12/31/2009

satu masa dulu

2 COMMENT
aku ni tak pernah nak sambut new year. selalunye kecik2 dok umah jer. biasa la, aku kan anak yang sopan santun mesti la dengar kata. dok umah diam2. tengok je siaran langsung kat tv. tapi dapat gak dengar bunyi bunga api dari rumah. ntah anak sape2 ntah yang dok main mase tu. huhu


satu hari, masa aku 1st year kat utm, ade la sekumpulan kawan aku nak g Danga Bay tapi tak cukup driver. kebetulan masa tu aku ade lesen, so deorang ajak aku la untuk drive kete tu. cess.. kalo aku takde lesen, xajak la tu. huh~ budak2 ni sewa kete tiara. fist tym aku bawa kete tu. aku nak bagi signal kiri, tapi wiper yang naik. ape kes? haih.


bagi aku, tak de ape pon yang menarik kat danga. banyak orang luar negara je. *paham2 je la kat danga bay tu, orang negara mana yang selalu lepak malam2*. bila sampai masa countdown, part ni paling aku suka. tengok bunga api. hehe..


direct kepada plot cerita ni, masa kul 3 pagi. aku drive bukan nak balik utm, tapi nak g singah maple kat taman u. masa tu, aku boleh dikatekan melulu la jugak. mamai. sampai satu roundabout, aku tak berhenti. ade satu mpv putih, (aku rasa avanza kot) lalu denan lajunye. terkapai2 aku cari honk tak jumpa. rupanya kene picit satu buton kat wiper macam picit pen. bila dah jumpa, aku pon honk orang tu panjang2 dengan selambernye. *padahal salah sendiri*  aku sempat potong dia, tiba2 

12/30/2009

mereka pun tak satu Malaysia

7 COMMENT

myself

12/25/2009

itu dulu

4 COMMENT
dulu aku mula2 buat blog, (tak la lame sangat, bulan 8 haritu~) sebab bosan. secara tak sengaja aku register n create satu blog. sikit2 aku korek cari tutorial nak buat blog. aku tgk orang lain punya blog cantek2. aku tukar semua html coding. tak puas ati, aku download semua template yang aku rasa cantek.

12/24/2009

flymas.mobi – as Easy as 1, 2, 3

0 COMMENT

Introducing MHmobile. Go to flymas.mobi on your phone browser and you’re ready to book, pay and fly on the go!




MAS recently launched flymas.mobi, a mobile site where you can book your flights and check all necessary details from your mobile phone! Now Malaysians can book flights with MAS anywhere they want from their phones! Try it yourself! Just access http://flymas.mobi and you’ll be able to navigate your way through it easily as the site is built for mobile access!

Aren’t you glad that flights booking has come this far? Of course, you are. ;)

Learn more about flymas.mobi

myself

12/12/2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

22 COMMENT
aku akui, aku seorang yang nakal.

Tasik Kenyir, Terengganu. 1997.
Sekumpulan kanak-kanak riang bermain air bersama keluarga. ibu bapa sibuk berbual sambil memerhatikan anak masing-masing dan memastikan mereka bemain dengan selamat. suasana riang sekali tetapi aku berasa kurang selesa. orang ramai dalam satu ruang sungai yang sempit. Airnya pula cetek setakat paras pahaku. ya, aku sedang berlagak kononnya pandai berenang.

"Huda, jom kita berenang kat sebelah sana. takde orang." ajak kakak.

tanpa menjawab ajakannya, aku terus terjun ke tempat yang dimaksudkan. debush~

ketika itu,

12/05/2009

ATIQAH 2009 GIVEAWAY

4 COMMENT


Atiqah lama berangan nak buat giveaway, dan hari ni Atiqah boleh tunaikan angan2 Atiqah ni.. :-)
betul tu.. hehehe~


senang saja nak masuk giveaway Atiqah ni..tp maaf ya, hadiahnya tersgtlah tak seberapa..maklumlah, student lagi..hehe.. :-)
takpe2..I dun mind.. hehehe~


sebelum Atiqah letakkan syarat2nya, jom kita lihat hadiah untuk 5 pemenang bertuah:


HADIAH UNTUK PENERIMA PERTAMA DAN KEDUA IALAH WANG TUNAI..TAPI TAKDELAH SEMERIAH GAMBAR DI ATAS..CIPUT JE..HEHE.. :-P
okeyh la tu.. hehehe~


HADIAH UNTUK PENERIMA KETIGA IALAH GELANG DI ATAS



HADIAH UNTUK PEMENANG KEEMPAT IALAH KEDUA-DUA GELANG DI ATAS..



HADIAH KELIMA IALAH 3 KEPING KERONGSANG KARTUN DI ATAS..




tak best pun hadiah-hadiahnya kan?? tak kisahlah..itu je yang saya mampu bagi.. :-)
best je..sebab tu aku join.. hehehe~


SYARAT-SYARATNYA



1. Wajib menjadi follower kedua-dua blog Atiqah iaitu di http://pepelungu.blogspot.com dan http://comelbelaka.blogspot.com

2. Letak link kedua-dua blog Atiqah di blog list anda aku.

3. Letak banner di atas di sidebar anda aku dan letakkan link http://pepelungu.blogspot.com di banner tersebut.

4. Post entri tentang giveaway ini dan letak tajuk ATIQAH 2009 GIVEAWAY. Di dalam entri tersebut harus ada banner di atas dan syarat-syarat ini.

5. post di bahagian komen entri ini jika anda sudah sertai. sertakan nama panggilan [Huda] dan link site anda.

6. pemenang [harap2 aku ada luck~] akan dipilih secara rawak.

giveaway ini tamat pada 20hb Disember 2009 pada pukul 8 malam. pemenang akan diberitahu secepat mungkin.


SEKIAN, TERIMA KASIH..

myself

12/02/2009

I’m a Sherlock Holmes in the Making

6 COMMENT

tiba2 rasa mahu cuba dapatkan hadiah dari Nuffnang. caranya mudah saja, cari imej misteri di bawah yang terdapat pada bahagian sisi 2 blog.



dan aku telah menjumpainya~!


sumber: The Land of Cheeser Dot Com

dan

sumber: KYCakap Dot Com

itu sahaja. harap2 aku antara 60 Nuffnangers  yang bertuah. hehe~

myself

12/01/2009

invitation

2 COMMENT
Salam Sejahtera semua.

hari ni nak bagi tahu yang aku dah dapat satu jemputan.
=============================================================

Google
wave
preview

has invited you to preview Google Wave!

Google Wave is a new online tool for real-time communication and collaboration. A wave can be both a conversation and a document where people can discuss and work together using text, photos, videos, maps, and more. Learn more at wave.google.com.

This is still an early preview of Google Wave, so you may run into some bumps along the way but we look forward to your feedback.
=============================================================


dan aku masih ada 8 invitation untuk diberikan kepada anda.

mahu? boleh. dengan syarat yang wajib dipenuhi:

1. klik semua iklan nuffnang aku berkali2.
2. follow twitter ngan sponsored tweets aku.
3. follow paypal whishlist aku.
4. join catcheye bersama aku.
5. sama2 create free domain macam aku.
6. gig bersama aku. hahaha..jahat2..

takde lah. yang syarat2 kat atas tu, promotion jer. kalo leh, join lah ye. tak rugi. hehe

ape2 pon, sape nak, meh sini email. aku invite okeyh~ aku guna cara FIFO - first in, first out. hehe.

daaaaa~
myself
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez