10/25/2016

Rutin

0 COMMENT

Dulu,  masa ada pekerjaan yang boleh dikategorikan sebagai jawatan yang agak gah,  gaji yang agak lumayan dan kerja yag sangat sibuk, boleh dikatakan hari-hari akan keluar pagi balik malam hampir pagi. OT? Takde. Kerja amal. Haha. Lepas berlaku satu insiden yang menyiat hati, aku berhenti macam tu je. Saving? 0. Menyesal? Tak jugak lah walaupun aku ni hampir sebatang kara tapi aku sikit pun tak rasa menyesal tinggalkan tempat tu.

Sekarang 5:30 pagi terjaga, golek-golek atas katil sampai 6 pagi siap-siap mandi pergi kerja. Masuk 8:30 tapi jam 8 aku dah sampai. Bukan semangat sangat tapi kalau keluar rumah lewat sikit, aku akan sampai office lepas 8:30. So nak tak nak kena la keluar awal jugak.

Sharp 5:30 aku balik. Takdenye baru nak kemas barang. Balik pun bukan terus ke rumah, tapi ke kedai. Almaklumlah, orang tak berapa nak mampu kena lah buat 2-3 kerja sehari. Alhamdulillah rezeki kawan luas, dia mampu buka kedai & bagi aku tumpang meniaga kecil-kecilan.

Memang banyak nikmat aku sebelum ni sikit sikit kena tarik, tapi aku tak boleh la mengeluh. Apepun aku cuma mampu berusaha & berdoa semoga dipermudahkan urusan. Semoga orang-orang yang banyak bantu aku dalam keadaan aku sedang jatuh tertungging ni diberi limpahan rahmat & kasih sayang Allah SWT. Amiin ya rabbal alamiin.

9/23/2016

Cabut benang lepas bedah gigi

0 COMMENT

Tiba hari yang dijanjikan,  aku pergi ke Hospital Selayang untuk cabut benang jahitan. Appointment yang tertulis jam 9 pagi Isnin 19 September 2016. Sampai di klinik, dari escalator lagi dah nampak orang beratur untuk mengambil nombor pendaftaran. Tiba giliran aku, nombor sekarang ialah 1112 dan nombor aku ialah 1222. Whaaaaattttt? 100 orang lebih depan aku. T_T

Lepas sejam, sejam. Lepas sejam, sejam. Aku duk perhati je orang yang datang, kebanyakannya patah kaki, patah tangan, pecah muka. Mungkin sebab baru lepas cuti panjang (Raya Haji & cuti hari Malaysia), tu yang ramai datang hari ni. Sambil2 duduk tu memang ade dengar la orang mengeluh, budak kecik berlari tak cukup tanah, menangis. Biasalah. Mula2 aku berdiri, tak larat berdiri lama, jalan2 pusing klinik. Akhirnya tewas cari kerusi kosong dan duduk main game memandangkan line tak berapa nak dapat kat atas tu. Cukup 2 jam setengah menunggu,  nombor aku dipanggil, untuk mendaftar.

Akak Kaunter: hari tu datang cabut gigi kan? Dah bayar ke belum?
Aku: haah cabut. Belum bayar.
Akak Kaunter: kenapa tak bayar?
Aku: nurse kata tak payah. Bayar bila datang follow up sebab lepas cabut hari tu kaunter dah tutup.
Akak kaunter: suka hati dia je. Ok cabut gigi bayar RM53, untuk datang hari ni RM5, so total RM58.

Fuh. Alhamdulillah. Aku bayangkan beratus la melayang, tapi tak sampai pun. Kalau klinik swasta, mau dekat seribu ringgit.

Dapat nombor untuk jumpa doktor pulak. Ada lagi 2 orang depan aku. Dalam sejam juga la menunggu baru nombor aku dipanggil.

Sampai saja bilik rawatan, doktor terus suruh baring & check gigi.

Nurse: bersih je. Takde ape pun.
Doktor: haah. Bagus. Bersih. Kita buang benang je ye.

Berbunga hati kena puji. Hahah.

Sembang-sembang doktor tanya ada demam ke x, sakit luar biasa ke,  nanah ke, alhamdulillah semua takde. Then doktor nasihatkan cepat2 pergi buat rawatan akar sebab gigi sebelah dah berlubang, takut melarat. Ada lah dalam 5 minit masa berlalu. Settle. Sedih betul tunggu berjam-jam tapi jumpa doktor 5 minit jek. Tapi lumrah la hospital kerajaan kan. Nak cepat, pergi la klinik swasta. Huhuhu. Yang penting doktor comel nurse pun chubby cukuplah. Kahkahkah

Nurse pesan balik rumah kumur2 sebab cawan hospital dah habis. Hahahaha alahai hospital. Okaylah. Layankan aje.

Next month mungkin cabut gigi kanan pulak. Tapi lepas gusi kiri betul2 sihat in shaa Allah Taala.

Sekian ~

9/15/2016

Laddies Unite 2016 - Peace yaw

0 COMMENT
Ingat tak post aku yang sebelum ni - Ladies Unite 2016 dan Ketidakadilan Mereka. Kami menyuarakan secara terang-terangan atas ketidakpuashatian kami ke atas tindakan yang mereka ambil terhadap pasukan kami. nah ini sambungannya




Seseorang dari pasukan lain telah menyuarakan pendapatnya tentang perlawanan tersebut - tidak menyebelahi mana-mana pihak.


balasan daripada Shergar seperti di atas. Akhirnya dia mengakui kesalahan yang dilakukan dan PASTINYA akan mebaiki kesilapan yang dilakukan pada waktu tersebut.

hasilnya....


Sebelum ini kami mengakui kesilapan kami, cuma kami rasa tindakan yang diperlakukan ke atas kami adalah berat sebelah. Dia telah pun mengakui kesilapannya kepada pengurus kami. Alhamdulillah, kami mendapat kembali wang penyertaan dan semoga perkara begini tidak berulang kembali.

maka berakhirlah sebuah persengketaan. peace! (^.^)v

Majulah sukan untuk negara
 

[expect] the un[expect]ed Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez