8/31/2009

penaaaaaat!!!

5 COMMENT
wah wah wah~ pagi2 lagi ibu dah kejut bagun suh g shoping. mimpi ker ni? eh betul la!
so, aku kejut Luqman. teman la aku ni.. T_T dengan selfishnye dia kate "malas la"
lantak ko. aku malas nak pujuk2 ko. so, aku siap2, tengah2 mandi plan nak g mane. senang nanti tak penat. naik train je la. malas nak drive.
kol 10 bertolak. mula2 g Pavillion. wah, Huda shopping kat Pavi. oi2, tu bukan harta aku. aku beli tali pinggang ayah guna duit ibu. hurm, seb bek ade diskaun. (ade duit lebih..lalalala) jalan2 window shopping. tak minat pon, terus kuar. eh, rase nak jalan kat Time Square. ade kedai cd murah. tengok2 memang murah2 belake. cess. tertarik lak 2 dvd. beli ke tak usha dulu.. alamak, terbeli! adoi.. mesti la thriller. banyak lagi cd tak tgk ni. berusaha!
dari TS, naik monorel g KL sentral plak. tgh2 jalan, ade pulak orang kol. sape ek? tak kesah, tapi isi penting dia tak sambut merdeka malam tadi. nak percaya, tapi ade terbau unsur2 bohong. lantak ko la. poyo jer. nasib baik aku tak terharu sampai pengsan kat tengah2 KL sentral tu. haha. sampai ke destinasi, 'dik, company tu cuti la hari ni' aiyak! next ~
naik star sampai Masjid Jamek. konon nak tukar star, tapi terjalan @ jalan tar. hahaha.. jalan punya jalan, termasuk Kamdar n terbeli seluar. ala, beli yang murah jer. janji leh pakai. huhu. tak tau la, tetibe sampai Sogo. masuk jap la. wah, ramai nye orang. ade sale rupenye. ala, kalo nampak 20% pon, still hargenye beratus. okeyh, cuci mata. tak singgah mane2 kedai pon. aku ni bukan shoppaholic. huhu. dalam beribu orang tu, boleh pulak terserempak ngan sorang mamat ni. cepat2 aku lari. tak sanggup nyah! seb bek dia tak pasan aku. fuh~
then, amek kete kat sentul timur, drive g JJ pulak. beli itu, terus balik. malas nak pusing2. penat dah. singgah drive thru, terus balik umah. cop2 singgah kedai dulu. beli barang nak masak buka puasa nanti. beli sayur ngan mee jer. malam ni menu berbuka ialah mee gorang dan bubur lambuk kat surau. ekekeke
sampai umah, dah kol 5. adoi, letih. "Huda, ko nak anta aku g skolah tak?" wei2 bagi I rehat dulu okay. 5.30 kite g la. konon nak majuk ngan si selfish tu, tapi tak pandai la pulak. haha. 5.30 singgah bazar, konon takut jalan jem nanti tak tau nak buka ngan ape. mase otw tu, Luqman tetibe tepuk dahi dia. 'apehal?' 'xde ape2..xpenting pon..' (??) whatever~ sampai2 sungai buloh kol 6. clean and clear jalan hari ni. hurm rezeki ko la Man. makan besar ko hari ni.
g rumah Busu ka Kota Damansara. bagi buah duku yang beli kat Muar hari tu. Busu aku ade jual kasut Crocs, wallet, baju kurung, telekung n macam2 la. sape nak beli leh la kontek2 I ye (macam la ade orang bace). hehe. mase tu dah kol 6.30. ko bukak puasa kat sini la ye. haitt2~ peh, macam2 aku makan. cekodok, tahu sumbat, sup ayam. banyak lagi makanan atas meja tu, tapi perut aku ni kecik. tak leh nak masukkan daging kambing, ayam masak merah n ikan bakar tu. huhu
rehat2, tgk tv, kol 8 aku berangkat. mahu mandi dan berehat lagi. yeye mahu tgk dvd. chow~
myself

atok

5 COMMENT
malam tadi ade cite apentah kat tv3. cerekarama kot. then aku tertanya atok,

atok sempat jumpa jepon?
ape punye soalan la cucu ni..hehe

eh, pernah.. mase tu atok umur 9 tahun kot. atok lahir tahun berape ye? (mane tau.. T_T) tak ingat pulak. tahun 40 lebih ye? takut.. jepon datang je, lari. nyorok belakang tembok. kalau ade orang bunyi siren, kitorang lari. ade yang kene rompak, kene pancung. orang perempuan ade yang kene rogol. kitorang perempuan melayu ni, siap conteng muka ngan arang. blalalalala... macam2 atok cerita.

alamak..aku tak larat nak dengar ni. lagipon atok dah berusia, so suara dia tenggelam timbul ngan cerita kat tv tu. mata dah kuyu...

atok senyap jer, okeyhla atok. nak tido. hehehe~ tapi, dia tetap bersuara. aku tak ingat sebab tak jelas. atok..atok..
myself

8/30/2009

nak tgk bunga api...

0 COMMENT
merdeka! merdeka! merdeka! merdeka!

hari ni, pertama kali aku duduk diam kat rumah sempena hari merdeka. biase lah anak yang baik memang camni. tengah menulis ni, aku dapat la dengar bunyi bunga api kat KLCC (kot?) aduih. tak dapat tgk..tadi baru balik dari Sri Kembangan. ingat nak curi2 g KL, tapi.. aku budak baik. dok umah la.. uwa.. nak tgk! nak tgk!

mase kat JB, selalunye tym merdeka ni, ada konvokesyen. so, selalula sambut kat padang kawad (je..) tahun lepas sambut ngan Liza, Faz n Zuli. mula2 g tgk Wall-E, pastu g danga bay. seronok sampai adela 2 orang tu (tak sure la salah sorang kot) tak bawak kad matrik. so, malam tu kami jalan2 kat Senai yang memang tau takde ape, pusing2, lastly tido dalam kete. awal pagi tu aku drive balik UTM dalam kol 8 tak silap aku. then, kol 10 pagi tu, aku kuar ngan Perut. jumpa Nad kat JJ Teberau. huhu.

kepada semua warganegara Malaysia, selamat menyambut hari kemerdekaan. rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan. cewah~
myself

Liza pon pemalas..balas, jangan tak balas~

0 COMMENT
ntahla..takde memori yang mengingatkan aku tunjukkan Liza kat Bubble. yang penting aku tau dia Bubble pon sebab orang dok sebut2 name dia. huhu. yang budak kelas dia pon kenal sebab 1) diorang budak kolej aku. kadang2 ade aktiviti aku join, diorang pon join sekali. 2) kawan2 aku ramai bergosip pasal diorang. aku dengar2 jela. pastu bila makan kat k9, diorang tujukkan la kat aku yang mane satu. kadang2 aku tak tau pon diorang semua dak kelas dia. huhuhu

kat UTM KL tu, ade la orang kat bilik sebelah. dia siap kunci pintunya mase aku masuk toilet. huhu. tapi diorang dah tido. aku rase kitorang sampai takde la lewat sangat dalam kul 10++ malam camtu la. awalnye diorang tido. huhuu. 'keadaan' tu takpe lah. tak ingat la tu. lain kali. hehehe. hint: pintu shower tak leh tutup.

Adrew tu? ape yang bagus? (tapi sebenarnye tengah takleh bayangkan Andrew tu yang mane satu mukanya. hehe)

haah yang kat JJ tu. macam nak pecah perut gelakkan orang yang tengah mencangkung tu. aku rase dia cina kot. nasib baik dia tak pasan kitorang. kalo tak mesti dia ingat kitorang nak ejek dia ke ape kan. lawak aa. tapi aku ingat lagi Zuli n Faz kate diorang tak cari kita pon. yeye jer. huhu.

haah Perut. mase tu kan baru bukak sem. aku rase dia dok umah, melantak tak ingat dunia tu yang perut dia menonjol. dah la kalah, ade hati nak ajak lawan lagi. yang takleh bla tu, siap training tu. kelakar. kali ke2 mase dia team ngan DD n Faz pon, kalah jugak kan. huhu. tak dapat lagi la dia nak kalahkan kami. hahaaha bangge. malam tu, lepas main, kitorng pilih la makanan western kat k9 yang paling mahal sekali. hahaha. yang takleh bla kali ke2 dia kalah, siap tak bawak wallet. jahat tol.

macam-macam~
myself

8/29/2009

hari ini

2 COMMENT
hari ini hari terakhir aku di UM

hari ini hari pertama aku masak untuk berbuka puasa

hari ni hari pertama ayah jadi tukang masak

hari ini tangan ibu kene bedah

hari ni ibu jadi chef

hari ni aku makan banyak

hari ini telah berakhir menjadi hari Sabtu

myself

8/28/2009

muslihat tarian poco-poco

0 COMMENT
tadi aku dapat satu email. macam ni isinya:

Salam
...pada kali ini penulis ingin kongsikan kepada anda tentang sesuatu yang menggemparkan kerana penulis sendiri pernah buat(masa dalam PLKN,secara paksa rela).Iaitu tarian Poco-poco. Secara jujurnya penulis tidak pernah tahu dan ambil tahu tentang tarian ini,asal-usulnya dan motif tarian ini. Namun segalaya berubah apabila satu kiriman emel daripada sahabat penulis,membuatkan penulis tersentak dan kaget sebentar. Mari sama-sama baca emel ini :


Assalammualaikum.
Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan2 semua tantang tarian pocoh2 yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat,umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri2 rumah dan badan2 kerajaan ketika manghadiri kursus.

Sebenarnya tarian pocoh2 ini berasal dari Filipina bukannya dari Indon.Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka.Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib.

Mungkin kita x perasan kerana kita suka mengikut2 sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh2 islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama hindu.cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi.

Marilah kita sama2 fikirkan."


Masya Allah...penulis pernah terfikir dulu,kenapa tarian itu dimulakan dari kiri?dan apa jenis senaman ini? relevankah tarian ini,yang kelihatan seperti tidak siuman? Dengan emel ini 'terungkailah' persoalan itu semua. Jadi,penulis menyeru kepada diri penulis dan anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak lagi 'menarikan' lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar.Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini. Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji
secara terperinci tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kesannya kepada akidah Umat islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan 'keasyikkan' menarikan tarian ini.

WALLAHUALAM....

huwaaaaaaaaaaa!!! aku pun baru perasan lepas bace email ni!!! aku ingat balik step2nye, rase nak marah jer!!! Taubat tak nak buat poco2 lagi!!!
myself

8/27/2009

i hate B type of person

0 COMMENT
situasi

A: B, jom kite g blalala nak?
B: Jom, kite berdua je la.
A: tak nak la..kite ajak la C sekali.
B: ko nak ajak C? C tu dah la blalala..blalalalala lak tu..
A: takdelah..
3 saat kemudian, C pon lalu.
B: C, ko tau, A tak nak ajak ko ikut kitorang sebab ko blalalalalalala..pastu dia kate ko blalalalalalala pulak tu..
A: *object? confess? remain silent?*
C: $%$%$% ko A. dush2!

keadaan 1
A, B dan C berkawan baik. C memahami B dan A, maka situasi itu hanya menjadi gelak tawa mereka.

keadaan 2
C mengenali A dan B tetapi mereka bertiga tidak rapat. apapun, C lebih menyenangi B. maka situasi ini telah menyebabkan C bertambah benci kepada A.

keadaan 3
A berkawan dengan B, rapat dengan C. B baru sahaja mengenali C. masalah ini boleh diselesaikan antara A dan C. maka situasi ini mungkin merenggangkan sedikit hubungan A dan C, mungkin mengurangkan kepercayaan C terhadap A.

keadaan 4
boleh pilih dan susun sendiri. boleh fikir akibatnye sendiri.

andai aku A. aku tak kesah kalau keadaan 1 terjadi. situasi ni akan selesai sampai dush2! manja C untuk A. macam mane kalau keadaan 2 dan 3? kalau perkara blalalalala tu memang tepat kene kat C, ape perasaan C? dah la C kene kutuk, A pulak kene fitnah. A pulak serba salah. biasenye, sebagai manusia yang lemah macam aku, C akan lebih tertarik untuk mendengar (dengar ye, percaya tak tau lagi) cerita B berbanding A. apepon, bergantung kepada individu la.
pengajaran: elakkan memfitnah.

apesal emo sangat? sape watak2 tu?
takde lah.. banyak sangat tengok cerita thriller
tula.. cuba la tgk national geographic ke, rancangan motivasi ker..
tapi realitinya, ini tak mustahil terjadi kan?
myself

sumbangsih

2 COMMENT
teringat kat satu lagu. ade sorang cikgu tu ajar. tapi tak ingat siapa dan dimana. hehehe

di sinilah tempat ku bermula
menimba ilmu milik Yang Esa
buat bekalan dunia
akhirat juga tidak dilupa

kedengaran sayup berkumandang
suara anak-anak wawasan
akan kami buktikan
kecemerlangan dan kejayaan

bersatu hati suara
terdengar sumbangsih irama
untuk agama dan bangsa
berbakti pada negara

sekalung budi mu guru
menyampaikan wadah ilmu
akan ku kekang selalu
jadi panduan hidupku

terima kasih kami ucapkan
kepada guru teman seperjuangan
akan kami buktikan
kecemerlangan dan kejayaan

p/s: thanx Roslizan~

[SK Taman Selasih, SRA Sungai Chincin, SMA Telok Kemang, SMK Seri Gombak, SMT Selangor, Sungai Buloh, Kolej Matrikulasi Perak, Universiti Teknologi Malaysia]
myself

mereka

0 COMMENT
::.mereka adalah kawan rapat.::

myself

Slamball

0 COMMENT
malam semalam tgk AXN. mase tu Maulers lawan MOB. hebat la team MOB tu. aku suke tgk Jeff Morgan. dia punye post as stopper. macam keeper la jugak. semua bola dia dapat tepis. cantik jer.
uwagrh..jelesnye..nak main..i want it! i want it! iwant it!
myself

jam kul dua belas, jom balas~

0 COMMENT
kenal
aku ek yang tunjukkan Bubble kat ko. haha. lupa la. erm, kebetulan, kite selalu terserempak ngan orang yang aku kenal kot. sebab tu nampak macam aku kenal semua orang. huhu. lagi satu, ko lupa selalu lupa orang yang kenal sampai aku kene ingatkan orang tu kat ko. huhuhu

bilik
yea! betul! aku ingat! aku tak tau la perak sangat sampai terbukak bilik sebelah mase mandi. ko ingat tak? oh ya, bilik kat kolej ke2 tu, macam mane ek. 2 bilik share 1 toilet. so, mase nak mandi tu, aku tnmpak la pintu, secara tak sengaja aku bukak, ingatkan bilik sidai baju (penuh ngan baju mase tu), rupenye bilik orang. malu seyh. aku teringat 'keadaan' mase ko nak mandi. haha. shhhh..

grand final
huwarghh!! simpan lagi gambar tu? takde memori langsung. aiseyh. gemuknye aku. dush2!!
aku ingat, orang cina tu bising2 kat tepi. team harapan la. boleh menang la. macam2 aku dgr orang tu cakap. malu gile mase kalah. lagi2 tym bolos. orang2 belakang gol macam2 cakap. rilex keeper. kamon keeper. adui pressure aku tym tu.

abang A
Abg A ade jumpa aku (aku nampak ko dok sebelah dia), dia kate, saya ingat awak tak main sebab awak pakai baju lain. tak pakai baju keeper. eh, aku kan keeper? ape masalahnye pon kalo aku tak sarung baju keeper atau baju aku laen dari yg laen? tapi aku senyum je la. budak baik memang camni. haha. lg 1, abg A pon perasan yang kitorang ni insan terpinggir. team lelaki pon ada yg tny2 jugak kan Liza kan. kesian kami. hukhuk

Johor
mase tu, kitorang ade dinner konon nak celebrate tonemen hari tu. lagi pon dak laki menang no 2. tak silap aku, mase tu bulan puasa. Liza siap cakap: ko jgn makan banyak2. nanti termuntah tym training aku tak tau. haha. lawak. pastu, abang A tny, tak ajak geng2 laen ker. so dengan penuh basi2 kitorang pon cakap, jom la. g main. haha bungex~

Gaduh ka
haah, wat pe nak gaduh2. wat gaye tenang je. selalu kalo panggil kucing kan kene sebut meow2. sebab tu aku msg ko cenggituh. huhu.

makan
aku sebenarnye memang dah kenyang. tapi, aku ni jenis tak suke pembaziran, so terpakse lah aku habiskan lauk kepah lebih2 tu. nanti sedih je kepah2 tu takde sape nak makan. huhuu. lagi pon, aku banyak sangat minum air. tu yang cepat kenyang. hoho

kosmo 2008
ah! tu pon aku benci. venci mak! tym tu kitorang tengah baring2. ade yang tertido agaknye. dah la Ciput ngan (sape ek name dia..hehe) keluar g kedai. tetibe kene panggil tak pasal2. undergrad 5 min. tak sampai seminit dah count. ape kes? yang tak puas ati tu, tak de pon announcement 'undergrad, bersedia di gelanggang sekian2 selepas perlawanan sekian2'. bongek kan? peliknye, team lawan dah get ready kat gelanggang. nak kate kitorang pekak, dok bawah speaker. memang tak puas hati! dush2!! yang last min gol tu, memang aku pasan pengurus Johor n pembantunye kat corner court kitorang maen. aiseyh. 1 to 1 jugak. sori kawan2, tak sempat nak save bola.

peluk
lawak. kat gelanggang. berguling2 kitorang. harap2 takde orang sempat snap gambar mase tu. hahahaha. mase tu aku terkedu. sadis. bengang. tak puas hati. semua ade. sampai luar makcik ni nangis. coach siap pujuk. LOLZ! lepas tu, kitorang g makan. kat meranti kot. huhu

kek
sedap la. lagi2 coklat indulgence/banana. peh sedapnye! manelah tak lapar. orang tido, dia berjaga. pastu, tengahari aku kejut dia untuk makan je. tapi biaseye dia tak menolak. dia bangun, mandi, terus g makan. haha.

Allyssa (camni kot ejanye)
dia ni lawak sangat. pak Eko bawak dia tym cuti sekolah. dia punye telo Indonesia pekat. aku sendiri pon tak paham. satu hari tu, Echa main2 sampai haus + peluh2 + terkucil2. so aku bawak dia g bilik student master. kat bilik tu, ade air mineral yang tapis2 tu. bawak dia g sane. haus memanjang, air pon abes. kat sane plak, takde orang. aircondnye plak sangat sejuk. si Echa ni pon tahan la aku. tak bagi balik. aku siap mesej Izu jemput aku, Izu plak kene halau. sian dia. aiseyh. aku pon layankan je la. ajak main sep sep sep. borak2 walaupon aku tak paham. haha. then, dia raba2 kaki aku. terasa la henpon dalam poket. dia ni walaupon istimewa, tapi pandai + hyper. dia amek henpon, nak tepon mas Haikal. isk. merepak jer. dia nak dail no ntah sape2. sebab tu la aku kol Liza. haha. biar dia je layan minah tu. sampaila pak Eko datang jemput kami. Dr. cakap, Echa cakap kat Liza dalam bahasa mereka, jangan balik dulu, sebab dia nak ucap selamat tinggal. lawak kan~ rindu plak nak main2 ngan Echa lagi. huhuhu

Gurau
aku rase bukan cenggitu ejaannye (asculator). tapi abaikan. aku tak ingatla plak ko punye siku luka. tapi aku ingat la aku kejar ko sebab ko sepak pungkok aku. cess. pastu, makcik ni berangan ape ntah, spek tertinggal dalam panggung. kite tgk cite ape a mase tuh? tak ingat la. siap masuk balik dalam panggung, mintak pekerja tu tolong carikan. tak jumpa. aku yang drive balik UTM lepas tu kan? huhu

dets ol. ngantuk suda~
myself

8/26/2009

Dia

3 COMMENT
sudah 3 tahun kami bersama
walaupun dia tak sehebat rakan2nya
tetapi aku tetap memilihnya
mungkin, itulah ketentuanNya
suatu hari
ada seseorang ingin memiliki
ingin memberikanku pengganti
lantas memisahkan kami
aku tidak memberikan kata
ingin menolak tapi tak terdaya
hanya menunggu masa
menentukan segalanya
dia seolah mengerti
selalu lemah terhenti berlari
seolah mahu membiarkan ku pergi
tetapi aku tetap disisi
menemaninya setiap ketika
dialah saja teman bicara
meluahkan rasa berkongsi cerita
biarkan kami bersama


dia

huhuhu~ aku dah reti buat puisi. tak sedap? who cares?
myself

8/25/2009

lawak~!

0 COMMENT
tadi bosan sangat kat lab. then ym ngan Mard. tetiba dia bagi satu link yang sangat menarik! dalam website tu, ade gambar2 kucing2 yang saaaaaaaangat comel! terhibur dan hampir hilang tahap bosannye. tapi ade gak selit2 gambar binatang laen. nak tgk? marilah~

kat bawah ni ade satu gambar dalam banyak2 gambar yang sangat menarik perhatian aku. lawak gila orang yang upload gambar ni. huhuhu.

terima kasih Mard~

myself

tertuang kari dalam gelas, mari membalas~

0 COMMENT
entry kali ni mungkin jawapan, mungkin jugak alasan untuk persoalan2 kat sini. hehew

pasal blogging ni, banyak kali cakap tak minat. sitikus endang n apeez pernah gak ajak buat blog. mase 2nd yer kot, tapi tak minat. bute IT cakap je lah. haha. pastu, bila hari2 dok bukak blog orang situ sini sana sini, macam menarik plak. g pon tgk macam2 rhtym orang tulis kat blog. gembira, sedih, marah, geram, jiwang, semua adela. memang saje bagi link secara intrinsic. konon tak nak orang tau aku dah ade blog. tapi tak menjadi. haha.

pasal training tu, haah aku tego ko. mase tu kite takleh training kat komplex sukan lagi. malam tu kene g kat kolej mane tah. pastu, aku cakap kat ko, ala2 macam ni la ko budak kp kan. alang2 on da way tu, ko singgah la blok aku. aku tak tau sgt la tempat tu. pastu ko tny aku blok mane, kolej mane, tukar2 phone no. owh ya, makcik ni ade masalah ingat tempat. aku pon ade gak masalah mcm tu, tapi tak la seteruk dia. wakaka. dia tak tau pon kewujudan blok aku mase tu. isk isk isk T_T. yang pasal seluar tu, aku tau. ko ade cite kat aku. aku mmg tak tau aa nak cakap ape. mungkin bagi deorang, kalo tgk stokin, leh tau sape tuannye kot. ye ker? tak penah lak try. haha

yang Batu Pahat tu, memang berhasil. dari grouping, sampai la semi final. tak bolos langsung. padahal, aku la manusia paling cuak. lolz! teringat plak mase baling bola direct kat kak Ida. k Ida berdiri betul2 kat depan pintu gol belah kanan aku, kat tiang. then, bola sampai betul2 depan dahi k Ida. dia touch sikit jer, terus gol. best2. itulah antara balingan2 terbaik yg penah aku wat. ekeke. yang pasal bolos mase final set ke2 tu, rileks la. mase tu kn deorang main crossing. striker dia pon kat dalam D. memang tak sempat la nak save pn. teammate yg laen pon tak sempat nak turun, so takleh wat ape lah. huhu. (tak dapat aku wat catatan sendiri, johan tanpa bolos. wakakaka)

yang katil tu, yela. aku bukan biase tido kat tempat orang. sket2 terjaga itu pon sopan jugak la aku bergerak. kalo ikutkan biasenye kalo aku terjaga keadaan cenggituh, aku duduk terus. xde nak pusing2 dah. huhu

Buble tu aku ingat. ko ade cite gak tapi aku ni kan low profile, mane la aku kenal sesape kat dalam team tu. kalo kenal pon, maybe setakat muka, bukan name. huhu. wei, aku la yang dok sebelah ko. T_T. mase tu aku dah boring tahap gaban, layan kan je la. hehe.

bilik aku bukan sepah, tapi keseniannye tersembunyi. malas nak tunjuk skill mengemas. eleh, mase aku kemas bilik sekali tu, ko ade nampak kan. ko ckp aku kemas bilik sebab ko nak dtg. padahal aku memang in da mood untuk mengemas. baisenye kalo bilik aku kemas, maknenye aku tgh tenang la tu. hehe. haah, dia memang suke baling barang kat bilik aku. baling selimut la, bantal la. semua bende atas katil aku dia baling. isk2. teringat pasal "ulat itam" kat bilik dia mase dia pasang kipas kuat2. hahahaha~!

tak sangke, mendayu2 jugak suare aku ni kan. Liza~ harharhar!! tula. best2. lagi satu makcik ni memang suke menyanyi. tak kire tempat, tak kire mase. tak tau la kalo dia penah mengigau menyanyi kan. tengah makan, tgh drive op kos la. kalo tgh borak tym dia drive, tetibe kat radio ade lagu kegemaran dia, mesti dia suh senyap. nak nyayi. dia pasang lagu tu kuat2 (radio kat kete dia memang dah kuat), melalak la dalam kete. sampai aku yg sopan ni pon terikut2. hahaha.

pasal moto tu, memang la xde eksiden. aku bawak dia malam2. tym tak banyak kete. pastu, tak leh rempit2. kalo tak kene tumbuk. paling laju pon 60 kmph jer (agaknye la sebab meter rosak. hehe). lagi pon yang aku dok eksiden tu, bukan aku yang salah. 1st tym tu orang laen bawak, 2nd tym tu, kene langgar. hampesnye driver kancil. sakit tau. dah la lepas tu ade tonemen, esoknye paper e3 final. eee marah betol. pehal lak nak emo kat sini? haha

kebanyakan kalo g makan ke, training ke, ape2 la yang kene kuar, dia yang amek aku. pastu, aku aa mesej dia da siap sebab aku mmg tak suka orang tunggu aku. baik lagi sopannye. tapi kalo jemput dia, tak penahnye punctual. ade la jugak kadang2. 1:10. huh. dah tau lambat, dok lambai2 lagi kat bilik dia. bilik dah la tingkat atas sekali. dok dongak2 la aku bebel suh turun cepat.

aku ni bukan tak mo pakai kasut yang ladies2 ni. tapi kaki aku ni, rangkenye besar sgt. slalu kalo g kedai mesti takde saiz. kalo ade pon, A shape. aku nak B shape. aku tak suke la pakai kasut tak selesa. melecet la plak nanti. nak bergerak pon tak sedap. rase nak tanggalkan kasut pakai kaki ayam lagi bagus. so aku pakai je la kasut BUM tu. eleh, at least ade la jugak bunge kat kasut tu. huhu.

toilet dah kosong. mahu mandi. selamat bertarawekh~
myself

Puzzle

0 COMMENT
semalam, Dr F bawa anak dia datang lab. pastu ntah mcm mane aku leh sukerela ajar BM kat Fara. Fara cakap, aku ni cikgu yang garang mengalahkan cikgu tuisyen dia. haha padan muka. pastu, dia keluarkan rubik cube. wah..antara puzzle kegemaran aku tu. aku suke main sudoku, kakuro, n rubik cube.

cakap pasal rubik cube, teringat kat sorang mamat paling tak leh blah kat utm. haha jgn marah (jgn risau, dia tak tau pon psl blog ni). dia ni dulu satu kelas ngan aku mase f5, same2 prefect, tapi tak pernah la berborak pon. bla dah masuk u, baru start roger2. itu pon lepas dia masuk tum skudai. dia ni suke belanje orang, tapi tunggu la dalam seminggu dia mintak kita belanje balik. tak kesah la. janji ikhlas. huh. pastu, dia la yang start ajar aku main rubik ni. mase tu kitorang g JJ teberau, lepak ngan Nad skali sebab tym tu Nad ade training kat Johor. then dia ajak g Toys "R" Us, beli rubik katenye. aku pon taktau nape aku terpengaruh. aku pon belilah. huhu. kat situ jugak dia ajar aku care nak main. tengah jalan, tepi jalan, semua aku tak hiraukan. sampai Nad pon nak naik bosan. haha. pastu, tak puas ati, kitorang lepak tasik sampai Maghrib. dapat la aku blaja sampai step untuk dapatkan 2 lines. malam tu, aku main lagi. berlatih. hehe. tak dapat gak, aku call dia. sanggup tu. berguru punya pasal, kitorang lepak la kat arked kp. ha, azah. hampir terlupa sudah name tempat tuh. blaja la sampai aku terer. tapi bila balik bilik, terus tak ingat. haiz.


inilah lelaki itu. kenalkan, Perut.

usaha tangga kejayaan. jeng jeng jeng~


ha, yang atas tu la yang aku beli ngan dia. yang kat bawah tu, aku beli sendiri. addicted. huhu. dia ajar aku 3x3, tapi aku main sampai 4x4. hebat jugak aku ni ek? bla la. huhu. mau lawan tokey ka. haha. teringin nak beli yang lain tapi takde wang. nak jugak main yang 5x5, pastu ade lagi yang belit2 camne tah. ade tgk kat Oddee, orang tu wat sampai 20x20. gila. hurm. berangan2 jer la. huhu.
myself

8/23/2009

macam mane plak kalo begini?

0 COMMENT
(translation)
Look look everybody
It's fun, isn't it?
Gnawing, licking and plunging claws into
Lots of kind of things
Meow Meow
I gotta go home now
A gentle place that I found
Before I knew it
I'm happy
Full of milk pleases me
Being rubbed after playing makes me happy
It's time to eat
And I'm full with yummy stuff
And lie down feeling happy
Flop... Sleepy...
Well well taking a walk
Where's a bag?
It's gone, turn around and look for it
And everybody else's gone
Meow Meow
I wanna go back home
I quit being all alone
I go back home in hurry
To say "I'm home"
Wiggling my tail, "Yoroshiku"
Stretch stretch stretch and jump onto bed
Let me tell you my story
I went on an adventure, was excited!
But here is the best place
Unyanya? Unyanya!
I'm happy
Full of milk pleases me
Being rubbed after playing makes me happy
It's time to eat
And I'm full with yummy stuff
And lie down feeling happy
I'm happy as long as I'm at home
Flop...Sleepy..

ade orang kate sopan sangat. ape yang sopannye? alamak Liza, tak leh berhenti wat lukisan2 la. ak just nak cari the best pic jer. huhu. jgn marah~
myself

Liza..Liza

1 COMMENT
uh. wek! dah lame dah aku bagi tahu ko tau. ko yang tak explore. tak caye tanye Zuli. kan Zuli kan. nenenenene~ ade ker dia balas balik kat sini. cess. tak pe. take these points:

ni tambahan untuk cerita pasal Liza c kuceng. mase ni, training utk kosmo zon selatan. tau tak, mase dia tak datang training lagi, aku pernah training 4 jam straight sebab geng2 tu tak bagi tau yang 2 jam pertama deorang tak dapat datang! so aku terpaksa tau training sorang2je pompuan. abg Amir n laen2 dok tny aku, mane yg laen. mane la aku amek tau. isk. marah. oh ya, makcik tu datang lambat. orang lain start training hari Isnin, dia datang hari Rabu. hustler la katekan. hari Rabu tu la aku start tegur dia. huhu. yela, pasal tertido tu tak tau la letih sgt kot. ape yang aku buat siang tu tah. hehe.

yang pasal dia train aku tu, mase nak g tonemen kat Batu Pahat. memang bongek makcik tu. ade plak mase tu dia yang ajak train same2 ngan dak2 laki kat court sebelah. aleh2 dia dok tepi tgk aku kee rembat. dah la masing2 sepak style macam main ngan dak laki2. siap main corner la. penalti la. sampai kol 1 pagi kot. balik tu tangan aku penuh ngan lebam. sad.

haah, mase grand final kosmo. ingat lagi mase tu dia ni macam pendiam je. suke menyendiri. main henpon sendiri. siap bawak nota lagi naik bas. mase tu otw g UM. sebab bosan tahap gaban, aku layan la geng2 tu main permainan yang biasa main dalam bas. ala, main teka2 lagu la.. ntah ape2ntah. tapi semua tu dusta belaka! tipu tertipah bang! dia la manusia paling bising, paling nakal macam kucing cakar2 barang sebab nak tumbuh kuku. betol. tak tipu.

oi nenek. ko silap la. aku yang ajak ko makan kat tasik tu. huh. mule2 ko ajak makan kat bilik aku. (bilik aku romantik kot. haha) tapi aku teringat mase aku makan kat situ ngan Perut, Dayah, Nana n Nad mase Nad konvo taun lepas. sebab tu aku ajak makan kat situ. gelap. ade orang memancing kat tepi tasik. takut plak kalo tertangkap bewak. haha.

wayang? malas nak layan. huh. ingat lagi tgk cerita The Curious Case of Benjamin Button. adoi. rase nak pengsan. dah la aku tak minat tgk cerita mendatar mcm tu. tapi layankan aje walaupon aku dah predict what will happen in the end of the story. tapi lepas tgk tu semua orang cakap cerita tu antara cerita yang best. sori la, i memang tak minat cerita yang rilex2 ni. huhu

aha, yang kartun kat ym tu boleh cari kat audibles from other countries, cari God2, icon yang ke3 dari kiri. tak paham la tulisan kanji, tapi itu lah yang dia maksudkan. lagi satu, dia tak suka kalo aku panggil dia Liza atau kak Liza. kenape ntah. dia lagi suke kalo aku panggil dia 'oi' ke, 'bongek' ke. oh ya, dia la manusia pertama yang aku dengar, guna perkataan bongek. sebab sejak f5, bila aku sebut bongek, ia mesti jadi persoalan. tapi sampai sekarang aku tak tertanya and still tertanya2 a word that she always use that is 'gendeng'. ape maksudnye ntah. ade lagi, aku suke kutuk dia. dia pelat. cuba suruh dia sebut perkataan2 ni: x-ray dan USB dan banyak lagi. LOL!

pasal kucing tu, bukan aku panggil kucing tu datang. kucing tu yang nak datang. yela, kucing tu tgk aku makan ngan kuceng, so probability kucing tu nak dapat makan tinggi la kan. (paham tak hehe). lagi satu ade orang cakap, kalo kucing suke datang kat kite, maknenye kite ni baik. hohoho

dia ni ade spesis burung hantu jugak. orang tido, dia berjaga. n vise versa. senget kan. dah banyak kali bagi tau, lepas tengah malam, perut kita akan keluarkan satu jenis glucosa yang akan menghakis usus perut kita. mase tu la kita akan rasa sangat lapar. tapi degil jugak. pastu bising2 LA. LA. ha, ni salah satu singkatan perkataan. dia suka sebut BO. ape tu? figure out urself. haha.

dia suka makan drumstick. bukan stick drummer tu. tapi 2 jenis drumstick. aiskrim n part ayam. pastu dia suka makan udang. dia suka makan Big Mc. large punye ye. dia suke strawberi shake. dia suke makan kek. dia tak suka yang panas2. dia suka nasi lemak ayam. dah la nasi lemak, tambah ayam. bertambah2 kolestrol dalam badan dia. penat tau bagi nasihat kat makcik ni. pendek kate, dia suka makan. kalau nak dgr dia mencarut, cuba la merokok depan dia tym makan. haha.

owh ye, kalo dia bawak kete, seronok. sebab ade punching bag kat sebelah. leh kuatkan tangan dengan berlatih menumbuk. dia tak leh wat ape2 sebab dia kene fokus. haha. tapi tak suka kalau bawak dia naek moto. mesti kene tumbuk. pastu, kalo geram, bawak je celah2 bumper. mesti dia bising2 kat belakang. takut katenye. hahahaha. pastu, tangan sebelah kiri tumbuk peha dia. padan muka. kalo bawa dia malam2, tak leh bawak laju2. ade la 20kmph. lemau aku. bukannye reti nak bawak baju sejuk. huhu.

dats all for today~
myself

takde wang~

0 COMMENT
baru je balik dari BookFest @ Malaysia 2009 kat KL Convention Centre. rambang mate la plak. semua buku ade diskaun. da la sengkek + gaji bulan lepas tak dapat lagi. huh. so jalan2 je la dalam tu. seb bek datang pagi, tak de la ramai sangat orang. mula2 mesti la g kat novel2 melayu. tapi tak suke la care deorang organize buku. deorang tak susun buku tu ikut author. so aku sebagai pembaca kipas susah mati Ramlee Awang Murshid (RAM) terpaksa la juling2kan mata, cari 1 by 1. tapi masih di pihak yang malang sebab buku yang aku nak takde la. Pei Pan n Igauan Maut. ingatkan kalo g kat festival besar2 tu, jumpa la kot. bila mintak list novel, takde jugak. apakan daya. cari komik plak. same as well. komik Zint berterabur. semua tu aku dah bace. isk. details tentang festival ni ade kat sini. hehe

then, patah balik kat bahagian teen novel. alamak, baru teringat plak next series of The Hunger Games, Catching Fire will be launched at 1 Sept. aiseyh. hampa lagi. huhuhuhu. jalan2 la kat situ. tak sanggup nak tengok satu persatu. tahan nafsu. dem.

pastu, sampai la kat satu bahagian: dvd Japanese huwa. nak nangis aku. semuanye ade diskaun. usha2 jugak. tak kire. ternampak lak satu dvd lakonan Mizushima Hiro. letak2 jgn usha lame2. then, nak tahan nafsu punye pasal, explore la tempat laen. ade booth China, Hong Kong, Taiwan, stationary la semua la. tapi, hatiku di Harajuku. eh bukan. tu tajuk cerita novel RAM. terbayang2 dvd tadi diambil orang. aaah tak leh jadi. inilah hasilnye:

off topic: semua ni Ena punya pasal. huhuhu. salahkan Ena jugak. bukannye tau pon cerita ni best ke tak. tapi sebab ade Mizushima Hiro. bongek kan. nak beli The Game Show 2/Mr Brain/Smile, tapi takde free macam ni. haha senget. Majo Saiban tak nampak lak. ha, Mizushima Hiro ni ade berlakon dalam Mask Rider Kabuto. ingat nak pinjam kat Ekin a.ka kinkin kaloi, tapi dia dah bawak balik umah plak. lagi satu aku ade tgk dia berlakon cerita Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend). comel. hihihi. *blush* yang Takeru Sato tu pulak salah sorang pelakon dalam cerita Bloody Monday. kire bestfren Takagi Fujimaru dalam cerita tu. watak Takeru Sato dalam Bloody Monday tu sadis la sebab last2 tu dia difitnah oleh bestfren sendiri. apepon, dia tetap berkawan n tolong Fujimaru sampai abes. hebat kan.

on topic. hehe. tu je la. ingat nak stay lame2 tapi cam pening plak sebab orang makin ramai. rase nak ajak ayah g cni lah. hewhewhew~

myself

8/22/2009

revenging~!

2 COMMENT
Ade orang kate, aku ade janji nak wat something pas psm siap. so dia tuntut tadi. erm.. try la yek~ takde idea aa. huhuhu.

myself

rindu sama kawan

3 COMMENT
sejak akhir2 ni aku asek cerita pasal semua orang keliling aku. yelah, aku ade terbace satu quote yang membawa maksud lebih kurang camni la, kalau kita nak tau pasal seseorang, kita tgk dengan siapa dia berkawan. huhu.


ha, makcik ni aku kenal mase 1st tym UTM panggil aku maen futsal untuk kosmo 2007. mase tu aku diantara golongan terpinggir. semua yang maen dak sports science, kecuali dia. aku perasan dia maen untuk kolej dia, so aku pon tegur la dia. selalunye, 1st impression aku pasal seseorang tu betul. huhu. dia ni terer. bukan futsal je, semua bende dia terer (yang ni kontra la ngan aku).

pengaruh futsal dia terhadap aku starts when she was called to play futsal with Johor. mase tu namenye NJAC. aku ni seriously zero. tak tau langsung pasal futsal. yang aku tau, bola datang ke gol, tangkap. tapi, dia bawak aku g training. setiap kali ade game, kitorang maen same2. siap buat team sendiri bername Funky Girl. lepas tu, aku salah sorang keeper terbaik. (hahahahaha.. mase untuk angkat bakul. sendiri declare ok). at least, semakin banyak la jugak bola aku save kalau compare before tu kan. huhu. buktinye, kluar REMAJA tau~

makcik ni banyak kawan. so kalu dia g mane2, senang orang buat kawan. last2 kawan2 dia jadi kawan aku jugak sebab dia pon suka bawak aku kalo nak g memane. dulu la tym aku still ade kat utm. huhu.

character dia leh tergolong dalam kategori nakal. sebab dia ni macam kucing. manje. kalau tengok kucing mesti teringat kat dia n Jannah the Nanny. tapi Jannah si ibu kucing. kire dia ni anak kucing la. kalau jalan ngan dia, tak payah nak pk attitude. sebab selalunye kalau jalan ngan membe2 lain, kene behave sikit sebab nanti kene tegur, "Huda, behave". tapi ngan dia, tak payah. wat je macam keliling kita takde orang. nak main kejar2, sepak2, gelak2. we dun care. kalau nak tengok dia tergolek2 tengah jalan, cubala cuit pinggang dia. gerenti bersih jalan tu dia sapu. tapi aku tak mo buat sebab nanti aku kene balik. geli dol! ade jugak satu bende yang aku kene behave depan dia. iaitu meneybut sesuatu perkataan. kire aku ni over disbehave la kalau nak cakap pasal 'tu'. dia je yang tau.hoho

kalo nak makan, kene cari tempat untuk bersembunyi. bukan sebab kitorang makan masa bulan puasa atau makan makanan haram, tapi makcik ni tak suke makan di khalayak ramai. tak tau la ape yang dia sorokkan. mungkin sebab dia punye pipi tembam, bila makan nampak lagi tembam kot. hurm biarla.

dia ni kaki wayang. kalau tgh2 makan tetiba dia ajak g tgk tgk wayang. tak plan pon. dia ni suka tgk cerita hantu ngan love story (part ni memang sgt kontra la ngan aku). pastu dalam wayang bising2 tak paham. aku pon jadi la tukang cerita kat sebelah sampai paham, sampai kene sound ngan orang depan. selalunye dia nak couple seat. konon sebab aku ni bigger in size. ceh. kalau dah seat besar, aku suke la bersila. kaki aku ni selalu sejuk, so leh la aku cucuh kaki aku kat dia sampai hilang konsentrtasi dia tgk cite. haha padan muka.

banyak lagi sebenarnye. mahu tak cukup satu page. huhu. kesimpulannye, aku seronok kawan ngan dia. boleh dikatekan The Best I Ever Had. rase nak nanyi lagu tu plak.

signature

testing

0 COMMENT
yeye..dah ade signature..dah tau dah care nak wat..kesian budak buta IT ni..lalalalalala

signature

X-rumet versi 1

2 COMMENT

haha..ni nak cerita pasal x-rumet yang dah 2 tahun aku tinggal bersame2. suke duke kami lalui bersama walau pahit manis ku telan jua. ceyh. poyoronos! dulu mase rumet, dia suke bawak aku g jalan2. ade je tym nak berseronok esp bowling. dia ni jugak la yang ajar aku memanah. haha sekarang i dah terer sket panah2 ni tau~

ada lagi perkara besar yang dia berjaya pengaruh aku iaitu meminati cerita Jepun (secara tak langsung artisnye sekali la). 1st cerita yang dia bagi aku tgk ialah cerita Pride lakonan Takuya Kimura. then dia suapkan aku lagi ngan cerita Hana Youri Dango 1. pastu dia bagi aku tgk video klip kumpulan w-inds. huh dengan melihat kecomelan mereka, terus aku melekat meminati untuk belajar bahasa mereka. haha.

hajimemashite. watashi wa Huda desu. dozou yoroushiku ne~

sampai sekarang aku minat tgk cerita Jepon especially yang thriller; Maou, Liar Game, Bloody Monday, etc. hahaha. thriller tu dah minat semulajadi aku. aku suke sgt cerita deorang sebab cerita mereka kurang pervert kalo nak compare cerita2 inggeris. pakaian deorang pon tak la terlalu senteng macam tak cukup kain. kalo camtu, tgk la cerita Melayu. owh, jalan cerita mereka sangat best. end of the story, mesti ade pengajaran. ditambah dengan barisan pelakon macam Takuya Kimura, Johnny Junior; esp Arashi. peh. tgk 10x pon belom tentu aku bosan.

haha. tu je la kot. sekian untuk entry ini.

8/21/2009

Salam Ramadhan

0 COMMENT
Baru je abes solat tarawikh berjemaah kat surau taman. dah 4 tahun tak solat kat situ rase laen sket sebab surau ni dah upgrade. ye la before ni kan solat kat surau KTC ngan membe2. teringat lak kat deorang. lepas maghrib, siap2 g surau, wat rombongan ramai2 turun S01. balik bilik tu sambung makan ke borak2. pagi2 kol 4.30, bangun, g merempit kat k9 untuk sahur. sejuk tu merempit, rase cam nak tarik selimut sekali bawak nek moto. huwargh, rindu plak suasane cenggitu. tapi takpe, skang ni family tym~ selamat berpuasa dan selamat beramal~

A friend

0 COMMENT



Ni salah sorang kawan baik aku, Nad namenye. kitorang start kawan sejak form 4. mase tu dia join kelas kitorang lambat sket. tak tau nape. tak penah tanye plak. hehe. dia ade pengaruh dua perkara kat aku: coklat dan novel. sebab dia, sampai sekarang aku suka makan coklat dan sampai sekarang aku dok kumpul novel Ramlee Awang Murshid. tapi dia lebih suke bace love story. mase tu aku tak layan sangat minah ni. tapi lepas dia perkenalkan aku Mandatori, terus aku jatuh cinta. haha. tapi makcik ni kalau bace novel dalam kelas, sekolah meletop pon dia takkan sedar.

macam-macam kenangan kitorang kat sekolah dulu. paling aku ingat, mase kelas sejarah. Nad tny aku, camne ngan kek batik yang aku try wat tuh? aku pon dengan bangge cakap la, "sedap. tapi ade rase jagung sket." haha, terburai la ketawa kitorang. bongek kan. tak sedar cikgu sejarah tu macam singa. lagi2 kalo nampak kitorang tergelak. mmg macam singa kelaparan la dia tuh. [flashback: Nad ade ajar aku care nak wat kek batik. aku ni perasan engineer, konon nak ubah sket resipi la kan. aku tambah nestum jagung 3 in 1 kat dalam resepi. maka, kek batik aku ade semua rase; coklat, jagung n biskut meri.] kitorang kene denda berdiri kot. kene marah sambil tak sedar diri aku bisik la kat dia yang aku tambah nestum tu. sambil berdiri tu la yang gelak2 jugak. senget la kitorang ni. isk, tak sanggup nak cerita panjang sebab nanti jadi sesi kutuk cikgu sejarah. malas nak cite pasal dia. huh. rindu plak kat ko Nad. dia selalu sibuk sebab dia askar. tak sabar nak tunggu ko tunang. leh jumpa kan. huhuhu

Ramadhan tiba

0 COMMENT
نـَوَيْتُ صَوْم َ شـَهْرِ رَمـَضَانَ كـُلـِهِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta'ala

Alhamdulillah. Selamat menunaikan fadhu puasa.

Doa sepanjang bulan Ramadhan

اللّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلاَةً تَكُوْنُ لَكَ رِضَاءً
وَلِحَقِّهِ أَدَاءً بِعَدَدِ ثَوَابِ حُرُوْفِ اْلقُرْآنِ فِى شَهْرِ رَمَضَانِ وَعَلى
اَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ

rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari

0 COMMENT
semalam best. kat OU ade satu hotel, tak tau la ape name hotel tu. huhu. g sane ngan Ayin n Lis sebab HDC ade wat conference pasal SME. kirenye HDC jadi platform antara pelanggan orang2 bisnes ngan bank2 la. aku rase la. kitorang sampai lambat 2 jam. hehe. bila dah lambat tuh, percentage nak dengar talk tu pon amatlah rendah. ade sekali tu, aku terbersin, satu dewan dengar. sampai speaker tu pon senyap untuk 5 saat. isk. malu2. plot yang paling aku suke ialah tym makan. hehehe. mula2 amek dessert. peh, sedap gile kek coklat berisi marshmallow. amek nasik lauk daging kambing, sayur, udang n apentah lagi. abes makan nasik, wat round ke 3 amek pasta pulak. sedapnye~ rase macam nak stay kat situ sampai muntah. pastu g jalan kat belah belakang, ade roti. perak tol aku n Lis, tak pernah tgk roti panjang macam stick. ade sorang foreigner tu kate, dalam roti tu ade black seed. aku rase macam habbatus sauda punye biji. ye kot sebab dia ade sebut, "our prophet Muhammad S.A.W. said that this seed could cure any illness accept death".


lepas tu, ikut Ayin n Lis g meeting INSEP deorang. bapak bosan aku sampai dak2 kelas diorang semua kenal aku. paham2 sendiri la peel aku ni cemane eks. hehe

setel semua, dah kol 4. aiseh. sempat lagi ni. hehe. kitorang g masuk OU, terus g tingkat 5. ade orang nak lepaskan gian karok. lalalalalala. mule2 konon nak masuk kat Neway tu, tapi sorang rm 20, nyanyi sampai kol 7. tak mo lah. mula2 macam dah frust jer. so kitorang turun, g kat kawasan game, ternampak plak jamban2. yay~! 10 lagu pon jadilah. ingat nak nyanyi lebih, tapi ayin ade program laen ngan kakak dia malam tu.

sampai KL Sentral, tros g solat Asar, borak2, sambung solat Maghrib. g JJ Wangse Maju plak, melepaskan keinginan kakak Ayin plak iaitu Johnny. ya, walaupon tengahari makan macam rakyat Afrika yang kebuluran, malam tu still ade ruang kat perut untuk diisi ngan steamboat. sempat gak ngurat abang waiter indon. lalalalala..kenyang. cari tudung. balik.

best2!!! mane tak best, semua makanan dalam perut orang sapot. Alhamdulillah, terima kasih yang tak terhingga kepada semua!!


8/18/2009

masih belum terlambat

0 COMMENT

inilah yang dikatakan surprise!! hoho k Naemah, k Aini n k Eisha bagi hadiah. hoho. tak sangke gak emy pon datang bagi bear. lalalala. bunga tu dah nak layu. tapi takpe, tetap berkembang harum mewangi dalam hatiku. hehe. apepon, tenkiu sangat2 pada mereka dan keluarga mereka. owh ye, tulisan kat pembalut k Eisha berbunyi begini:

There is a good reason they call these ceremonies
"commencement exercises."

Graduation is not the end; it's just the beginning

tak tahulah dia reka atau amek kat mane2 website. tapi ayat tu mencengkam jugak la. aku bersetuju. huhu.

ade lagi sorang kawan. hopefully aku tak terlambat wish CONGRATULATIONS kat dia. dia pandai. buktinya:


kalung yang labuh tu, Vice- Canselor bagi. yang tak berape labuh tu, Dean bagi. hebat2. bangge pulak aku. eleh biarla aku nak bangge kawan2 aku berjaya. huh. ade lagi 2 orang, Wafa dan juga Lee Chee Ann. hebat la. eh lupa, dalam gambar tu Nazri Bajuri. dia suka buli aku. cess!

kiyou no story (perpaduan bahasa. hoho)

2 COMMENT
hidup ini kan bererti
jika lebih dihargai
GSC-Hidup ini

Hari ni Alhamdulillah, aku mulakan dengan solat Subuh. lepas tu minum air masak, minum susu, mandi, basuh baju, dan pergi dapur nampak makanan terus makan, kemas umah. hampa sebab sejak akhir2 ni astro buat tayangan ini : Services currently is not available.

pukul 11 g hospital selayang. bukan sakit, tapi mau menderma darah yang banyak dalam badan ni. yelah, rasenye ramai lagi orang perlukan darah. selain tu, aku pon dapat tingkatkan tahap kesihatan tubuh badan aku sendiri kan~ oh ya, b4 derma mesti timbang berat badan. TURUN 2kilo woo. sekilo seminggu woo. tak sangke walaupon keje aku makan dan tido dan duduk di hadapan komputer boleh jadi begini. wahwah. aku rase mesti sbb hari2 tgk cerita The Biggest Loser. penat tgk deorang training tau. tak kesah la walaupon figure aku tak menurun, tapi angka tu amat penting. lalalalala..[dari umah, mase sampai satu simpang kat tepi padang (umah aku mngadap padang), ade sekor anak biawak tengah melintas ke arah padang. aku pon bajet2 a harap2 tak langgar. lepas je dari biawak tu, usha cermin pandang belakang, HILANG. ayok. mungkin bewak tu sangat tangkas kut. abaikan.]

then g cari kedai xerox, photocopy semua sijil + transkrip. biase lah jobseeker cam aku ni kalau takde bahan bukti keaktifan aku kat U dulu, mesti lagi susah nak dapat kerja. sambil2 tu, borak ngan auntie cina yang keje kat situ. mula-mula dia tanya, nak g interview ker? tak lah, tgh cari kerja. baru konvo hari Ahad lepas. Ooo macam tu. apentah lagi dia cakap, semua tak masuk otak aku. tapi aku sangat terharu bila dia kate: banyakkan berdoa pada God. kita tak tahu bila rezeki kita akan sampai. kita kan hanya berusaha la. betul la cakap dia. terus fikiran aku melayang ntah memane. pastu macam2 la dia bercerita sampai la dia cakap cam ni: anak I ade sorang kerja kat tempat haiwan. I cakap sama dia, U ni dah serupa macam haiwan. (hah? biar betol? aku dah bayangkan bukan2 ni!) aku senyap dan takut dia paham ekspressi muke aku ni. dan yang penting aku tak fokus ape lagi yang dia cerita sbb still imagining. iya, jangan fikir haiwan tu takde perasaan. kalau kita marah dia, dia paham tau. haiwan tu sama macam kita. kena belai selalu ooo. I ada bela kucing kat rumah. hari-hari mau kena belai. cerita la pasal kucing dia. rupanya nak cakap yang anak dia yang keje kat veterinar tu manje kot (aku rase la). tapi aku banyak senyap. fikiran aku ntah kemane lah. mugkin efek derma darah tu kot? ye ke..ntah la.yang penting esok aku kene jumpa dia kembali sebab satu sijil aku is missing! wargh!

balik umah, ibu suh g beli barang dapur n masukkan duit kat bank. so solat zohor dulu la baru g. g bank dulu, pastu g giant duplicate kunci umah, beli beras n buah epal. owh pelik la. beras cap giant lagi mahal dari beras jasmine super 5. kenape eks? lupa nak tny orang giant td. biarla. okeyh balik umah, of course la lalu tepi padang tadi. dan terserempak lagi ngan anak bewak yang ingin melintas jalan ke arah padang, kat lorong yang same. haih~bewak ni macam tau2 je aku nak balik umah. perkara same terjadi, lepas dari bewak tu, HILANG. hohoho. lawak la biawak ni. nak melintas tym ade kete lalu. isk2 naseb bek ko bewak.

setel. sampai umah g dapur. ade sayur goreng, ayam masak kicap, ikan masak apentah + terung. pergh. makan nasik tapi lauk sayur ngan kepak ayam 2 ketul sambil tgk cerita She Spies. sanggup biar tangan kering semate2 nak tunggu iklan. takpe, leh jilat. huhu. pastu sambung tgk CSI. terlelap.

alamak ade orang call. wei, baru bangun tido ker? cepat la datang. takde player ni. aiseh, baru teringat petang ni ade lawan futsal kat UM. so bangun, tukar baju, zupp pergi UM. tak solat Asar lagi ni. huhu. kak Naemah kate harap2 umur ko panjang lagi la. takot. mule2 main keeper. then tukar maen striker. haha hancus! terus naik angka gol pihak lawan. LOL! tak kesah la just have fun. tak yah nak over2 main. semua orang dapat hadiah n jgn riso. (padahal dalam hati greedy nak main betol2..huhu) at least deorang ade semangat nak maen. akhirnya, kasut futsal ku keluar juga dari kotak!

cepat2 g lab. Asar tak perform lagi. nasib baik baru 6.30, kalo langit dah merah, bertambah dosa aku. sob sob. solat, g lab belakang kaco k Eisha. ape lagi memekak la kat situ. bengang dia. haha. dun care~ mase tu dah la ujan lebat, ditambah ngan nyanyian sumbang aku, hujan turun lebat dan berhenti at last. bukan sebab suara aku, sebab Sunnatullah. hehe. nak balik, spek tak bawak! bagus Huda, bagus! eh, ade seprise atas meja. lalalala

terkedek2 bawak kete. fokus jgn tak fokus. dah la ujan lebat. aku ni alah pada cahaya. poyo -> silau. Di Taman Samudera terdapat 2 biji pokok tumbang di 2 tempat yang berlainan. pemandu silau itu berkata, mungkin kejadian ini berlaku setengah jam sehingga sejam sebelum dia sampai di tempat kejadian iaitu jam 8 malam. diharapkan anda semua berhati-hati ketika melalui kawasan tersebut.

yes. home sweet home. mandi peh sejuk sangat tapi estimet adelah setengah jam dalam toilet. ape yang aku buat tah. parents aku tak balik dari surau lagi. ada ceramah ke kenduri ker. tak tau la. solat Isyak. tgk CSI. tulis blog. sekian.

8/17/2009

I Love Malaysia

0 COMMENT

Nak hadiah? Contest ni bersempena dengan Kemerdekaan Malaysia yang ke 52 yang dianjurkan oleh Exabytes. Contest ni mudah je..cuma tayang je banner dia dalam blog atau website dah boleh menang hadiah. Mereka akan spot mana-mana blog atau website secara random. Jika korang cukup bertuah pada tahun ni, mana tau tiba-tiba krew exabytes tersesat pula ke site korang, korang akan dipilih sebagai pemenang! Selain dapat mewujudkan semangat patriotisma, sambil-sambil tu dapat pula hadiah. Mesti best kan?

Hadiah-hadiah yang ditawarkan:
Grand Prize: Apple iPhone 3GS (worth RM2500) x 2 winners
Consolation: Western Digital My Passport Essential 320GB x 10 winner

Menarik kan? Apa yang lebih menarik lagi..jika referrer korang menang, korang juga turut akan memenangi hadiah yang sama! Untuk register, boleh klik disini. Bila sampai ke kotak Referrer's Email, letakkan saja email nurainihuda@gmail.com sebagai referrer.

p/s.
1.klau aku menang, korang pun menang gak.hehe.jom2 join.
2.ayat2 atas ni aku copy dr http://malrockstar.blogspot.com/ (my referer) ^_^

Menjunjung Kasih, Tunku.

0 COMMENT
Alhamdulillah. aku selamat konvo bersama kawan2 SEPian. walaupon kitorang agak lemas sebab kene pakai mask, tapi semuanya berjalan ngan lancar. pagi2 daftar kene g saringan dulu. ade orang ckp kene check body temp. tapi tym aku, diorang just bagi mask jer. ye aa beratus2 tu larat la plak 2 kaunter nak wat semua tu.

aku ni messy banyak. jubah longgar. topi longgar. semuanye serba tak kene. seb bek kawan2 aku yang baek hati ramai. hehe. deorang tolong pinkan semua. kiri kanan depan belakang macam dayang2. hahahaha seronok seyh. pastu, mask kene pakai. aiyak, macam surgeon nak konvo plak.
masuk DSI, satu dewan pakai mask. okeyh lagi, bila barisan2 staf akademik, ahli senat, pegawai kanan n ahli lembaga pengarah masuk, semua pakai mask. adeih..kesian mereka dan kami. nak wat cmane kan. tym ni la H1N1 menular.

ade satu scene yang sampai sekarang aku ketawa tak henti2. tym tu Y.A.M Raja Zarith Sofiah tgh bertitah ucapan. tetiba kamera fokus kat sorang kawan aku ni, mase tu jugak dia betulkan tudung. yela ade 3 biji cermin besar kat depan. adoi. nak pecah perut aku tahan gelak! (sori la kawan, aku sangat terhibur ni. huuhu) kalo tym tu bukan waktu ucapan, aku rase dah bergegar dewan tu aku gelak. lawak la ko ni. LOL!

lepas majlis selesai, apa lagi. gambar tym~ nasib baik aku ade jurugambar. dia la yang tolong aku sepanjang sesi bergambar kat luar dewan. hohoho. seronok walaupon penat! sayang la. aku balik awal semalam. ayah aku keje la hari ni. ramai yang aku tak dapat jumpa. sori sgt kat Yan, Nad, Zuli n Faz. nasib baik sempat jumpa Amy membe netbal. thanx Amy n sori aku tak sempat nak balas ape2. Nad!! nak hadiah tu jugak!! huhuhuu~

sori sangat2 kat OG. serius tak sempat nak kontek ko. aiseyh!



8/14/2009

cempedak madu

2 COMMENT
buah cempedak di luar pagar
ambil galah tolong jolokkan
saya budak rajin belajar
kalau salah mari betulkan

banyaknye cempedak kat umah ni. semuanye ayah yang tanam, ayah yang petik. aku makan sudah. huhuhu. lagi sedap kalo digoreng. pergh..meleleh air liur..slurppp


hoho..cantik kan isinye. sape nak, marilah datang rumah. murah jer..rm2 sekilo..datang..jangan tak datang~ bye, nak kopek lagi..

8/13/2009

pertama

0 COMMENT
huhu..excited menulis.nasib baik tengah menceburi alam penganggur.kalo tengah belajar lagi, alamat tak belajar la aku.hihi

  • ape yang menarik ngan pertama ni? cop2..bukan Pertama Complex kat KL tu ye..nak bagi tahu, ini adalah BLOG pertama saya! yeyeye! marilah menulis..
  • novel bahasa melayu pertama yang aku beli ialah novel Mandatori hasil nukilan Ramlee Awang Murshid. sangat hebat tulisan dia! aku suke bace n selalu update kot2 dia ade wat cerita baru ker..pestym bace, terus jatuh cinta! then, aku terus kumpul semua novel dia. tapi aku tak tau la mane pergi buku Mandatori tu..pastu, ade la sesetengah novel dia yang laen kene makan anai2. uwaaaaaaaaa! sangat sedih. sob2. dem yuh anai2! i hate yuh! Ape yang best sangat pasal nukilan Mr Ramlee is, jalan ceritanye dan plot yang sangat menarik. keseimbangan terhadap semua aspek mcm Islam, life, love, semua ada. dan yang paling penting: Thriller. yes~ I like it. harap2 la Mr Ramlee tak pencen dari menulis. nak tau lebih lanjut, ni blog dia: http://www.kelabram.com/
  • komik Malaysia pertama aku beli ialah Under Age hasil nukilan Zint. best. kelakar. sampai sekarang aku dok kumpul komik dia. tapi, nasib baik komik2 ni terselamat dari anai2 sebab tersimpan dalam plastik. siap ko anai2.eee
  • novel bahasa inggeris pertama aku bace ialah The Hunger Games by Suzanne Collins. yay! best..tapi malangnye, cerita ni ade sambungan. tak sabarnye nak tunggu 1 September. nak beli next series la.tajuknye Catching Fire. geram gak nak tau ape jadi kat budak 2 orang tu. isk.
  • DVD original pertama aku beli ialah BLOODY MONDAY. peh thriller semate2. tapi best woo cite ni. sampai abes, penuh ngan misteri. rase nak abeskan satu malam tgk cerita ni. tapi aku tak la obses macam tu sgt.huuhu. ceritanya pasal seorang hacker yang hebat. hidup dia agak sengsara lepas dia hack sorang penjenayah yang dikatakan bakal memusnahkan negara Jepun. nak tau lebih lanjut, klik la kat link tu. tak pon g cari dvd nye.lalallaalalalla
  • Manga pertama aku beli ialah Dragon Ball. peh. kecik2 dah bace komik. patut la karangan failed. isk2. mase tu mmg addict gile aku kat Goku. setiap bulan g kedai cari komik. pandai aku kumpul duit mase kecik2 dulu. dah besar tak sempat nak kumpul. habis terus.cess.tapi sekarang dah stop. tatau nape. maybe sejak kuar tv kot. huhu.
ape lagi eks. tu je la setakat ni.
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez