10/02/2009

i really need to do something very important


hari ni agak bengang. sebab aku masuk kelas kedudukan terakhir. pada awalnya mereka boleh dikatakan berkelakuan agak baik, tapi selepas 20 minit, mereka mula mengeluarkan tanduk yang sangat besar. haiz, baik yang lelaki mahupun yang perempuan. aku sangat marah kecuali kepada hanya beberapa pelajar yang masih mahu belajar. aku tak pandai marah depan2. tak tau macam mana nak marah. at least tegur. tak pandai. last2 aku tinggalkan kelas tu begitu sahaja. memang tak leh jadi cikgu. teringat semalam 5 orang pelajar kelas aku ditengking depan aku sebab ponteng masa kelas aku. aku sendiri tergamam. yelah, mesti cikgu yang marah tu kata dalam hati; aku ni tak bertanggungjawab. biarkan pelajar bising dan berkeliaran. lega mulai minggu depan mereka dah mula menghadapi peperiksaan PMR. tapi aku mahu lakukan sesuatu agar tak terasa tanggungjawab aku sebagai cikgu hanya makan gaji buta!
myself

2 COMMENT on "i really need to do something very important"

a on October 3, 2009 at 2:47 PM said...

yuhuuuuu...dulu aku pmr 8a oooo.....maybe rezeki aku selalu tertido dlm cls dan kna tindakan disiplin kerna ado je muke aku kantoi 'buat asap' ..hahaha..itulah di antara huhahuha sebalik tabir zaman2 kegemilangan pmr aku 7 tahun yg melampau (eh salah, lamapau je. hehe)

Huda on October 3, 2009 at 5:12 PM said...

haha, aku tak heran kalo tido, tak kacau orang.tapi ade something yang mmg aku tak suka bila diorang mula bertindak 'kurang ajar'. tak suka lah~
oh ya, mmg rezeki yg baik. tapi bila tgk balik soalan pmr tu, eleh kacang je rupenye kan. huhuhu

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez