohoho bubbye~

signature2

benci dan suka

3 COMMENT
aku pergi teman housemate aku membeli belah kat JJ Bukit Tinggi. dengan harapan sekadar teman. tapi aku benci betul bila mata aku terpandang sale 50% kat pelusuk ruang pakaian JJ. kebetulan kitorang sampai kol 7, sangat lengang kompleks tu sebab ramai yang tengah mengadap makanan menunggu waktu berbuka kat restoran2. aku nasihat dalam hati, jangan cepat tergoda. nafsu je tu..rilek2.. tibe2 ade satu suara dari hati cakap, eh, aku tade seluar kaler itam la..ape kate test sekali...50% diskaun tuuu...lepas ni tak datang lagi...
sabar2..kite usha2 dulu..mane tau ade lagi best..
aku tak taulah ape kuasa yang membuatkan tangan aku menarik beberape helai seluar untuk di test. perghhh, kuat sungguh kuasa tu..dapat pulak mata aku melekap terasa selesa ngan salah satu seluar ni..dengan tanpa segan silu, aku terus mintak amoi tu tulis sebab dah berkenan. alahai..kalah jugak..
 
oke..stop..aku tamau beli lagi..sementara tunggu housemate aku pilih seluar, aku jalan2 kat kawasan baju..secara tak sengaja, aku terjumpa baju ni..cam cantik.. alamak... aku dengan ringan tangan amek baju sehelai..test..peh, saiz S aku muat weyhhhh!!! tapi jangan cepat melatah, saiz S itu agak besar dari saiz S yang lain. haha..bangga sebentar sebab boleh pakai baju bersaiz S. ye..kali ni aku telah terbeli baju itu..
 
benci arr perasaan neh..
 
semalam aku g pesta buku POPULAR kat KLCC..ramai gak orang..aku memang niat nak teman makcik aku jer. tak mau beli ape2.. sekadar teman oke..jgn tertarik dengan ape2 buku..
 
eh, komik Kijiya TROIS..amek 1 masuk bakul..dah2..satu jer..
tetibe aku terpandang kat satu ruang khas untuk cd/dvd.. weyh! banyak giler anime! alamak..nak ni..tak2..nak tuu..grrr..semua cerite best..bongok la..last2 aku amek gak The Melancholy of Haruhi Suzumiya. 3 season in 1. ouhh..jalan2 lagi, aku terjumpa pulak cerita Bloody Monday 2, Code Blue 2, Liar Game 2. alaaaa... mane boleh camni...huwaaa..nak tgk semua tu..dengan penuh berhati2, aku pilih Bloody Monday 2..yang lain2 tu tunggu harga jatuh lagi..muehehehe..
 
dah..nak sambung tengok Bloody Monday..
 
 
signature2
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez