InstagHuda

8/11/2016

Ada lagi rupanya...

0 said that

Waaaaaaa... saje surf internet & tergerak nak login blog ni.  Hidup lagi rupenye.. kikiki. Rasa macam nak menaip balik la lepas ni. Hahha... macam dah lupa semua html la apelah.. kena study balik ni. Huhhuuuu... harap2 banyak masa lagi nak buat semua ni. Hehe

9/27/2014

Maybank Islamic Cycle

1 said that
Date: 27 September 2014

Kayuhan bertemakan "Save a Child's Heart" anjuran Maybank Islamic bertempat di Dataran Putrajaya telah disertai oleh saya dan rakan-rakan bersama beberapa ribu peserta yang lain.

Ok. Berhenti baca berita. Flag off jam 8:30 pagi tapi kami sibuk berborak sampai tak perasan pun peserta 37km dah dilepaskan dari kandang. 

Cuaca pagi panas terik. Rasanya peluh menitik sekejap je lepas tu terus kering. Aku ni pun dah la memang asalnya berkulit hitam.. Bila masuk event outdoor sambil berjemur bawah terik matahari macam ni mula lah kulit ni bertambah-tambah le hitamnye.

Pagi-pagi subuh sebelum keluar rumah aku memang dah sapu sebotol sunblock cream kat kulit terdedah. Tapi macam tak ada bezanya punnnn.. Kalau nak hitam tu hitam juge le kan.

Road ride kali ni tak seletih masa aku join Mount Kiara Ride For Life dulu sebab pusing-pusing putrajaya ni tak banyak bukit. Lagi satu laluan pula tak banyak kereta, so bawa pun santai sikit la.. Hehe

Ikutkan sebenarnya 37km tapi tak tahu kenapa GPS phone ni memandai letak 46.2km. Lantak la kan. Yang penting dapat medal yang cantik walaupun nombor tak bertuah untuk cabutan bertuah. Hihuuuu

saje nak show off medal yang cantik itu. kah kah kah kahakkk

gambar ni bukan masa start, tapi masa dah habis.. gambar ihsan Cycling Malaysia


2XU Compression Run Malaysia 2014

0 said that
Date: 21 September 2014

Event yang bertempat di Taman Botani atau nama glemer Taman Tasik Perdana. 

Aku masuk 5km je tahun ni sebab semua acara pun dapat medal maka aku memang akan pilih yang paling pendek je la kan. 

Flag off dirancangkan jam 7 pagi maka aku bangun jam 5 pagi untuk bersiap-siap. Tak tahu lah mana silapnya jam 6:30 baru terkial-kial bertolak dari rumah. Bila diambil kira salah jalan, jam 6:55 aku baru sampai masjid dan terus parking. Nasib lah orang datang lambat memang susah dapat parking. 

Lepas parking nampak peserta 10km dah mengah-mengah berlari jadi aku tanya mereka tanpa rasa bersalah kat mana starting point? 2 km lagi katenye baru sampai start point. What?!!!!

Aku berlari-lari anak dari masjid, naik ke planetarium, naik lagi sampai pagar masuk tasik, terus berlari-lari anak sampai lah ke taman botani. Ngam-ngan sampai start point, bunyi hon bertalu-talu menandakan pelari 5 km dah boleh mula berlari. Jadi aku teruskan larian sampai habissssss.. 

Maka dari kisah ini, aku bukanlah masuk acara 5km tapi 7km buat route sendiri...

Dah le kawasan tu naik bukit... Turun sikit.. Naik balik.... Turun sikit.. Goyang lutut kite tau! Masa tu musim hujan, jalan licin. Nasib baik tak jatuh masa pijak batu marmar. Malu je tergelincir. Hihu. Body temp tinggi sampai badan berasap-asap. Kalau lari 21km mau orang sembur alat pemadam api kat aku. Hahahaha

Yang penting, semuanya selamat dan medal dalam genggaman. Yahooo!



Like this post? Share it!

 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez