11/07/2009

benci betul


bila tengok sikap penyokong KELANTAN yang tak berdisiplin

1) baling botol
game baru je start, diorang pun start buat hal. kesian aku tengok kat Shahruain (aku tatau eja nama dia) masa 1st corner kick tu.

2) baling mercun
masa ni corner kick gak. kesian kat Shahruain tu. (tapi macam comel masa dia lari2 mengelak mercun. =D)
ada lagi sorang, aku tak tau la kamera man ke sape2 ntah, terkena mercun kat leher. isk2.. kalau terkena mata mau buta tak nampak jalan di dunia.

3) bakar kerusi penonton
bila dah disediakan kemudahan, dibakar pula. kalau tak disediakan, bising. kerajaan itu ini.

dah la team kalah, penyokong buat hal pulak. sebelum kalah lagi dah baling2 botol, mana la nak berkat doa dia supaya team Kelantan menang kan? doa orang teraniaya termakbul. adat kehidupan, kalau ada yang menag, mesti ada yang kalah. jadi, terima la dengan hati terbuka~

memang awal2 lagi aku dah sokong N9 (Selangor xmasuk final nak wat camner) tapi aku nampak la yang corak mainan Kelantan agak kemas. passing pun oke, main tak berkumpul, cuma finishing je takde. tapi aku suka Keeper N9. dia sangat alert. lagipun N9 kuat kat pasangan kembar tu.

// first time ni tengok bola lagi2 Malaysia punya game. huhuhuhu

myself

13 COMMENT on "benci betul"

MsAnisSyahirah on November 8, 2009 at 12:23 AM said...

hurm...
dah bagi peringatan pun, buat lagi..

kena banned baru tau...

huhu..

http://msanissyahirah.blogspot.com/

ekopelancongan on November 8, 2009 at 1:25 AM said...

salam kembara..

dua2 team haku tgk main bola mcm badot sarkis..

tak jadi haku nak ngatok..

jgn marah ek..

ngee..

otak ketat on November 8, 2009 at 2:12 AM said...

haha. aku pun benci oghe klate sbb perangai
hok ghupe itu (eh pesal nak ckp cm org kelantan
neh?) wakaka. btw, bpe kosong? spe score kan?

Huda on November 8, 2009 at 8:40 AM said...

#anis: aku rasa macam nak suggestkan
"dilarang menyokong kelantan sama sekali" atau
"penyokong kelantan dilarang masuk" atau terus
"negeri kelantan dilarang menyertai"
huhuhu

Huda on November 8, 2009 at 8:41 AM said...

#eko: biase aa.. malaysia bukan mamtap mane setakat ni..aku tengok pon mulut bebel2 gak bila tengok deorang main. huhu.

Huda on November 8, 2009 at 8:44 AM said...

#scott: haah, pelik lah ko ni...hahahaha

3-1

1st, Shahruain. masa zaquan terlepas bola
2nd, rezal zambrey tanduk bola zaquan
3rd, zaquan penalti

yang kelantan penalti masa kecemasan separuh akhir ke2. sapentah name kapten dia.

I'M NOT mr_PERFECT on November 8, 2009 at 11:07 AM said...

huhuhuh...itu lah semangat bola malaysia..cam mana nak maju...yer tak? hehehehehehe

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ on November 8, 2009 at 3:53 PM said...

huda..sara lagi nyampah ngan bola klu malaysia yg lawan..berlagak jer lebih..masuk world cup tk pun..lagi 1 sara nyampah gila ngan org pantai timur..jgn marah..

Huda on November 10, 2009 at 10:18 PM said...

scott, silap. 2nd hairudin yg gol. huhu

Huda on November 10, 2009 at 10:20 PM said...

#mr_Perfect, orang Melayu memang begitu agaknye tak? manelah silapnya 1 Malaysia ni~

Huda on November 10, 2009 at 10:36 PM said...

#miss hak milikku: biase lah.. menyampah kan. macam orang takde tamadun + agama.

yang berasal dari pantai timur n takde kene ngene ngan kes bola ni, harap maaf ye. kerana nila setitik rosak susu sebelanga. anda faham bukan~

izue on November 13, 2009 at 6:42 PM said...

btol2..ak pon rase shahruain tu comel masa die elak kene baling botol gan mercun tuh. haha

Huda on November 15, 2009 at 9:04 AM said...

#izu: haha~ yes2..ade gak orang sapot pendapat aku~

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez