12/31/2009

satu masa dulu

2 COMMENT
aku ni tak pernah nak sambut new year. selalunye kecik2 dok umah jer. biasa la, aku kan anak yang sopan santun mesti la dengar kata. dok umah diam2. tengok je siaran langsung kat tv. tapi dapat gak dengar bunyi bunga api dari rumah. ntah anak sape2 ntah yang dok main mase tu. huhu


satu hari, masa aku 1st year kat utm, ade la sekumpulan kawan aku nak g Danga Bay tapi tak cukup driver. kebetulan masa tu aku ade lesen, so deorang ajak aku la untuk drive kete tu. cess.. kalo aku takde lesen, xajak la tu. huh~ budak2 ni sewa kete tiara. fist tym aku bawa kete tu. aku nak bagi signal kiri, tapi wiper yang naik. ape kes? haih.


bagi aku, tak de ape pon yang menarik kat danga. banyak orang luar negara je. *paham2 je la kat danga bay tu, orang negara mana yang selalu lepak malam2*. bila sampai masa countdown, part ni paling aku suka. tengok bunga api. hehe..


direct kepada plot cerita ni, masa kul 3 pagi. aku drive bukan nak balik utm, tapi nak g singah maple kat taman u. masa tu, aku boleh dikatekan melulu la jugak. mamai. sampai satu roundabout, aku tak berhenti. ade satu mpv putih, (aku rasa avanza kot) lalu denan lajunye. terkapai2 aku cari honk tak jumpa. rupanya kene picit satu buton kat wiper macam picit pen. bila dah jumpa, aku pon honk orang tu panjang2 dengan selambernye. *padahal salah sendiri*  aku sempat potong dia, tiba2 

12/30/2009

mereka pun tak satu Malaysia

7 COMMENT

myself

12/25/2009

itu dulu

4 COMMENT
dulu aku mula2 buat blog, (tak la lame sangat, bulan 8 haritu~) sebab bosan. secara tak sengaja aku register n create satu blog. sikit2 aku korek cari tutorial nak buat blog. aku tgk orang lain punya blog cantek2. aku tukar semua html coding. tak puas ati, aku download semua template yang aku rasa cantek.

12/24/2009

flymas.mobi – as Easy as 1, 2, 3

0 COMMENT

Introducing MHmobile. Go to flymas.mobi on your phone browser and you’re ready to book, pay and fly on the go!




MAS recently launched flymas.mobi, a mobile site where you can book your flights and check all necessary details from your mobile phone! Now Malaysians can book flights with MAS anywhere they want from their phones! Try it yourself! Just access http://flymas.mobi and you’ll be able to navigate your way through it easily as the site is built for mobile access!

Aren’t you glad that flights booking has come this far? Of course, you are. ;)

Learn more about flymas.mobi

myself

12/12/2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

22 COMMENT
aku akui, aku seorang yang nakal.

Tasik Kenyir, Terengganu. 1997.
Sekumpulan kanak-kanak riang bermain air bersama keluarga. ibu bapa sibuk berbual sambil memerhatikan anak masing-masing dan memastikan mereka bemain dengan selamat. suasana riang sekali tetapi aku berasa kurang selesa. orang ramai dalam satu ruang sungai yang sempit. Airnya pula cetek setakat paras pahaku. ya, aku sedang berlagak kononnya pandai berenang.

"Huda, jom kita berenang kat sebelah sana. takde orang." ajak kakak.

tanpa menjawab ajakannya, aku terus terjun ke tempat yang dimaksudkan. debush~

ketika itu,

12/05/2009

ATIQAH 2009 GIVEAWAY

4 COMMENT


Atiqah lama berangan nak buat giveaway, dan hari ni Atiqah boleh tunaikan angan2 Atiqah ni.. :-)
betul tu.. hehehe~


senang saja nak masuk giveaway Atiqah ni..tp maaf ya, hadiahnya tersgtlah tak seberapa..maklumlah, student lagi..hehe.. :-)
takpe2..I dun mind.. hehehe~


sebelum Atiqah letakkan syarat2nya, jom kita lihat hadiah untuk 5 pemenang bertuah:


HADIAH UNTUK PENERIMA PERTAMA DAN KEDUA IALAH WANG TUNAI..TAPI TAKDELAH SEMERIAH GAMBAR DI ATAS..CIPUT JE..HEHE.. :-P
okeyh la tu.. hehehe~


HADIAH UNTUK PENERIMA KETIGA IALAH GELANG DI ATAS



HADIAH UNTUK PEMENANG KEEMPAT IALAH KEDUA-DUA GELANG DI ATAS..



HADIAH KELIMA IALAH 3 KEPING KERONGSANG KARTUN DI ATAS..




tak best pun hadiah-hadiahnya kan?? tak kisahlah..itu je yang saya mampu bagi.. :-)
best je..sebab tu aku join.. hehehe~


SYARAT-SYARATNYA



1. Wajib menjadi follower kedua-dua blog Atiqah iaitu di http://pepelungu.blogspot.com dan http://comelbelaka.blogspot.com

2. Letak link kedua-dua blog Atiqah di blog list anda aku.

3. Letak banner di atas di sidebar anda aku dan letakkan link http://pepelungu.blogspot.com di banner tersebut.

4. Post entri tentang giveaway ini dan letak tajuk ATIQAH 2009 GIVEAWAY. Di dalam entri tersebut harus ada banner di atas dan syarat-syarat ini.

5. post di bahagian komen entri ini jika anda sudah sertai. sertakan nama panggilan [Huda] dan link site anda.

6. pemenang [harap2 aku ada luck~] akan dipilih secara rawak.

giveaway ini tamat pada 20hb Disember 2009 pada pukul 8 malam. pemenang akan diberitahu secepat mungkin.


SEKIAN, TERIMA KASIH..

myself

12/02/2009

I’m a Sherlock Holmes in the Making

6 COMMENT

tiba2 rasa mahu cuba dapatkan hadiah dari Nuffnang. caranya mudah saja, cari imej misteri di bawah yang terdapat pada bahagian sisi 2 blog.



dan aku telah menjumpainya~!


sumber: The Land of Cheeser Dot Com

dan

sumber: KYCakap Dot Com

itu sahaja. harap2 aku antara 60 Nuffnangers  yang bertuah. hehe~

myself

12/01/2009

invitation

2 COMMENT
Salam Sejahtera semua.

hari ni nak bagi tahu yang aku dah dapat satu jemputan.
=============================================================

Google
wave
preview

has invited you to preview Google Wave!

Google Wave is a new online tool for real-time communication and collaboration. A wave can be both a conversation and a document where people can discuss and work together using text, photos, videos, maps, and more. Learn more at wave.google.com.

This is still an early preview of Google Wave, so you may run into some bumps along the way but we look forward to your feedback.
=============================================================


dan aku masih ada 8 invitation untuk diberikan kepada anda.

mahu? boleh. dengan syarat yang wajib dipenuhi:

1. klik semua iklan nuffnang aku berkali2.
2. follow twitter ngan sponsored tweets aku.
3. follow paypal whishlist aku.
4. join catcheye bersama aku.
5. sama2 create free domain macam aku.
6. gig bersama aku. hahaha..jahat2..

takde lah. yang syarat2 kat atas tu, promotion jer. kalo leh, join lah ye. tak rugi. hehe

ape2 pon, sape nak, meh sini email. aku invite okeyh~ aku guna cara FIFO - first in, first out. hehe.

daaaaa~
myself

11/27/2009

seluruh umat Islam,

9 COMMENT
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILAHDHA






myself

11/26/2009

terkilan

17 COMMENT
kalau kau terbaca, kau boleh marah. nak mengumpat kat belakang pun aku tak kesah sebab aku dah penat tanggung dosa umpat kau. banyak lagi dosa lain aku nak tanggung.

bertahun gak aku pendam. ingatkan aku sorang je yang terasa, rupanya mereka (mulan n jas) pun merasa. dain? oh, aku jarang kontek dia. aku dgr2 dari mulan n jas je.

aku tak tahulah apa salah kami. sejak hari tu, kau sepi. jahat la aku ni kalau aku kata kau cuba putus kawan. kawan?

sejak kau kawen. malam tu, kami berempat lepak2 sampai tido umah kau. yelah, spent time untuk orang yang nak tamatkan status bujang. aku rasa, tu la last day yang kita gelak besar same2. mungkin bukan terakhir untuk mereka.

umah jauh? mesej sudah. kredit abes? internet ada. xde masa? bohong la tuh. active blogger, fb gak. slalu je dapat email forward2 kat semua orang. dulu la, sekarang dah tak dapat. lost contact? haha. sangat tak logik. aku akui lah, aku lost kontek ngan nurul n amni.

mungkin tak standard kawan ngan orang bujang. so, kalo nak borak2 pon, kene ngan orang2 yang dah kawen agaknye. eh lupa lak, saidah n finas belum kawen rasenye. hurm..ntah lah.

bila orang tanya aku, mana kau? aku jawab je 'ntah. aku tak pernah kontek kau'

n aku tulis bukan nak merayu kau balik kawan ngan aku. cuma penat mengumpat. so aku decide untuk cerita depan2 pasal kau lupakan kami. kami sedar siapalah kau kami. xkesahah esok raya haji ke tak, aku mintak maaf la bagi pihak kami sebab selalu umpat kau. mungkin kami jahat. selalu bawak ko ke arah kantoi sampai kene denda n rotan masa kat skolah dulu. mulan pulak bising cam nyamuk. mungkin decision kau tepat. terima kasih lah kenangan2 manis pahit yang kau share ngan kitorang dulu. sorilah, aku ade lupa sikit. makin lame makin ter'erase'. kenapa ntah.

siapa kau? hanya kau saja yang mengenali kau.
myself

11/21/2009

domain free~!

10 COMMENT
hai kawan2 sekalian. apa khabar anda semua. diharapkan anda semua sihat sejahtera. ecece. ade ape2 ke ni? haah, memang pon.

saje je nak bagi tahu yang ade satu domain free iaitu free CO.CC

tak reti lah nak explen camner, tapi cuba tengok kat websitenya:


CO.CC:Free Domain



boleh juga nak cek domain availability kat sini: 






itu saja dari saya~ terima kasih!
myself

11/19/2009

wahai pembaca

9 COMMENT
bila aku sudah dewasa
aku akan membalas jasa
ibu ayah tercinta
jasamu tak ku lupa
mendidik ku hingga sempurna
zaman sekolah rendah dulu, aku selalu dendangkan lagu ni.


abang: dewasa tu bila?
bila dah besar lah.
abang: besar macam mana?
tunggu besar lah! eee






ada sesuatu yang tersirat di sebalik soalan abang aku tu. bila aku meningkat ke alam remaja, baru aku sedar akan "kesilapan" aku atau apa yang abang aku cuba sampaikan kat aku.

"bila aku sudah dewasa aku akan membalas jasa"

kenapa perlu tunggu dewasa? bukan ke hari2 kita boleh membalas jasa?

contoh:
"ibu, TERIMA KASIH kerana masak makanan yang sedap2 setiap hari. sekarang ibu rehat, biar saya basuh semua pinggan mangkuk"

lihatlah, ucapan TERIMA KASIH itu adalah sesuatu yang amat berharga. ia mampu membuatkan si ibu tersenyum bangga akan anak yang di lahirkan. langsung hilang segala penat lelahnya.

TERIMA KASIH, tak semestinya dengan perkatan. di jalan raya contohnya, angkat lah tangan sekiranya kenderaan lain memberi laluan kepada kita sebagai tanda kita sedang berTERIMA KASIH. ia akan menjalinkan satu ukhuwah sesama manusia.

bukankah ia satu tindakan yang manis~ mulai sekarang, amalkanlah untuk mengucapkan TERIMA KASIH!

untuk pengetahuan anda, anda telah diTAG untuk menyertai Kempen 1 Bulan 1 Adab yang dikendalikan oleh Grup Penjejak Tamadun Dunia (GPTD). hehehe.. apa lagi? sertailah ia sekarang~ mudah saja, buat entry, letak banner, siap.

terima kasih~
myself

11/18/2009

mahu yang ini

13 COMMENT
ada satu pen.
menarik sangat! ape yang menariknya? mari cekidout!




bila di patahkan, akan jadi begini







menarik2~ bestnye kalau dapat!
myself

kisah hari itu

6 COMMENT
hari tu (minggu lepas) ada orang ajak kuar g tengok cerita 2012. so kitorang ber3 set aa hari ahad, kat Times Square, kol 2. tiba je hari yang dijanjikan, aku  rasa ade la dalam 2 lebih kitoang berjumpa n beratur nak beli tiket yang panjang nya tak payah cakap la. then ada sorang mamat bagitau yang tiket 2012 dah abes. yang tinggal hanyalah midnight, 1st row. adess. disebabkan kami bertekad nak tengok cerita tu gak, so kitorang berjalan ke Pavilion.

11/15/2009

SPAM!!!

8 COMMENT
kesian aku punya facebook. aku dah lama tak online fb, tetiba satu hari aku dapat komen kat fb yang aku wat wall post untuk iklan pasal cara2 nak kuruskan badan. sengal seyh. suka2 hati jer pergunakan aku. sampailah aku dapat email macam ni:

Dear Huda Mcgyver,

We have detected suspicious activity on your Facebook account and have temporarily suspended your account as a security precaution. It is possible thatmalicious software was downloaded to your computer or that your password was stolen by a phishing website designed to look like Facebook.

You can regain control of your account by logging into Facebook and following the on-screen instructions.

Please be sure to visit the Facebook Help Center for further information regarding these security issues and let us know if you need assistance.


sesapa yang ada fb aku, yang dapat wall post karut dari aku, aku mintak maaf oke. itu bukan aku.



apa puncanya eks?
Miss Anis Syahirah kata sebab aku tak logout fb. betul la kot sebab aku memang tak pernah logout fb kat pc aku. huhu~
myself

11/11/2009

Prof. Datuk Dr. Ir. Nuraini Huda Binti Abdul Kadir

14 COMMENT
[Aku dah segan nak blogging. Ni semua Kamilah punya pasal. huh]
Aku terfikir sesuatu, apa matlamat hidup aku sebenarnya ni? Apa yang aku nak kejarkan?
Kecik2 dulu, pernah terfikir nak jadi cikgu. Masa tu kerjaya yang aku nampak dan jelas tugasnya, cikgu je la. So aku pun letak la kat biodata, kat slot cita-cita: cikgu.



11/10/2009

sila tinggalkan link anda di sini

14 COMMENT
Salam sejahtera semua~
aku nak minta maaf banyak2 sebab betul2 sibuk sejak kebelakangan dan mungkin kehadapan ni. jadi aku harap korang semua yang telah mengklik nuffnang, menziarahiku dan sebagainya, sejak Ahad 8hb 11, dengan jujurnya, meninggalkan link masing2 di kotak komen ni sebab *rasanya* cBox tak mampu nak save semua link. mana la tau, terlepas pandang or ter-auto-delete. jadi, aku akan berpeluang membalas balik~!

sila isi ruang kosong dengan perkataan yang sesuai:
"saya tatau la, ______ broadband seumpama ______ narrowband dan berperilaku seperti  ______ berukband yang signalnya melompat2 sesuka hati" kata pelanggan itu.

"sudah 2 jam saya menghadap laptop, tapi saya hanya dapat menulis blog. bila buka mana2 website, 

This webpage is not available. katenye. saya dah give up kerana perlu refresh lebih 5x" kata pelanggan ini.



-mungkin kerana sejak akhir2 ni hujan merata2 negeri, signalnya tak berapa bagus-kot.

sempt lagi nak bagi teka-teki:
ada seorang lelaki, menanam rumput di bumbung apartment bertingkat 8. satu hari dia membawa lembunya makan rumput di bumbung apartmentnya. ntah macam mana, dia terjatuh dari tingkat 8 tu.
peliknya, dia tak mati, tapi lembunya. kenapa?

terima kasih~! bye, mahu sambung belajar.

UPDATE:
link2 yang ditinggalkan telah disimpan disini
myself

11/07/2009

benci betul

13 COMMENT
bila tengok sikap penyokong KELANTAN yang tak berdisiplin

1) baling botol
game baru je start, diorang pun start buat hal. kesian aku tengok kat Shahruain (aku tatau eja nama dia) masa 1st corner kick tu.

2) baling mercun
masa ni corner kick gak. kesian kat Shahruain tu. (tapi macam comel masa dia lari2 mengelak mercun. =D)
ada lagi sorang, aku tak tau la kamera man ke sape2 ntah, terkena mercun kat leher. isk2.. kalau terkena mata mau buta tak nampak jalan di dunia.

3) bakar kerusi penonton
bila dah disediakan kemudahan, dibakar pula. kalau tak disediakan, bising. kerajaan itu ini.

dah la team kalah, penyokong buat hal pulak. sebelum kalah lagi dah baling2 botol, mana la nak berkat doa dia supaya team Kelantan menang kan? doa orang teraniaya termakbul. adat kehidupan, kalau ada yang menag, mesti ada yang kalah. jadi, terima la dengan hati terbuka~

memang awal2 lagi aku dah sokong N9 (Selangor xmasuk final nak wat camner) tapi aku nampak la yang corak mainan Kelantan agak kemas. passing pun oke, main tak berkumpul, cuma finishing je takde. tapi aku suka Keeper N9. dia sangat alert. lagipun N9 kuat kat pasangan kembar tu.

// first time ni tengok bola lagi2 Malaysia punya game. huhuhuhu

myself

kemalangan jalan raya

0 COMMENT
pesanan: kalau malas nak baca bebelan aku, baca yang BOLD sahaja ya~

sejak akhir2 ni dah ada 2 kes KEMALANGAN JALAN RAYA melibatkan kematian/cedera parah terhadap orang yang boleh dikatakan adalah kenalan kepada kenalan aku. dan kedua2 kemalangan itu berpunca daripada kecuaian pemandu2 yang lain. salah satu di berita ini. (yang lagi satu tak dapat cari sebab arkib berita seminggu jer)

apa yang aku cuba sampaikan ialah, jika kita tak berhati2 di jalan raya, bukan sahaja MENYUSAHKAN diri sendiri, malah orang yang tak bersalah turut terlibat akibat dari kecuaian kita.

contoh2 orang yang tak bersalah:
1) orang yang dilanggar
2) orang yang melanggar orang lain untuk mengelak dari melanggar pemandu cuai
3) orang lain yang dilanggar oleh (2)
4) ORANG LAIN KERANA ADA PENONTON KEJADIAN ITU SEHINGGA MENYESAKKAN JALAN RAYA

geram sebenarnya. bayangkan xcden kat lane arah bertentangan, tapi arah lain jammed sama. dah la tengah kejar masa. kalau sesak setakat 1-5 meter takpe la jugak. dah la kat MRR2 tu terkenal dengan jalan jem, tambah plak eksiden 3 biji kereta kat situ tadi. adoiyai. MAKA, balik Gombak aku lalu Jalan Tu Razak jer sebab dah tau jalan tu jammed.

Huda dan pembaca, SILA BERHATI2 DI JALAN RAYA~
myself

11/06/2009

MOBS & Little Clothes Contest Giveaway

2 COMMENT
aku ni dah macam giveaway seekers pon ade gak. hehehe. kali ni hadiahnya menarik seyh:



waaahhhhhhhhhh~~~!!!! korong kotokkan ngolok oko no* uh.. kalo dapat, leh bagi hadiah kat anak2 buah aku. pasti aku adalah makcik yang HEBAT lagi BAIK HATI. huwahahahahahahaha~ ya, aku sedang menganyam bakul di sekeliling aku sambil terangkat dengan sendirinya dek angan2 yang besar menggunung ni.

eh korang nak join gak ker? lorh, nah linknya. cepat, sebelum 15 NOV oke~ jumpa di sana~~

*translate: tolong katupkan mulut aku ni
myself

kali ini ia berbeza

4 COMMENT

hari ni, aku nak promote satu blog. erm akak2 ni namenya Cik Rai dan Cik Akma. dari pemerhatian aku, mereka mengkhususkan hiasan untuk majlis2 perkahwinan. eh, jangan salah sangke ye. aku tak sampai jodoh nak kawen lagi oke~ sebenarnya aku nak masuk giveaway jer. hihihi. bosan kan jadi aku. hari2 update blog sebab nak giveaway jer. who cares~ ade rezeki, dapat la, kalau takde usaha lagi. betul tak? nah tengok:


made with love

cantik la.. warnanya pun merah. aku suka warna merah ye everibadi. kalau dapat, leh aaa aku isi henpon aku yang tak berapa canggih tu. takpon, boleh isi duit syiling. bukan ape, kalau naik train, senang ade duit kecik. huhuhu.

eh, tunggu ape lagi, korang join la giveaway ni  jugak ye~ daaaaa
myself

11/05/2009

mikylayna

5 COMMENT


tak sangke, pagi tadi dok tulis entry tak de mase, malam ni tak le tido sudah~ training lah sekarang. keluar kol 7.30 pagi, sampai umah plak kol 6 ptg. 1st n 2nd day cam penat aa. tapi hari ni tak rase dah. so boleh lah teruskan untuk 3 bulan. huhuhu.

nak membebel rambut aku ni makin panjang la pulak. nak beli sepit rambut, tak mampu. huk huk. poyo lah Huda, cuba berhenti menipu. baik, dah berhenti.. hari tu dah masuk giveaway yang Zhaneez - craft wat, tapi cam tak dapat jer. di sebabkan aku ni seorang yang tak mahu mengalah, maka aku nak join giveaway lain pulak



11/04/2009

surat untuk anda

0 COMMENT
wahai pembaca sekalian,
saya tak dapat mengemaskini blog buat masa ini kerana jadual yang agak padat sejak akhir2 ini.
terima kasih kepada yang melawati blog saya serta mereka menembak berkali2 nuffnang saya. saya akan mengumpul dan mencuri masa lain kali untuk menembak nuf anda pula.
sekian. lots of love,
myself

10/31/2009

aku akan berusaha menjagamu sepanjang hayatku

8 COMMENT
hari Jumaat bersamaan 30 Oktober 2009 adalah hari terakhir aku bekerja sebagai seorang guru sekolah menengah si sebuah daerah di Gombak. ecece..skemanye guru ganti Sejarah ni. hari yang sama, ada sorang cikgu ni baru masuk kerja balik. adela dalam 2 minggu lebih dia tak datang sekolah. tiba2 aku terdengar (aku kat sana memang pasang telinga je kejenye) yang cikgu tu baru je selamat menjalani pembedahan membuang hempedunya.
BUANG HEMPEDU?!

10/30/2009

cute crochet hair clips

5 COMMENT
aku ade ternampak klip rambut. COMEL. surprise tak aku cakap comel? hahahaha cuba tengok:


comel tak?


comel kan~

haha, sebenarnya

10/29/2009

saje je promote

4 COMMENT
macam2 kan sekarang ni. nuffnang la yang aku tengok pemes sekali. klik jer dapat duit. ade la 20-30 sen. sekarang ni pulak ade yang baru dah. namenye catcheye. yang ni Malaysia punya~!


aku tak faham sangat sistemnya. aku tengok macam mlm pun ade gak. hahaha. ade 1st degree network, 2nd degree network. macam2 lah.




nak cuba, usha2 la ape yang ade kat catcheye ni~.
myself

tolong aku~

8 COMMENT
malam tadi dah la tak boleh tidur. konon nak la tidur kat sekolah. tapi tak boleh lelap jugak. nak baca novel, tak dapat nak fokus sebab kepala berat abes ni. sekarang ni aku terjah makmal komputer sekolah sebab dah bosan tahap gaban tak tau nak buat ape. sape yang sama2 tengah bosan ngan aku meh sini aku nak bercerita:

satu hari aku tanya budak kelas aku, form 4, kelas kedudukan ke11, lepas SPM bercita2 nak jadi ape. majoriti dalam kelas tu cakap tak tau. takde cita2. ade 2 orang yang kata nak tolong mak kat kedai, bukak bisnes. ade yang mengaku, "diri sendiri tak pandai, nak ade cita2 pulak." ada yang nak jadi FA. dalam fikiran aku, Failure Analyzer. tapi macam hebat sangat pulak dia boleh terfikir sampai ke situ. aku dengan sopannya bertanya, FA tu ape?  

nak hadiah

1 COMMENT
hasil perlawanan. lama dah tunggu. kadang2 hampir lupa tentang kewujudan hadiah tu.

yang pertama, masa kat KMPk. kami dapat nombor 1 pertandingan badminton beregu, aku dan Ekin (tak dengar cite ko skang) dan sampai sekarang hadiahnya tak dapat lagi. tapi yang ni boleh dianggap takkan dapat sebab dah lost kontek ngan budak2 mpp yang menganjurkan pertandingan ni. kira halal la.

yang ke2, masa kat UTM. hantar team futsal sendiri kat KL under pusat koQ UTM. dapat no 1 juga. dijanjikan hadiah utama RM1000, beserta medal dan sijil. tapi hadiah utama tu sampai aku konvo tak dengar cerita. yang ni besar pengorbanan semua orang. takkan nak pejam mata jer?

yang ke3, masa kat UM. aku wakil staf untuk bola jaring n futsal. yang ni dapat no 2 untuk 2-2 game. sampai sekarang senyap jugak. bila nak dapat ni? nak kira halal jugak ker? tapi katenye memang lambat dapat. takpelah.

bukan ape, kalau takde hadiah, cakap siang2. takde lah aku tertunggu2 sampai sekarang. aku kira halal, tapi kalau ade pihak yang kira hutang kan susah. yang ke2 tu, sangat mencengkam jiwa dan perasaan la kalau tak dapat. sanggup aku dan rakan2 lain kehulu dan kehilir mencari sponsor, buat kertas kerja (walaupun kene gelak sebab macam buat thesis), tinggalkan pelajaran di belakang (memang tabiat aku), petang2 training bersungguh2 (ceh, macam sebelum tu tak main petang2 jer), tak berbaloi lah kalau tak dapat. masih belum sanggup menyatakan nama organisasi itu.

sape ade pil tido?
myself

kau peduli apa

2 COMMENT
bila horoskop aku berbunyi begini:

If anyone knows how to read others, it's you. Your sign's reputation for being the very best mediator, negotiator and peacemaker didn't come about by accident. You're proud of it, and you're good at it. That talent will come in handy today, especially at work, where you might expect some fireworks. The drama won't be anything you can't handle, of course, and afterward you'll be more than proud.

peh, tak sangke. bakat terpendam aku ni. hahahahaha! aku suka baca bende2 yang tak nampak kesahihannya ni. tak tau la bende semacam ni tilik nasib kah. halal kah. tapi aku baca kalau terkena aku suka. kalau tak kena, ala, dia hentam je tu.

cuba baca lagi satu

Pushing harder will get you nowhere. Right now, you need to let things linger. It's one of those times when you can't expect your schedules to work out -- things are conspiring against your orderly ways! You may find some serendipity in your little accidents, though!

bahaya..bahaya..jangan percaya..


nak tido, otak dah letih, tapi mata takleh pejam. esok punya horoskop:
Lots of calls, emails and unexpected visits will keep you busy at work today, but you won't mind it a bit. The more unexpected they are, in fact, the better you'll enjoy them -- and the people you come into contact with will be in a fine mood, too. A little bit of their moods will rub off, putting you in an even better frame of mind. Don't go to bed too earlier. Spread it around. It's only fair!

biarla. aku suka tido.
myself

10/28/2009

kenapa

6 COMMENT
aku sendiri tak tahu. tapi aku dengan rela hati menggunakannya sampai sekarang walaupun dulu aku sangat tak rela.

HUDAMCGYVER


underestimate, upraise and humiliate

7 COMMENT
dah lama tak guna internet. broadband aku tertinggal kat umah akak aku, maka 3 hari lah aku tak guna internet. haahaha. ada satu perkara yang mengingatkan aku tentang sesuatu:


Waktu sekolah dulu, bila keputusan ujian keluar, nama aku antara yang teratas dipanggil untuk mengambil semula kertas jawapan. tatkala aku kedepan, pasti akan terdengar suara yang sangat merimaskan.


“tiru…tiru…”


Cuma aku bangga sekali sekala hingga buat aku lupa diri apabila ada masa lapang aku lepak2 (masa tak lapang pun aku anggap lapang) pasti ada yang datang menyoal soalan tentang matapelajaran kat aku dengan harapan aku tak boleh jawab.


“aku yang sibuk belajar, kau yang score
“kau kat sekolah dulu main jer. Tapi camne boleh pandai?”


Dan yang paling membuat aku terharu;


“saya nampak awak ada harapan untuk menjadi pelajar cemerlang sekolah. Sebab tu saya calonkan awak”
“saya sangka awak boleh dapat A untuk subjek ni” - subjek yang paling lemah sampai sekarang-


Aku tak dilahirkan pandai. Itu rezeki yang Allah bagi kat aku. Mungkin masa tu aku boleh jawab sebab kebetulan soalan yang keluar seiring dengan ape yang aku bace sehari sebelum peperiksaan. Kalau tak percaya, lihat saja keputusan degree aku. Takde la bagus mana - masih mengamalkan gaya belajar saat2 terakhir. Ataupun, bacalah kenyataaan yang dikeluarkan oleh orang-orang yang jujur di muka bumi ini;


“Huda nampak BODOH, tapi tak sangka pandai rupanya”
“Awak masa sekolah dulu TAKDE LAH BAGUS MANE
MUKA MACAM NI kau ucapkan good luck? Tak payah la”


Boleh ajar aku bagaimana nak buat GAYA YAKIN? T_T

myself

10/24/2009

bosan lagi

3 COMMENT
dah lama tak bersukan. last mase kat UM bulan 8 hari tu main netball n futsal. pastu stop. hari ni adalah hari koQ sekolah aku. so adelah pelbagai pertandingan yang dipertandingkan. lepas kawan aku jadi ketua juri kawad kaki, kitorang g court basket sebab student aku ramai kat situ. haha tak senonoh, mase ni lah cikgu2 yang tak berkaitan takde hala tuju. sampai sana, budak2 kelas aku ajak lawan. aku dengan banggenye setuju. 1 on 1. hahaha. padahal nak kejar 5 mata jer. semput bukan main. mula2 aku lead sampai 4-3, aku penat tahap nak tarik nafas macam orang kene asthma pulak. baling bola terlajak2, over target + power. shooting tak menjadi, boleh pulak walking, aku tewas 5-4. haih~ nak bersukan. aku bosan. seb bek esok ade tonomen boling plak. jumpa kat sana ye kawan2~!

***
tengah tengok kawad, dapat sms:
bu g gombak umah nenek st sarah meninggal ye
reply: nenek st sarah sape?
artis ibu kawan baik nenek dia
reply: ntah a xkenal..
penyanyi lubang idong besar tu la
reply: owh..ha..yelah..
***
Al-fatihah buat arwah.
myself
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez